1/43 A kérdező kommentje:
Utóbbi időben csak kényszerből mosolygok rájuk de közben fáj ez az egész, úgy érzem felszínes kapcsolat és nem bírom ezt játszani már előttük, alapvetően mindig szerettem volna ha a gyerekek szeretik őket emiatt régebben én is erőltettem a talalkozásokat de már belefaradtam. A gyerekszobaba kb 1x mentek be a 4 év alatt. Leulnek a nappaliban és ott ülnek csak fel órát aztan elmennek és közlik hogy mennek termálvizbe fürödni.keresztelő után anyósom első dolga volt h pálinkát ivott. Amikor sogornőm kislanya megszuletett ilyet nem csinált. Nekem az is sértő volt hogy fotozkodtunk ő meg palinkazott és meg se fogta a kisfiam. Rengeteg ilyet tudnék írni. Úgy érzem már nem bírom ezt elviselni. Férjemnek meg nem panaszkodhat mert az a mi kapcsolatunkat mergezi
2/43 A kérdező kommentje:
1x amikor náluk voltunk mondta menjünk el gyerekekkel a játszhatja. Elmentunk és 10 percen bellul ott hagyott és hazament, azt mondta neki főzni kell. Én meg ott maradtam velük. De akkor miért mondta h eljon velünk, ő ajanlotta fel! Ferjem azért nem jott el velünk direkt. És amikor szóltam férjemnek hogy jöjjön értünk nem értette, kiderult hogy anyósom hazament de nem szólt férjemnek aki meg lépihent a másik szobában. És rengeteg ilyet csinal anyósom. Terhesen rosszul voltam a hústol tobbszor elmondtam h nem bírom, mindig húst főzött
2021. jún. 18. 00:18
4/43 A kérdező kommentje:
Azt nem írtam h szörnyen főz egyébként meg ferjem sem tudja megenni amit csinál pedig a gyereke
Minden ember másmilyen, van aki nem akar vagy tud a kisgyerekekkel foglalkozni. Nincs ezzel semmi gond, örülj, hogy a te szüleid nem ilyenek. Ha még nem akarsz, nem kell kapcsolatot tartani.
2021. jún. 18. 00:41
Ha nem mersz szólni a férjednek, akkor tűrj tovább. Láthatóan csak csicskának vagy tartva. Neked ez jó, mert ha nem lenne az, tennél ellene. Ezen szerinted mit fog segíteni a pszichológus? Majd ő odaáll a férjed elé és felvilágosítja, hogy egy fszkalap, a szülei meg bunkó parasztok, he?
2021. jún. 18. 02:23
keresztelő után anyósom első dolga volt h pálinkát ivott.
A mocskos némber, hogy merte... Kapaszkodj meg, nálunk a keresztszülők is ittak.
Nincs itt semmi gond, nem tud mindenki jól főzni, a gyerekeket sem egyformán szeretjük. Nem pelenkázta a gyereket, és? Az én anyósom sem.
2021. jún. 18. 05:54
Anyósodék bevallották, hogy ők hobbi nagyszülők, nekik ennyi igényük van a gyerekeiddel kapcsolatban. Az, hogy a másik unokákkal szemben másképp viselkedik, nem jelent semmit rátok nézve.
Sok olyan példát írsz, ami szerinted tiszteletlenség vagy elutasítás részükről, de ők csupán nem adják fel a szokásaikat miattatok (főzés a jelenlétedben pl). Nagszülőnek lenni nem kötelező és nincs viselkedési kézikönyv sem hozzá, ezért inkább te tedd le az elvárásaid velük szemben és ne pszichológushoz menj, hanem kikapcsolódni inkább. Ők a fiukat szerették, az unokákat nem kérték, ettől még nem gonoszok.
Élvezd a családod, az érdeklődő rokonokat, csinálj programokat és ne várj csodát azoktól, akik nem is ígértek semmit.
2021. jún. 18. 06:14
Nem kötelező szeretni az unokát.
Nem mindenki tipikus nagyszülő típus.
Nem kötelező elvárni anyósodéktól semmit sem. Se a te irányodban, sem a gyerekek felé.
Miért akarod mindenáron rájuk tukmálni a gyereket mikor láthatóan nem érdekli őket?
Fogd fel értsd meg, ha 4 év alatt nem szerették meg a gyereket ezután se fogják.
2021. jún. 18. 06:29
Miért kellene pszichológushoz menni? Miért nem tudod elfogadni, hogy nem mindenki vágyik arra öreg korára, hogy gyereket pesztráljon? Ha idáig nem érdekelte őket a gyereked, nem most fogják elkezdeni. Pofon egyszerű a megoldás, nem kell összejárni velük, probléma megoldva. Majd a szüleid foglalkoznak a gyerekeddel, ha ez neked ilyen központi kérdés hogy szeressék.
2021. jún. 18. 07:25
Kapcsolódó kérdések: