Hogyan kezeljük jól a párom vallásos szüleit?
Szerintem meg párod szülei bunkók. Elszállásoltatják magukat, elfogadják a teljes vendéglátást kajával együtt, és még ingyen taxi is kéne, mert lusták elővenni a térképet vagy a telefont. De amikor "kiderül", hogy nem úgy éltek, ahogy azt ő szeretné, akkor már cikik vagytok, ne menjetek együtt a rendezvényre. Meg mi az, hogy kijelenti, hogy nektek nincs ott helyetek? Mert azt mióta ő dönti el?
Szerintem ezen a ponton megmondanám nekik, hogy "nem volna jó nekik olyan helyen aludni, olyan emberekkel egy fedél alatt lenni, akik nem mondanak ellent a test bűneinek". Nehogy már olyan embereket kelljen vendégül látnotok, akik konrétan bűnnek nevezik, ahogy éltek és megszólnak titeket. Komolyan, az ilyenek mit képzelnek magukról?
Van igazság abban is, amit 15-ös írt.
Annyira nem bűn az életviteletek, hogy elfogadják tőletek a szállást és a fuvart, csak annyira, hogy párod anyja megjegyzést tegyen rá, és "kitiltson" titeket a rendezvényről. Ahova természetesen tőlük függetlenül is nyilván elmehettek. Azért ehhez vastag arcbőr kell.
Abban igazad van valószínűleg, hogy tök más világban éltek, mint a párod szülei, és gondolom, hogy a te olvasatodban ez csakis azt jelentheti, hogy mindabban, amitől más (a két világ), abban nektek van igazatok...
Lehetséges, hogy a párod édesanyja arra gondolt, hogy nem éreznétek jól magatokat, feszengenétek egy ilyen eseményen és végsősoron tulajdonképpen ha jól értem annyi történt, hogy nem vettetek részt velük egy olyan eseményen, amin eszetekben sem volt amúgy részt venni tőlük függetlenül sem.
Azt adom, hogy esetleg tapintatlanul vezette elő az anya ezt az észrevételt, amit, ugyanakkor az meg elég kézenfekvő és valahol természetes gondolom én, hogy ha a gyerekük Pesten lakik, akkor egy ilyen látogatás esetén őt kérjék meg a szállás ügyben való segítségre.
Én nem utaznék el a helyedben. A te otthonod, nem a párod szüleié. Meg a te életed és nem a párod szüleié. Ha valami nem tetszik, "kempingezzenek" máshol.
A párod meg sürgősen beszélgessen el velük, hogy hol a határ. Ha szerinte a szülei még nem lépték át, akkor meg menekülj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!