Fujjam le az esküvőt?
Párommal most kezdtük el szervezni az esküvőt, elég sok dolog már kész van
- Időpont választás kész
- Költségvetés és nagyságrend meghatározása kész, 11 Főt számoltunk össze.
- Lefoglalni az polgári esküvő időpontját,mert csak az lesz.kész.
Meghívókat is átadtuk,itt jön a probléma,párom anyukáját nővérét és a keresztanyát hívta meg 3 fő
Én meghívtam a legjobb barátnőmet és családját akik 7 vannak, sok támogatást segítséget kaptam tőlük, konkrétan ők neveltek fel. Nekem ő a családom.
2 régi munkatársamat is meghívtam akikkel a mai napig tartom a kapcsolatot. Ők se tudnak jönni.
Nekem családom nincsen szóval részemről ennyi.
Barát ismerős rokon nincsenek
sajnos nálam mindenki vissza utasította,legjobb barátnőm és párja Angliában vannak,én kifejezetten ragaszkodtam volna hozzá,hogy oda vissza megveszem a repjegyet,csak kérjenek ki szabit ( ők hétvégén is dolgoznak),de nem valószínű,hogy eltudnak jönni
Nővére és párja + gyerek a barátnőmnek Salzburg élnek, ők nem tudják még,de ha a többi családtagjuk nem jön el,akkor ők sem.
A barátnőm szülei,anyuka apuka egyszerűen már öregnek érzik magukat,hogy lagziba járjanak vagyis ezt a választ kaptam tőlük
Szóval 3 fő maradt,de úgy érzem 3 fővel felesleges bármit is csinálni,kértem a páromat,hogy legyen csak polgári esküvő pár fotózás és kész,kaja buli helyszín lefújva,na anyós csak húzzta a száját,hogy ez is nem esküvő és kitalálta,hogy rendezzük meg a ceremóniát a kertben náluk és majd rendelünk 4 személyes tálat és ünnepeljük egy ebéd keretében.
Tudni kell,hogy anyósék 60km arrébb élnek.
Polgári esküvőt a hivatalban már lefoglaltuk itt a közelben ahol élünk,szóval én új időpontot kérni abban a városban ahol anyós lakik nem szeretnék,mert már megvan.
Már azon gondolkodunk,hogy 2 tanulva össze házasodunk.
Egy hétre rá amikor le tudunk menni látogatóba akkor megünnepeljük a kertben,de ez anyósnak nem tetszik alapból is furcsállja,hogy nem az az igazi hagyomány templomi esküvő lesz.
Mit csináljunk ha senki nem tudd eljönni.
Amúgy anyós egy nagyon kedves nő,soha semmiben nem szól bele,csak gondolom ő is csalódott ahogy én is,hogy nem olyan esküvő lesz amit elképzeltünk.
Én ezt mar a 90. valaszomban megirtam. A Parod hivja az anyjat, aki vagy jon, vagy nem, az o dolga, nem o szabja a felteteleket. 2 tanu mindenkepp kell, tehat teljesen felesleges azon ragodni, hogy jon-e, mert az etteremnek tök8, hogy 4, vagy 5 ember ul 1 asztalnál.
Te meg egyertelmuen nem akarsz anyoshoz atszervezni, a parodat tok nem erdekli, tehat nincs is itt kerdes.
Nem nem akarok átszervezni harm nem tudunk.
Se anyakönyvezeto nem ér rá se a fotós
De amúgy írtam azt is,hogy megkérdezztuk telefonodon ahol anyós lakik mikor tudnak a hivatalban időpontot adni polgári esküvore annyira tele vannak hogy 2022.aprilisban lenne szabad hely
Volt " legjobb" barátnőm tavaly házasodott. Én csak akkor tudtam meg mikor szembe jött velem facebookon h " házasodva" és a képek.
Közölte is h a babaváró miatt gyorsan kellett. Neki a szülei Erdélyben tesója Győrben él.
Senki nem lett meghívva köztük én se.
Férja családtagja volt ott kb 10-15 fő. Polgári volt.
Látszott h az anyós esküvői ruhája lehetett előtúrva + mindenki feketében volt ami nem is illik. Senki nem mosolygott a képeken.
Kb egy hónapja kiment aki tudott/ akart Erdélybe ott volt neki egy normális esküvő amit ő szeretett volna. Bál terem, szép esküvői ruha.
Neked is ezt javaslom.
Tartsátok meg a polgárit menjetek le anyóshoz utána meg amikor mindenki tud akkor szervezz le egy szépet.
Én is értem a kérdezőt, ahogy 123 írta. Hiába szeretne a kérdező ceremónia után anyósnál kertipartizni, ebbe anyós nem megy bele, mert nem hajlandó így elmenni a ceremóniára.
Tudod, mit csinálnék, kérdező? Megtartanám 2 tanúval a polgarit, aztán átmennék anyóshoz kertipartizni. Vagy erre se hajlandó?
Az állítólagos legjobbarátnőd nem az. Mondd meg neki, hogy óriásit csalódtál benne, hónapok óta tudta az időpontot és azt is, hogy neked ez fontos. Most egy kicsit hanyagold, ne beszéljetek, meglátod, keres-e önszántából. Lehet, már csak púp vagy a hátán.
Nekem 9 fős esküvőm volt, velünk együtt, 12 lett volna, de a férjem anyja és húga (+férj, gyerek) elkezdtek hisztizni, és nem jöttek el (inkább csak nem akartak ajándékot adni). Nekem is volt egy szép visszafogott frizurám, sminkem próbasminkkel és egy gyönyörű csokrom, igazán különleges. A ruhám mondjuk olcsó volt 😁 Előtte volt fotózás a városban, utána a ceremóniát és csoportképeket készített, majd ment tovább egy nagy lagzira, direkt ezért délelőtt volt a szertartás, tök olcsó volt a fotózás 40.000 Ft. Beültünk egy étterembe, oda rendeltem egy gyönyörű tortát, és mindenki valaszthatott étlapról, amit csak akart. Csodásan sikerült. Mondjuk nem volt szervező, pedig én is 12 óráztam. Ennyit tök egyszerű leszervezni. Igaz, nálunk külön dekor nem volt, meg ajándék se.
Pap az ha nem vagy vallásos akkor fizetsz és összead bárhol.
Náluk már ez nem hit kérdése hanem pénz.
De a templomi esküvő amúgy se számít sehova csak az anyakönyvvezetői
Jaj, de bonyolódik, mióta utoljára írtam....
Tudod mit, fújd le az egészet a pcsába! Ami így indul, annak jó vége nem lesz, el van eza frigy örökre átkozva! :D De komolyan, talán még az univerzum is üzenni próbál, hogy ne menj férjhez.
Mennyi volt a menyasszonyi ruhád? :-)
Amúgy én is azt csinálnám, hogy a ceremónia után elmennék a két tanúval egy étterembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!