Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan lehet feldolgozni egy...

Hogyan lehet feldolgozni egy ilyen helyzetet?

Figyelt kérdés

Bár jól indult a kapcsolatunk, amikor már látszott, hogy komoly a dolog a fiával (összeköltöztünk), az édesanyja elkezdett engem rossz szemmel nézni, megjegyzéseket tenni, és persze minden az én hibám.

Ez odáig fajult, hogy a barátom exével is felvette a kapcsolatot, mint kiderült és az egyik vezérfonal témakörük, hogyan teszem tönkre a fiát, manipulálnom, tiltom tőlük, leuralom.

Itthon minden rendben van, kiegyensúlyozott kommunikációnk, közös döntéseket hozunk, van egy szeretetben töltött életünk.

Ezért is ért hideg zuhanyként mindkettőnket, amiket mondott.

Alapja nincs. Tanulunk dolgozunk mindketten, ezért nem tudunk és a barátom sem tud ugrani és csapot- papot otthagyni, ha hívják.

Én egy ideje már külön nem tartom vele a kapcsolatot, mert elgurult a gyógyszerem a beszólásaitól, de hogy a fia hogyan beszél vele, mikor megy, az mind saját döntése. Én csak megkérdezem hogyan szeretne menni, és bármit mond, elfogadom.

De nehéz feldolgozni efféle utálatot. Hogy állnátok a dologhoz?

2021. jún. 11. 08:47
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Sehogy. Le kell sz.rni magasrol. Amint lesz unoka majd O fog terden csuszni hogy hadd lassa, Te meg megmondhatod neki hogy a multbeli dolgai miatt kihagynatok a talalkozast meg az egeszet.

Sajnos vannak ilyen emberek es nem tudsz mást csinálni csak elfogadni. De keresztbe lehet tenni nekik, en, ha ilyen anyosom lenne lehet leuvoltottem volna a fejet mar párszor.

2021. jún. 11. 08:54
 2/8 anonim ***** válasza:
86%
Én 1x, egyetlen1x leülnék vele,( ha lehet ő jöjjön hozzátok) és elmondanám lényegében azt , amit itt leírtál. Hozzátéve, hogy ezek a tények és ennek tudatában Jól gondolja át, hogyan folytatjuk innen, mert ha lesz unoka, és tartani akarja majd a kapcsolatot, akkor ez igen nehéz lesz ebben az általa kialakitott helyzetben.
2021. jún. 11. 08:59
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Én már legalább 5 éve jóban vagyok anyósommal, megvolt az összeköltözés, esküvő, unoka is. Az első fennakadás egy gyerekkel kapcsolatos döntés, amivel nem ért egyet. Azóta megsértődött, engem okol, a fiával közös döntésünket nekem tulajdonítja és még a gyerek képeire is alig reagál, pedig eddig még felhívta néha. Nekem ezzel semmi dolgom, majd meggondolja magát. Ha mégsem, akkor így járt, nem kell pitiznem az elfogadásáért.

Te se tedd, ő az ex barátnővel elszórakoztatja magát, ti éljetek tovább, ahogy eddig.

2021. jún. 11. 09:06
 4/8 anonim ***** válasza:
95%
Ezt nem feldolgozni kell. Az ilyen embert ott kell hagyni, hogy sorvadjon el egyedül, ahogy akarja...
2021. jún. 11. 09:46
 5/8 anonim ***** válasza:
86%

A párodnak kell lerendezni.

Te jól teszed, ha addig távoltartod tőle magad, míg ilyen.

2021. jún. 11. 10:04
 6/8 anonim ***** válasza:
92%

Mintha én írtam volna ezt :D

Csak nálunk megvan az unoka már.

Kisfiam öt éves, de anyós egy manipulálós szemétláda, így kiharcolta, hogy a férjem viszi a gyereket hozzá. Tehát anyós a hátterből irányít, vagyis csak ezt a gyerektémát, hogy láthatja. Szerencsére fiam erős személyiség, sok mindent megtanult már, és ki is áll magáért. Anyós próbálja irányítani, a fiam nem tud ott lenni egy órát úgy, hogy azt játszik, ahogy és amit akar : pl legózik, akkor az öreganyja beleugat, hogy mit építsen, hogyan, melyik színnel, formával, tehát teljesen irányítani akarja a játékot. Fiam meg lehurrogja, hogy ne szóljon bele a dolgába, mert ő jobban tudja. Anyósom szerint a fiam neveletlen. Szerintem meg adtam neki egy jó alapot, hogy bármilyen élethelyzetben ki tudjon állni magáért, akár egy felnőttel szemben is, mert sajnos sok felnött visszaél a hatalmával, tekintélyével.

2021. jún. 11. 11:02
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Hagyni kell, nm engedni neki, hogy csak megkeserítse az életed.
2021. jún. 11. 20:56
 8/8 Senior Séf ***** válasza:
100%

Annak ellenére, hogy az anyósviccek mindig a nő anyjáról szólnak, felmérések igazolják, hogy a valóságban majdnem mindig a pasi anyja keveri a szart. Ő nem tudja elviselni, hogy anyuci pici fia már nem az ő gondoskodására szorul.

Üljetek le hármasban, és higgadtan tegyétek helyre a dolgokat.

2021. jún. 12. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!