Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek hogy ne utáljam az...

Mit tegyek hogy ne utáljam az anyósom ?

Figyelt kérdés
Mióta megszületett a kislányunk a párommal minden idegesít amit az anyja csinál. Előtte is csak havonta találkoztunk, most viszont minden héten jönni akar . Soha nem mos kezed , csókolgatja a gyerek kezét. Hétvégente itt akar lenni, de hétközben sosem jut eszébe felhívni és megkérdezni hogy vagyunk . Betegen akar idejönni. Mit csináljak vele ?

2021. okt. 27. 15:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
31%
Lekiiabálás még esetleg ami segíthet
2021. okt. 27. 16:44
 12/23 anonim ***** válasza:
91%
"A férjem sosem szól közbe." Na itt a baj! Vagy kiállsz magadért és megneveled a férjed, vagy ebből vagy válás lesz, illetve meghunyászkodás esetén életreszóló boldogtalanság. Rosszul választottál. És ezt lehetett volna előre tudni, nem most lett anyuka cuncimókusa a férjed.
2021. okt. 27. 17:27
 13/23 anonim ***** válasza:
98%

Férjeddel ülj le amikor nincs ott az anyós, és beszéld át ezeket a dolgokat. Mit lehet, mit nem, és ha nem csinálja, akkor arra mi a reakció. Először a férjedet kell megnevelned.

Legközelebb pedig amikor jön, élből terelje anyóst a férjed befelé a mosdóba kezet mosni. Egyszerűen addig ne engedjétek oda a kisbabához, amíg nem képes megmosni a kezét (gondolom tömegközlekedéssel jön, hogy ez ennyire kiemelten szerepel a kérdésben).

Ha pedig beteg, kedvesen megkérni, hogy menjen haza, ne fertőzze össze a kisbabát, ahogy meggyógyul, szívesen látjátok. És férjed kikíséri az ajtón.

2021. okt. 27. 17:30
 14/23 anonim ***** válasza:
93%
Hosszú távon csak elmérgesedne jobban, inkább most pár kínos beszélgetés amolyan megoldásként.
2021. okt. 27. 17:37
 15/23 anonim ***** válasza:
93%

Mit lehet csinálni? Nos, annyit, hogy azok a kommentelők, akik olvassák, talán tanulnak belőle, és nem szülnek gyereket egy ilyen idiótának. A férjed tipikusan olyan ember, akinek megnősülnie sem szabadna!

Legközelebb kérj pénzt az anyósodtól. Ha megkérdezi, hogy mire: koporsóra a gyereknek. Mivel nem törődik azzal, hogy ne ragasszon rá egy halálos betegséget, így járuljon hozzá a temetési költségekhez. Mondjuk tök mindegy, ha eddig nem fogta fel, hogy pandémia van, akkor ezután se fogja.

Leszögezem, hogy én sem vagyok vírusőrült és paranoiásnak tartom a vírusrettegő családtagjaimat. DE! Ha ők azt akarják, hogy ne menjek, hogy maszkban üljek közöttük, ne öleljem meg őket, ne nyúljak semmihez... Akkor ALAP, hogy megteszem, és tiszteletben tartom az ő akaratukat! Az anyósodra azért nem írok semmit, mert kitiltanak!

2021. okt. 27. 17:42
 16/23 anonim ***** válasza:
97%

A gyerek a tiéd, te tartozol érte felelősséggel, ha valami baja lesz, téged vesznek elő. A te dolgod megvédeni őt. Az apjáé is, de az most más tészta. Az nem lehet kifogás, hogy ő se szól semmit, meg hogy ő miért nem, pedig az ő anyja. Neked kell mindent megtenni a gyerek biztonságáért, nem várhatsz a férjedre, amint látod, alkalmatlan bármire is.

Ha nem tetszik, amit csinál az anyósod, akkor rászólsz. Ha azt mondja, hogy de, akkor még egyszer nyomatékosítod, hogy nem, és ha nem tartja magát ehhez, akkor elveszed tőle a gyereket és elmehet. Az a lényeg, hogy következetesnek kell lenned. Ha valamit mondasz, akkor az úgy is legyen, különben nem lehet komolyan venni és csak röhögni fog rajtad. Ha belé állsz a konfliktusba, a férjed is fel fog figyelni erre.

2021. okt. 27. 18:06
 17/23 anonim ***** válasza:
96%

A gyerek a TIÉTEK, nem a tiéd ahogy néhányan írták, ezért nem kéne a férjednek tipikus pasiként kivonulni egy konfliktusból.

Értem én hogy anyósod babázna, de annak, aki maga is anya volt, pár dologgal tisztában kéne lennie. Például hogy egy fejletlen immunrendszerű gyerek mellett ügyelünk a higiéniára, és nem nyaljuk körbe minden lehető alkalommal, Másrészt, nem, ártana a szülőknek meg a babának nyugtot is hagyni, nem rendszeresen a nyakukra járni. De a férjed nélkül ez nem lesz élhető következményekkel rendezve. Mert ha leállítod az anyóst, majd jön a következő kör a pasas részéről, hogy te elmarod az anyját, erre készülj.... És arra is hogy ne nagyon számíts a férjedre semmiben, ha elemi dolgokban nem áll ki melletted. Gondolom nem ő fog küszködni a babával ha beteg lesz.

2021. okt. 27. 18:40
 18/23 grafno ***** válasza:
60%

Szerintem ne tegyel semmit. Nem kell szeretni. Szüleim is mindig a gyerek kezet pusziltak. Mondom, ne pusziljak a kezet, mert nincs 6honapos es bevisz valamit amikor tapogat szajaban. Igaz nem lett semmi baja sosem a gyereknek.

Mi is szoktunk beszelni arrol ki milyen gyerek volt mit csinalt mit evett, ki hogy csinalta ezt meg azt. Elöjön az anya belöle. Elkell fogadni. Ha jön majd a 3.-4. unoka akkor mar nem fog sürün jönni. Nekünk jött az elsö gyerek tesom 250km leautozott.

Tesom 1kmre lakik a szüleinktöl es van, hogy hetekig nem telefonal es nem megy at, pedig elöttük megy el szinte mindennap munkaba menet.

2021. okt. 27. 19:05
 19/23 anonim ***** válasza:
98%
Ezek engem a saját anyámtól is idegesítenének.
2021. okt. 27. 19:29
 20/23 anonim ***** válasza:
90%

folyamatosan azt mondogatja ő hogy csinálta-csinálná

nem mos kezet

Mint az én anyósom. Sógornőm császárral szült, amikor látogathattuk, akkor anyós szinte mindent végig fogdosott a lerobbant kórházban, vécére ment, bagózott előtte, ki volt írva, hogy kézmosás kötelező, neeeem, rászóltak, erre lelögybölte vízzel a kezét unott fejjel. Volt hogy hetekig nem volt a lakásában szappan, én vettem. Ha főz sem mos kezet, salátánál sem, semminél. Közben végig látványosan rettegett (retteg) az elmúlt másfél évben, hogy meghal.

Folyamatosan beteg. De nem érdekli. Én leordítanám a fejét. Tudom tiszteletlenség, de én eleve érzékeny vagyok a kézmosás témára. Ja és a második válaszolónak: igen, saját apámra rászóltam, amikor vécézés után kézmosás nélkül nyúlkált a hűtőbe.

2021. okt. 28. 12:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!