Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy mondjam meg anyósèknak,...

Hogy mondjam meg anyósèknak, hogy ez nem úgy lesz, ahogy ők gondoljàk?

Figyelt kérdés

Pàrom 8 hetes terhes. Tegnap előtt mondtuk meg anyósèknak. Anyós tegnap a következőt mondta:

"Legyen a gyerek neve rózsa, Liliom, vagy valami szèp viràg nèv" amire reflexből annyit mondtam: "Mièrt ne legyen inkàbb Botanikus Kert a gyerek neve?" ès hogy majd Ő talàl valami szèp nevet...

Após kitalàlta, hogy anyós elmegy szülèsi szabadsàgra, vagy mire, hogy ilyen kisàgy, olyan babakocsi, ilyen autót, bele olyan gyerekülès.... csak egy a gond.... nem nekik gyàrtottuk a gyermeket...

Hogy fogadtassam el, ha 20 m re laknak, ès nem fogadjàk el a nemleges vàlaszt.... Bele akarnak szólni, olyan dolgokba, ami szàmunkra mèg túl korai.... Valaki volt hasonló helyzetben?

2021. nov. 2. 09:36
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
91%
Párod szülei, neki kell őket leállítani.
2021. nov. 2. 09:41
 2/41 anonim ***** válasza:
97%
Nme voltam még,de szivesen meghallgatom a valaszokat,mert engem is erdekel. A feleseged egyebkent mit szol mindehez?
2021. nov. 2. 09:42
 3/41 anonim ***** válasza:
95%
Eloszor a felesegednek kell szolni. Ha ra sem hallgatnak, akkor te nyugodtan kinyithatod a szád.
2021. nov. 2. 09:47
 4/41 A kérdező kommentje:
Jelenleg csak aszisztàl hozzà, meg most alszik, de du. megmondom neki hogy vagy a gyermekünket szüli meg, ami a mi csalàdunk lesz, vagy így hagyja az egèszet, szül egy kistestvèrt, ès èn nem leszek benne az èletükbe... (Èn nem szolhatok bele semmibe, ergo olyan lesz, mintha nem is lèteznèk csalàd szempontból) Ès hogy ezek a mi adöntèseinknek kellene lennie.... ès ez nagyon irritàl...
2021. nov. 2. 09:50
 5/41 anonim ***** válasza:
95%
Mi az, hogy nem szólhatsz bele? Ilyen a világon nincs. Ugyan annyi jogos van mindenhez, hisz te csináltad azt a gyereket.
2021. nov. 2. 09:52
 6/41 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem 8 hetes terhességnél tök felesleges a kiságyon marakodni!

Nem beleszóltak, hanem örömükben lelkesen HOZZÁSZÓLTAK és tervezgettek!

Ne generáld a feszültséget, az a várandós nőnek sem tesz jót és addig míg meglesz a gyerek, még sok víz lefolyik a Dunán.

Mondhatnak akármit, úgyis az lesz, amit ti akartok! Ez már csak így megy!

2021. nov. 2. 09:52
 7/41 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk mindenki a saját családját intézi. Ha probléma van valakivel, megbeszéljük a férjemmel, és mindenki megvitatja a dolgot a saját szüleivel, hiszen mi tudjuk, hogyan-mire reagálnak a szüleink, mi ismerjük a legjobban őket. Ez eddig nagyon jól működött (ez 12 évet jelent kb.), nem volt még komolyabb konfliktus.

Mondd meg a feleségednek, hogy ez így nem oké, és még idejében állítsa le a szüleit, mert így semmit sem fogtok tudni igazán megélni a gyerek körüli teendőkből. Beszéljetek meg egy nagyobb dolgot, amit ők segíthetnek kiválasztani és megvenni, a többi pedig maradjon rátok. Nálunk anyósom vette meg a kiságyat az első gyereknél, a másodiknál pedig a csatos hordozót (persze meg volt beszélve, hogy mit), így ő is részese lehetett a dolognak. Ruhákat, játékokat a mai napig kapunk tőle, annak mindig örülök.

2021. nov. 2. 09:53
 8/41 A kérdező kommentje:

apum fogalmazta meg a legjobban talàn egy nagyapa szerepèt:

"Nèzt Fiam!Èn felneveltem 3 gyereket. Tisztessègre, becsületre, ès szerintem jó munkàt vègeztem, mert apakènt ez volt a dolgom. Most nagyapakènt(2 unokàja van màr) nekem csak az a feladatom, hogy majd megengedjem neki azt, amit te nem engedsz meg. Kicsit az, hogy elrontsam..." Ès ezzel elmondta, hogy a gyermeket nekünk kell nevelni....

2021. nov. 2. 09:57
 9/41 anonim ***** válasza:
81%

anyós elmegy szülèsi szabadsàgra, vagy mire

még jó, hogy az agyadat nem használod,csak háborogsz feleslegesen... Szülési szabadságra az anya jogosult.

2021. nov. 2. 09:58
 10/41 A kérdező kommentje:
6# Igen... tehàt ezek olyan dolgok, amik majd az utolsó 1-2 hónapba ràèrnek... most van fotosabb is... 12 hetes ultrahang, ès a többi vizsgàlat....
2021. nov. 2. 09:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!