Fujjam le az esküvőt?
Párommal most kezdtük el szervezni az esküvőt, elég sok dolog már kész van
- Időpont választás kész
- Költségvetés és nagyságrend meghatározása kész, 11 Főt számoltunk össze.
- Lefoglalni az polgári esküvő időpontját,mert csak az lesz.kész.
Meghívókat is átadtuk,itt jön a probléma,párom anyukáját nővérét és a keresztanyát hívta meg 3 fő
Én meghívtam a legjobb barátnőmet és családját akik 7 vannak, sok támogatást segítséget kaptam tőlük, konkrétan ők neveltek fel. Nekem ő a családom.
2 régi munkatársamat is meghívtam akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Ők se tudnak jönni.
Nekem családom nincsen szóval részemről ennyi.
Barát ismerős rokon nincsenek
sajnos nálam mindenki vissza utasította,legjobb barátnőm és párja Angliában vannak,én kifejezetten ragaszkodtam volna hozzá,hogy oda vissza megveszem a repjegyet,csak kérjenek ki szabit ( ők hétvégén is dolgoznak),de nem valószínű,hogy eltudnak jönni
Nővére és párja + gyerek a barátnőmnek Salzburg élnek, ők nem tudják még,de ha a többi családtagjuk nem jön el,akkor ők sem.
A barátnőm szülei,anyuka apuka egyszerűen már öregnek érzik magukat,hogy lagziba járjanak vagyis ezt a választ kaptam tőlük
Szóval 3 fő maradt,de úgy érzem 3 fővel felesleges bármit is csinálni,kértem a páromat,hogy legyen csak polgári esküvő pár fotózás és kész,kaja buli helyszín lefújva,na anyós csak húzzta a száját,hogy ez is nem esküvő és kitalálta,hogy rendezzük meg a ceremóniát a kertben náluk és majd rendelünk 4 személyes tálat és ünnepeljük egy ebéd keretében.
Tudni kell,hogy anyósék 60km arrébb élnek.
Polgári esküvőt a hivatalban már lefoglaltuk itt a közelben ahol élünk,szóval én új időpontot kérni abban a városban ahol anyós lakik nem szeretnék,mert már megvan.
Már azon gondolkodunk,hogy 2 tanulva össze házasodunk.
Egy hétre rá amikor le tudunk menni látogatóba akkor megünnepeljük a kertben,de ez anyósnak nem tetszik alapból is furcsállja,hogy nem az az igazi hagyomány templomi esküvő lesz.
Mit csináljunk ha senki nem tudd eljönni.
Amúgy anyós egy nagyon kedves nő,soha semmiben nem szól bele,csak gondolom ő is csalódott ahogy én is,hogy nem olyan esküvő lesz amit elképzeltünk.
Ritkán látni kérdést,ahol ennyire nem lehet szimpatizálni senkivel:)
A kérdezőt persze sokan ekézték.
Az Ő NAPJA,AZ ŐK ESKÜVŐJE.
De a pasija sem semmi,nem igazán érdekli az esküvő.
Na,de nem csak őt,hanem még az anyját sem,csak a "zabálás".
A kérdező "barátai" is baromi gázak.Beígérik,hogy elmennek,még a repülőjegyet is meg veszik(ilyet még nem is hallottam),aztán sz-rnak az egészbe.
Valahol ez nevetséges,de szomorú is egyben.
150
Igen, de itt a kérdező előre megbeszélte mindenkivel hogy mint lesz hogy lesz az egész, majd miután kifizette jól pofára ejtették az állítólagos barátai. De nekem ez is elég fura hozzáállás, hogy egy számomra fontos személy nagy napjára lusta legyek elutazni. Még a külföld hagyján, az macerás lehet, de belföldön bárhova elmennék. Ilyet meg biztos nem csinálnék senkivel, mint amit a kérdezővel eljátszottak. Egy 100 fős esküvőnél elmegy, ha nem jön el 10 ember, de ha egy 10enpár fős esküvőre nem jön el senki az álatalad meghívottak közül akkor biztos hogy neked is marha rosszul esne. A kérdezőnek jobban meg kéne válogatnia a barátait, mert ezekre aztán nem számíthat.
Nálunk csak a termet kellett kifizetni, ami nem volt nagy összeg, plusz trófeában ettünk ami elég lagzi hangulatot ad.a fotót ismerős csinálta, akinek ez a hobbija és jó lett, ingyen. Ruhám egy keringő ruha volt amit ismerőssel egyénire varrattam. Torta is sima cukrászdában készült mégis tökéletes volt. Mindenki akinek számítottam eltudott jönni. Nem került sokba és ennyi. Fölöslegesen mondanád le az esküvőt mert ha erre nem jönnek el, a következőre sem fognak, ezt el kell fogadnod. Anyós duzzig, hogy ezért kár volt lemondani az éttermet, ebben igaza is van, az más hogy Fölöslegesen köti az ebet a karohoz, de ilyen hisztis menyasszonynál én is ezt tenném.
Menyaszörny vagy...
Szerintem ezzel a 3 vendéggel az eredeti helyszínen és időpintban legyen megtartva a szertartás.
Utána menyjetek el a vendéglőbe, de a bérlést mondd vissza, elég egy különszoba, vagy félreeső hosszú asztal a teraszon, ahol akár étlapról mind3nki rendelhet neki tetszőt. Így anyósod is kedvére zabálhat, nem köthet bele..Az esküvőszervezőt mindenképp mondd vissza, felesleges..a vacsora közben szólhat halk zene CD-ről akár, hozasd oda a tortát és a sütit. Teremdísz sem igazán kell, elég az asztalra dísz szép virágokból, hangulatosan megterítve. Köszönőajándék is felesleges, ez a 3 vendég kapjon egy kis süticsomagot, annak jobban örülnek.
A baráti kapcsolataidat meg ezek után értékeld át!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!