Gyerektartás - a gyereké vagy a szülőé?
Semmit nem lehet tenni, ha a bíróság ítél, sőt ő ilyen szülőkkel egy vasat nem fog kapni. Teszem hozzá, hogy a gyerektartás nem fizetése általában a tényleg megszorult emberek eszköze, bármi lesz is a végeredmény az nem neki jár.
Ha van egy kis esze felteszi a kezét, és közli, hogy ehhez semmi köze!
Azé akinek át utalják. Ha párodnak utalják, mondja meg, hogy az az ő pénze. Szülőként kötelességük lett volna fel nevelni. A mostoha nem is az anyja. Ha tényleg pénzt várnak amiért felnevelték az undorító. Jó, hogy nem kölcsönre adták neki iskolába a zsíros kenyeret amit aztán majd felnőtt korában kifizettetnek vele.
Nekem édesanyám pénzt rakott félre amennyit csak tudott, hogy mikor fiatal felnőtt leszek tudjak egyből venni egy kocsit vagy amit szeretnék, hogy könnyebb legyen elindulnom az életben. Én is ezt fogom tenni ha lesznek gyerekeim mert csodás dolog ez egy szülőtől. Szomorú, hogy sokaknak csak ilyen gányok jutottak.
Csöppet sántít, hogy felnőtt ember nevében nem hogy egy mondhatni idegen, de még vérszerinti hozzátartozó sem indíthat pert. Gyerekkorban a szülő/gyám igen, felnőttként max a gondnoka.
A mostohaszülő (kivéve ha örökbe fogadja) nem kap automatikusan szülői jogkört.
A második feleség a férj nevében sem járhat csak úgy el.
Nagy összegekre ne számítson senki, egyrészt ha jól tudom, akkor max öt évre visszamenőleg lehet kifizettetni.
Másrészt ha évek óta húzódik is a per, 18 éves kortól 25 éves korig csak akkor "jár", ha nappali tagozaton tanul, amit igazolni kell (nekem is így volt).
A gyerek tartás összegét alapból a jövedelem alapján meg kellett határozni annak idején.
Köszönöm a válaszokat!
6-os, igazából én sem értem hogy tudta a mostoha elindítani a pert, engem is a párom avatott be. Viszont ez a per már nagyon régóta húzódik, tizenegy-két éves korában ment el az anyja, és egy pár évig fizette a gyerektartást, aztán abbamaradt és akkor indult el, szóval a párom még bőven 18 alatt volt. Mostmár elmúlt 24 éves is, az apjáék itt hagyták őt a nagyapjánál 20 éves korában hogy felügyeljen a papájára, ők meg elköltöztek másik városba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!