Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy mondjam meg anyósèknak,...

Hogy mondjam meg anyósèknak, hogy ez nem úgy lesz, ahogy ők gondoljàk?

Figyelt kérdés

Pàrom 8 hetes terhes. Tegnap előtt mondtuk meg anyósèknak. Anyós tegnap a következőt mondta:

"Legyen a gyerek neve rózsa, Liliom, vagy valami szèp viràg nèv" amire reflexből annyit mondtam: "Mièrt ne legyen inkàbb Botanikus Kert a gyerek neve?" ès hogy majd Ő talàl valami szèp nevet...

Após kitalàlta, hogy anyós elmegy szülèsi szabadsàgra, vagy mire, hogy ilyen kisàgy, olyan babakocsi, ilyen autót, bele olyan gyerekülès.... csak egy a gond.... nem nekik gyàrtottuk a gyermeket...

Hogy fogadtassam el, ha 20 m re laknak, ès nem fogadjàk el a nemleges vàlaszt.... Bele akarnak szólni, olyan dolgokba, ami szàmunkra mèg túl korai.... Valaki volt hasonló helyzetben?

2021. nov. 2. 09:36
1 2 3 4 5
 21/41 A kérdező kommentje:
Tehàt ha após neveli fel a hyereket, az megengedett, de ha a gyerek 1 hètig màs szabàlyok szerint èl az vèrlàzító. nàlatok ki afott nevet a gyereknek?
2021. nov. 2. 10:20
 22/41 anonim ***** válasza:
98%

Azon kívül, hogy következetesen NEM-et mondtok, nagyon mást nem lehet tenni.

Nálunk is belengette az anyós, hogy majd ő megy nagyszülő gyedre, nála fog lakni a gyerek, én meg menjek vissza dolgozni... Teljesen átérzem a helyzeteteket. Ha tehetitek költözzetek messzebb, és mindenbe legyetek következetesek velük.

Ha a feleséged nem érzi, hogy mi a gond, akkor viszont veszett fejsze nyele az egész.

2021. nov. 2. 10:21
 23/41 A kérdező kommentje:
fèl ève vettük a lakàst, a költözès nem opció
2021. nov. 2. 10:23
 24/41 anonim ***** válasza:
98%

"Hogy fogadtassam el, ha 20 m re laknak, ès nem fogadjàk el a nemleges vàlaszt."

Ezek nem akkor jönnek elő, amikor terhes lesz a feleség, hanem már korábban.

Már jóval korábban meg kellett volna húznotok a határokat, és azokat együttes erővel védeni. Ha a feleséged ebben nem partner, akkor semmit sem ér a te erőfeszítésed.

És természetesen nem 20m-re (nyilván a szomszédba) kellett volna költözni, pláne, ha ilyen beleszólogatós emberek.

2021. nov. 2. 10:34
 25/41 anonim ***** válasza:
100%
Hát nézd, ezt első körben a felesegeddel kell neked megbeszélni, nem a szüleivel. Ha ő is így áll hozza, mint a szülei, neked sok beelszolasod nem lesz
2021. nov. 2. 10:53
 26/41 A kérdező kommentje:
igen, nem új keletű a dolog, annyi, hogy eddig nem tettük azt amit akartak. Pl: 6 èven àt mondtàk hogy jaj jogsi így,úgy tegyem le, kifizetik minden... Nem tettem le. 2 ève letettem, felesègemmel megbeszèlve, sajàt pènzből. 10 ève kapom, hogy tegyem le az örző vèdőt, mert biztonsàgi őrre mindig van szüksèg. mai napig nem tettem le. Menjek le a tanyàjukra dolgozni, jogy milyen jó nyaralàs lesz. Nem mentem le soha, mert nem nyaralàs, ès anyagiba sokat bukok, ha nem melozok... eddig nem nemet mondtuk, hanem nem csinàltuk azt amit mondtak... de ez most kicsitàsabb....
2021. nov. 2. 10:55
 27/41 anonim ***** válasza:
94%
Akkor ahogy eddig, úgy ezután is működni fog, hogy mást csináltok, mint amit ők kitalálnak. Ezzel együtt is érthetetlen számomra, hogy ilyen szülők esetén minek kell a szomszédjukba költözni.
2021. nov. 2. 10:58
 28/41 anonim ***** válasza:
94%
Tehát tudtad miylenek, hiszen minimum 10 éve ismered őket, ennek ellenére a szomszédjukba költöztél..
2021. nov. 2. 10:59
 29/41 A kérdező kommentje:
albèrletünket vettük meg, 8 èv utàn.... kelles, otthonos kis lakàs, ès mivel 8 ève albèrletet fizettünk, így olcson hozzà jutottunk...
2021. nov. 2. 11:02
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha ti ketten mindenben megegyeztek hogy legyen, akkor hagyhatod hogy akármit beszéljenek. Nem is ertem hogy az anyós ostoba, keresztnevekre vonatkozó megjegyzésein mit izgatod magad. Egyertelmű hogy naív bocsanat peosztó inkább, mint rosszindulatú. Nem kell ezt felvenni vagy lejátszani vele. Kitaláltok egy nevet a pároddal es elnevezitek úgy. Anyósod mwg csonáljon ezzel amit akar. Akár azt is hagyd rá hogyha azt képzeli hogy az ő javaslatára neveztétek el úgy, ahogy. Te meg ha választottál egy Ibolya nevet, ne "azértse" és mégse add a gyereknek azt a nevet, mert a mama a virágneveket szereti.

Röviden: Figyelj oda, hogy a döntéseiteket ne az ő ellenükben,

hanem az ő elkepzeléseiket figyelmen kívül véve hozzátok meg. Tehát ne ellenükben vagy egyetértve hanem FÜGGETLENÜL. Ne dacból neveljétek mert úgy alakul ki az elcseszett természetű ember, akivel gyerekként játszmáznak. Aztán ezt érezve ezzel ő is elkezd játszani, később ő lesz az, aki megmérgezi a családi viszonyokat, amikor meg rajön a család, felnőttként őt utálja ki belőle, mint valami selejtes végterméket.

Ne fokuszálj arra, hogy mit gondolnak vagy mondanak.

A gyerekre a feleségedre fókuszálj.

Ha elkezdesz egy akár passzív harcot ellenük, akkor óhatatlanul össze fog kapcsolódni benned az apaság a harcolással. A bárkivel harcolással. (Óvónő, iskolaigazgató, vőlegény stb.) Ami nagyon nem lenne jó, ha oda jutnál, hogy minél inkább harcolsz valakivel, annal inkább éreznéd apábbnak magad. Mert nagyon valószínű, hogy így alakulna. Nem tudom, érthetően írom-e le? Hogy az apaság maradjon más dolgoktól független. Érzelmi, és tudatos is egyben, ne pedig indulatok által vezérelt.

2021. nov. 2. 11:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!