Hogy zárjam ki az életünkből az anyósomat?
A férjem nagyon közeli kapcsolatban van az anyukájával, aki mindenbe beleszól. Sajnos a férjem számára szent ès sérthetetlen az anyja, mindig a védelmére kel. Az alap probléma az, hogy mindent elmond az anyjának, olyan dolgokat is ami egyáltalán nem tartozik rá. Ha a férjemnek baja van velem azt is mindig az anyjával közli, ahelyett hogy velem beszélné meg. Most kiborult a bili és az anyósom mindent a fejemre zúdított. Pl nem főzök rendesen a fiára, kávé függő vagyok miközben refluxom van, ja meg alkoholista, holott csak alkalomadtán fogyasztok alkoholt, a férjemmel együtt, de mivel anyósék egyáltalán nem isznak soha alkoholt, ez nekik egy ördögtől származó dolognak számít, amit ráadásul én tukmálok a fiára.
Hozzám vágta azt is, hogy reméli nem csak anyagi érdekek vezéreltek a házassághoz, ami szàmomra azért nevetséges,mert én sokkal jobb körülményekből érkeztem, arról nem beszélve, hogy a férjem tepert utànam annak idején és nem fordítva.
Szóval eléggé megbàntott anyósom ès nekem ezek utàn semmi kedvem betenni a házukba a lábam, mert nekem is van büszkeségem. Nem tudom, hogy ez az állapot meddig fenntartható, mert alapvetően megbeszéltük a dolgokat, tiszta lappal kezdtünk de én nem tudom magam túltenni ezen. Nem érzem, hogy ebből még lehet jó viszony, ha ilyeneket feltételeznek rólam.
Szerintetek mi lenne a megoldás? Hogy lehetne leállítani az anyósomat, hogy ne szóljon bele az életünkbe àllandóan?
Persze, a férjeden múlik nagyon sok minden.
Én nagyon közel állok a szüleimhez, persze kétszer meggondolom mit mesélek el nekik. De volt párszor olyan helyzet, hogy náluk voltam látogatóban, és ideges voltam a páromra. Végül kipanaszkodtam nekik magam. Hozzátettem, hogy nem ebből áll a kapcsolatunk, ez alapján ne ítéljék meg véglegesen. Hogy emiatt, vagy mert más a gondolkodásmódjuk, nem tudom, de szeretik a párom, nem befolyásolta őket az, ha elpanaszoltam valamit.
Szóval anyós részéről is partnernek kell lenni , hogy mennyire fogékony.
Ráadásul amiket írtál, hogy néha itókáztok, hogy reflux ellenére kávézol, olyan dolgok, miket egy normális gondolkodó ember helyén tud kezelni. Pl: biztos nem kényszeríted le a fia torkán, hiszen felnőtt férfi, önmaga el tudja dönteni. Vagy a kávéval magad alatt vágod a fát, azért miért kéne kevésbé kedvelnie?
De ez a pénzes dolog tette fel az i-re a pontot. Aki találkozott már ezzel az anyatípussal, könnyen felismeri ezekről.
Tipik "a fiam csak üljön a szoknyám mellett"
Ha saját döntése van a férjednek,ami maminak nem tetszik, akkor te manipulálod.
Ugyanez nálunk is...
Mikor már nem tud mivel támadni, akkor jön a pénzzel.
Magától küldözget kisebb összegeket, amire amúgy nem vagyunk rászorulva.
Múltkor éppen azon rugózott a páromnak, hogy én manipulálom. Párom helyretette, erre elővette a "csak a pénzem kell neked" - című fejezetet a Hogyan zsaroljuk érzelmileg gyermekünket anyós kézikönyvből.
Áhh. Kell egy jó partner, aki helyreteszi.
Amúgy az elején a párom is mentegette. Elért odáig a beszólogatásaival, hogy nem megyek hozzájuk, és közöltem vele, ha nem rendezi, nekem úgy is jó, nem az én anyám, nem kell vele kapcsolatban lennem. Na azóta rendezi. Meg volt szeme ahhoz, ha nem is egyből, de végül meglátta mire megy ki anyuka játéka. Miután kibökte, inkább nem küld több pénzt, és akkor majd nem tud velem élni, haza kell költöznie.
Borzasztó komolyan.
Te tudsz csak elhatárolódni, a férjed meg vagy észreveszi a helyzetet, vagy nem, ez bizony meghatározza egy párkapcsolat élettartamát.
Kedves Kerdezo!
Kivancsi vagyok nagyon a valaszodra.
Most oszinten. De tenyleg.
Olvastad ezt a szarhodaly leirast a sajat “partneredrol” es az adott eletszituaciodrol kulsoskent? Megprobaltad egyszer is? Ha nem, javaslom. Most gondolj bele, milyen lehet ezt ugy elmormolnod, hogy egy total masik ember kerdeset latod Veled szembejonni hirtelen.
Hat szerintem fognad a fejed. Es mas, IGEN, TELJESEN, ha kulsos vagy, mint olyan szemely, aki aktiv resztvevoje az adott eletszituacionak.
Nem tudnam ebben elkepzelni magam. Idaid el sem jutnek.
Tudod, honnan tudhatod, hogy mar egbekialtoan nagy a baj?
Ha vadidegeneket kerdezel meg errol a kerdesrol megerosites gyanant, mit tegyel, hogy mentsd a lelked maradekait egy ilyen fos kapcsolat utan, holott szerintem melyen, legbelul mar tudod is a valaszt mindenre
Hát, őszintén, én egy ilyen pasival biztos nem lennék együtt. Aki a mampa pici kedvenc fiacskája és képtelen abbahagyni a seggnyalást. Aki soha nem állna ki értem, mindig elpletykálná minden magánügyünket a mamának, undorító, gusztustalan.
Én ezt a mentalitást egy férfitól se viselném el, szépen elválnék, és legyenek boldogok együtt. Bár ott kezdődik, hogy az ilyennel már a szimpla párkapcsolatom se tartott volna sokáig, nem hogy házasság.
Azt nem értem csak, hogy minek mentél hozzá egyáltalán??
Nem jó az, ha egy párkapcsolatban többen vannak.
Az anyóst nem tudod kirekeszteni, csak a kisfiával együtt.
Tedd meg, neked is jár valami békés, felnőtt boldogság.
Én férfiként jutottam erre, kb ilyen előzmények után.
Jól tettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!