Fiús anyáktól kérdezem, hogy mennyire zavarna titeket ha a (20 és 30 közötti) fiatok barátnője meddő lenne, ha amúgy szimpatikus a lány?
Hát meg lehetne fordítani a kérdésedet.
Fiús anyukák, mit szólnátok, ha a fiatok soha nem találna párt, és magányosan élné le az életét, mert terméketlen lenne, és egyetlen nő sem fogadná el, hogy nem lehet gyereke / a szüleinek unokája?
Köszönöm az eddig válaszokat! Viszont úgy érzem van itt egy kis félreértés.. Én nem az “anyósjelölt”, hanem a fia vagyok. Jelenleg még a kapcsolat elején vagyunk a lánnyal és még nem is találkozott a szüleimmel, meg én se az övéivel. A szüleim nem is tudnak erről a dologról, csak elméleti szinten merült fel bennem, hogy vajon mit szólnának, hisz előbb utóbb úgyis kiderülne.
Nekem a 2. randin mondta el a dolgot. Engem nem zavar, bár alapvetően örülnék ha lenne gyerekem, de nem mindenáron. Egyébként PCOS-e van, tehát elvileg lenne esély a babára, amit amúgy ő is szeretne, csak elég kevés..
A gyermekvállalás a legbensőbb magánügye egy párnak. Akár úgy is dönthetnek, hogy sosem akarnak gyereket, pedig eü akadálya nem lenne: a szülők ebbe sosem szólhatnak bele. Lehet véleményük, de nyomást gyakorolni a fiatalokra sosem volna szabad.
Van fiam, és kiskorom óta sokszor elképzeltem már magamat nagymamaszerepben:), ezért biztos, hogy sajnálnám, ha nem lehetne unokám, de ha örökbe fogadnának egy/több babát, annak is örülnék (ha amúgy vágynának gyerekre).
Ha nem, akkor muszáj lenne máshogy megoldanom a nagymamáskodást, de a fiam boldogságát sosem kockáztatnám azzal, hogy elmarjak mellőle valakit, akivel összeillenek.
Szegénykém. A villanyszámlát értelmezni ezek után már elképzelhetetlenül nagy kihívás lehet.
Nézd, segítek. Ezt írta a néni az elején:
"A gyermekvállalás a legbensőbb magánügye egy párnak. Akár úgy is dönthetnek, hogy sosem akarnak gyereket, pedig eü akadálya nem lenne: a szülők ebbe sosem szólhatnak bele. Lehet véleményük, de nyomást gyakorolni a fiatalokra sosem volna szabad."
Aztán pedig, hogy: "a fiam boldogságát sosem kockáztatnám azzal, hogy elmarjak mellőle valakit, akivel összeillenek."
A konklúzió pedig az, hogy egyetértünk a kérdező által feltett kérdésben, és nem: még te sem játszhatsz gondolatrendőrséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!