Hogy mondjam meg anyósèknak, hogy ez nem úgy lesz, ahogy ők gondoljàk?
Pàrom 8 hetes terhes. Tegnap előtt mondtuk meg anyósèknak. Anyós tegnap a következőt mondta:
"Legyen a gyerek neve rózsa, Liliom, vagy valami szèp viràg nèv" amire reflexből annyit mondtam: "Mièrt ne legyen inkàbb Botanikus Kert a gyerek neve?" ès hogy majd Ő talàl valami szèp nevet...
Após kitalàlta, hogy anyós elmegy szülèsi szabadsàgra, vagy mire, hogy ilyen kisàgy, olyan babakocsi, ilyen autót, bele olyan gyerekülès.... csak egy a gond.... nem nekik gyàrtottuk a gyermeket...
Hogy fogadtassam el, ha 20 m re laknak, ès nem fogadjàk el a nemleges vàlaszt.... Bele akarnak szólni, olyan dolgokba, ami szàmunkra mèg túl korai.... Valaki volt hasonló helyzetben?
Szerintem 8 hetes terhességnél tök felesleges a kiságyon marakodni!
Nem beleszóltak, hanem örömükben lelkesen HOZZÁSZÓLTAK és tervezgettek!
Ne generáld a feszültséget, az a várandós nőnek sem tesz jót és addig míg meglesz a gyerek, még sok víz lefolyik a Dunán.
Mondhatnak akármit, úgyis az lesz, amit ti akartok! Ez már csak így megy!
Nálunk mindenki a saját családját intézi. Ha probléma van valakivel, megbeszéljük a férjemmel, és mindenki megvitatja a dolgot a saját szüleivel, hiszen mi tudjuk, hogyan-mire reagálnak a szüleink, mi ismerjük a legjobban őket. Ez eddig nagyon jól működött (ez 12 évet jelent kb.), nem volt még komolyabb konfliktus.
Mondd meg a feleségednek, hogy ez így nem oké, és még idejében állítsa le a szüleit, mert így semmit sem fogtok tudni igazán megélni a gyerek körüli teendőkből. Beszéljetek meg egy nagyobb dolgot, amit ők segíthetnek kiválasztani és megvenni, a többi pedig maradjon rátok. Nálunk anyósom vette meg a kiságyat az első gyereknél, a másodiknál pedig a csatos hordozót (persze meg volt beszélve, hogy mit), így ő is részese lehetett a dolognak. Ruhákat, játékokat a mai napig kapunk tőle, annak mindig örülök.
apum fogalmazta meg a legjobban talàn egy nagyapa szerepèt:
"Nèzt Fiam!Èn felneveltem 3 gyereket. Tisztessègre, becsületre, ès szerintem jó munkàt vègeztem, mert apakènt ez volt a dolgom. Most nagyapakènt(2 unokàja van màr) nekem csak az a feladatom, hogy majd megengedjem neki azt, amit te nem engedsz meg. Kicsit az, hogy elrontsam..." Ès ezzel elmondta, hogy a gyermeket nekünk kell nevelni....
anyós elmegy szülèsi szabadsàgra, vagy mire
még jó, hogy az agyadat nem használod,csak háborogsz feleslegesen... Szülési szabadságra az anya jogosult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!