Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Összeköltözés anyóssal. Miket...

Összeköltözés anyóssal. Miket tisztázzunk előre, hogy a lehető legjobban alakuljanak a dolgok?

Figyelt kérdés
Egyikünk sem vágyik rá, de máshogy reménytelen a helyzet, ezt ő is belátta. Nincs vele semmi bajom és elméletileg neki se velem.
2021. szept. 12. 10:37
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
85%
Ebben az a rémisztő, hogy anyós haláláig tartó, végleges dolog. Ha most nincs albérletre neki, se nektek, hogy kifizessétek, nem lesz később sem. Mi lesz, ha megromlik a viszony, utcára nem tehetitek, elmenni nem tud, bele fogtok őrülni. Jól mondja az, aki kiemelte, hogy aki ennyi idő alatt nem tudott semmit szerezni magának, annak nincs valóságérzéke, és nem tud alkalmazkodni a világhoz. Hozzátok se fog tudni. Nagyon sajnállak.
2021. szept. 12. 11:57
 12/31 anonim ***** válasza:
75%
Mi nagyszülővel laktunk. Ahogy elmentünk otthonról, azonnal ment turkálni a szobánkba. Elvette, ami tetszett neki, akár ruhadarab, akár kozmetikum, akár étel volt. Ha szóltunk, felcsattant, hogy ha nem tetszik, lehet menni a híd alá. (Fizettük a fele rezsit, csak albérleti díjra nem futotta neki, ha futotta volna, nyilván nem ott lakunk...) Bevásároltunk magunknak, másnap, mire hazajöttünk, megette, hétvégére nem maradt ételünk, felcsattant: ha nem tetszik, lehet menni a híd alá. Vita esetén "meg akartok ölni!" Pedig nem is anyós volt, hanem nagyszülő. Súlyos, hosszan tartó gyógyíthatatlan betegség volt a családban, nélküle nem tudtuk fenntartani magunkat, az egyik kereső végleg kiesett. Pokol volt az életünk a haláláig.
2021. szept. 12. 12:02
 13/31 anonim ***** válasza:
39%

Nem feltétlenül!

Ismerek a környezetemben olyat, akik azért költöztek össze, mert a nagyszülő háza el lett adva és ez lett az önrész a fiatalok házához.

Kérdező!

Vannak rossz és vannak jó példák az együttélésre.

Kizárólag a szereplők intelligenciájától - és az igény szerinti szeparálhatóságtól, mert az mindenkinek fontos - függnek a dolgok.

Eleinte biztos lesznek kényelmetlen szituációk, de türelemmel, jóindulattal, igyekezettel, kommunikációval minden megoldható.

Nem kell előre szabályokat és házirendet előírni, ezek menetközben fognak kialakulni!

2021. szept. 12. 12:05
 14/31 anonim ***** válasza:
77%
Próbáljátok letisztázni vele, hogy nem azért költözik oda, hogy újrateremtse az otthonát más házában, hanem mert ti kisegítitek. Ennek megfelelően a döntési joga a szobájára korlátozódik, a hétköznapi tevékenységek során mennyi segítséget, illetve tanácsot kértek és fogadtok el. Elég idős ahhoz, hogy bőven vannak berögzült szokásai, adjatok időt neki, de ne behódolva, hanem nektek is megfelelő kompromisszumot kötve. Ha elkezdi, hogy mi mindenben szorultok rá, akkor mondjátok meg kereken, hogy nélküle is remekül éltetek, sőt, jelen helyzetében csak ő van kisegítve, mert szeretitek. Keményen hangzik, de én ezt tenném.
2021. szept. 12. 12:07
 15/31 anonim ***** válasza:
87%
13-as, ehhez mindegyik félnek a családból nagyon intelligensnek és magas EQ-júnak kell lennie, elég csak egy türelmetlen természetű, és borul a bili ennyi ember közt.
2021. szept. 12. 12:08
 16/31 anonim ***** válasza:
39%

Pont erről beszéltem.

Nyilván nem költözködik össze normális ember egy közismerten idegbeteg, kötözködő, házsártos, rosszindulatú valakivel, akár mekkora szükségben van az.

Legyen az akárki.

2021. szept. 12. 12:19
 17/31 anonim ***** válasza:
84%
Még a kérdező egy szót sem írt arról milyen is az anyósa. Attól hogy anyós még lehet hogy normális ember. Gondolom nwm ő fogja a nagy bevásárlást intézni, de azért valószínűleg be segít ebbe abba. Ha külön szobája lesz, akkor én azt tartanám szem előtt hogy a saját kuckóját tartsa rendbe és ruháit mossa magának. A közös helyiségeket használva pakoljon el maga után. Én pl nem szeretném ha nekem bele kotnyeleskedne a takarításba, mosásba, főzésbe stb. Viszont ebben is meg lehet egyezni. Persze attól is függ, hogy neki milyen elképzelései vannak. De egyet tarts szem előtt, ha el kezd az életetekbe bele szólni, vagy dirigálni nagyon gyorsan tedd helyre, mert sosem áll majd le bármilyen intelligens is legyen.
2021. szept. 12. 12:34
 18/31 anonim ***** válasza:
85%

A hatarokat, a penzugyeket, napirendet esetleg hogy ne akadalyozzatok egymast. Pl az en mamam mindig reggel zuhanyzik, na most ha egyutt laknank nem ferne bele hogy furodjon mi meg munkaba keszulodjunk, igy kenytelen lenne kesobb furdeni vagy este.

Kozos fozesbe bele sem mennek, ha epp nincs idom/ kedvem nekem ne hanyja fel senki. Meg a nem ízlik, nem így szoktam is ez a kategoria. Ja es hogy mikor koltozik el.

A gyerek elhiszem hogy zavaro, de o koltozik oda. Óhatatlanul hangoskodni fognak. Ezt el kell fogadnia.

2021. szept. 12. 12:35
 19/31 anonim ***** válasza:
75%

Huh, mi egy évig laktunk a férjem szüleivel, akiket amúgy imádjuk, anyósom anyám helyett anyám, de a végén már nagyon nehéz volt.

Most mondok egy példát, én vegyszermentes módon, öko szerekkel szeretek takarítani, neki meg alap a Domestos. Hiába enged az egyikünk, tuti frusztrált lesz.

2021. szept. 12. 12:53
 20/31 anonim ***** válasza:
53%
Le kell elöre beszélni a szabályokat.
2021. szept. 12. 13:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!