Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért csinálta ezt?

Miért csinálta ezt?

Figyelt kérdés

6 hónapos a fiam és most először mentünk anyósomékhoz ebédelni. Eddig ezzel nem is volt baj. Megjöttek sógornőmék is a fiaikkal. Mikor megteritettünk, anyósom az etető széket maga mellé rakta, mondtam neki hogy nem rakjuk inkább mellém. Erre felcsattant hogy ő szeretné ettetni az unokáját. Mondtam neki hogy jól van rendben. Hát ahogy elkezdtünk ebédelni, a fiam elkezdett ordítani, anyóstól nem fogadta el a kaját, lökte el így megfogtam és elhoztam onnan, és magam mellé ültettem erre anyósom mondta hogy nem igaz hogy ő nem ettetheti a gyereket, majd meg nyugodott volna, meg minek viszem el. Én erre mondtam neki hogy persze hagyjam sírni. Utánna bevittem a picit a szobába, mert pelenkáztattni kellett. Anyósom már jött utánam és lökött el hogy ő szeretné csinálni. Mikor alattam a picit akkor is rám szólt hogy ő szeretné altatni, nekem van jobb dolgom ő szerinte. A fiam meg látta anyóst egyből elkezdett sírni és inkább kivettem és megnyugtattam, utánna ki küldtem anyóst hogy elszeretném altatni de így nem megy. Olyan dühösen kiment még az ajtót is becsapta. Utánna kimentem szólni hogy maradjanak csendben alszik a pici, erre anyósom mondta hogy a te gyerekedhez nem lehet nyúlni, ha bőg akkor mi van majd megnyugszik.

Én nem értettem ezt az egészet tőle, máskor is látta már a picit és engedtem neki hogy ettese stb. De most nem tudom mi lelte, meg konkrétan mondja nekem hogy hagyjam a gyereket sírni. De hogy hagyom annál rosszabb nincs.

Szerintettek mi lehet a baja anyósnak?

2021. máj. 7. 12:05
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
14%
Kedves 8, innentől próbálok kint mindig füldugt tuszkolni a gyerekbe, nehogy megijedjen egy kutya ugatásától, egy bacsapódó kocsiajtótól.
2021. máj. 7. 12:33
 12/24 anonim ***** válasza:
25%

A fiam meg látta anyóst egyből elkezdett sírni

Igen, és jó eséllyel ez így is fog maradni, ha anyatigris minden alkalommal elveszi anyóstól. A gyereknek esélye nincs összeismerkedni a nagymamával.

2021. máj. 7. 12:34
 13/24 anonim ***** válasza:
97%
Itt a kisbaba lehetett tul zaklatott.Idegen helyen volt,nagy ricsaj (sogorno csaladostol ott volt)gondolom mindenki egyszerre beszelt,mindenki a kicsi korul gagyogott,persze,anyos mint hazigazda talan hangosabb volt mindenkinel,es a gyerek megijedt tole.Majd maskor,nyugodtabb korulmenyek kozott,hazai palyan add oda a gyereket anyosodnak,mindketten jobban jarnak.
2021. máj. 7. 12:52
 14/24 anonim ***** válasza:
92%

12

Az én fiam jól ismeri a mamát,mégis van az a fajta sírás,amikor elveszem tőle. Felismerem,hogy akkor csak èn vagyok jó neki. Ha ez nem tetszik,sajnálom,de én se fogom hagyni,hogy ordítson. Ha ezért meg rámcsapná az ajtót,nem is vinnèm többet..

2021. máj. 7. 12:54
 15/24 A kérdező kommentje:

Alapjáraton csendes fiam van, nagyon ritkán sír.

Inkább nyűglődik.

Anyóstól azt nem értettem hogy hogy megkérdeztem tőle az etető széket miért nem mellém rakjuk, ő meg már egyből felcsattant hogy ő szeretné ettetni. Szerintem ezt normálisan is lehetett volna közölni, vagy pedig így hogy most ettethetem a picit stb.

2021. máj. 7. 13:10
 16/24 A kérdező kommentje:

Meg azért nem mindegy hogy milyen ajtót csap be valaki. Egy régi üveges ajtót vagy pedig ezeket a mostani fehéreket ( nem tudom mi a nevük).

Az első a hangjatol még én is megijedtem.

2021. máj. 7. 13:13
 17/24 anonim ***** válasza:
74%
Egyértelmű, hogy anyósod játszotta a fejét, mert most ti voltatok nála. Gondolta, ez az én vártam, itt az lesz amit én mondok. Biztos nem vinném oda többet.
2021. máj. 7. 13:52
 18/24 anonim ***** válasza:
84%

A jó fene tudja, hogy miért csinálta, kérdezzétek meg tőle a férjeddel, aztán beszéljétek meg, ki mit szeretne a másiktól, és kinek mi a problémája. Egyébként igen, az lett volna a normális, ha kérdezi vagy kéri, hogy ő etethesse, altathassa, pelenkázhassa. Rettentő bunkó dolog csak úgy elkapkodni a csecsemőt.

Akik itt kardoskodnak, hogy a nagyinak így kell összeismerkedni az unokával: hát nagyon nem. Nem is értem, mit élvez bármelyik nagymama (vagy bárki) a gyerek ordíttatásán. Az miért jó, és kinek? Ha meg a gyerek oda van kényszerítve a mama kezébe, amikor nem akar ott lenni, akkor csak annál jobban idegenkedni fog tőle, és máskor sem akarja majd, hogy megint megfogja az az ember, akinél a múltkor rossz volt, és nem tudott tőle megszabadulni.

Miért kell kínlódtatni a gyereket olyannal, amihez nincs kedve, és nincs is rá szükség? Majd máskor lesz kedve, majd akkor nyünyörgetik, ilyenkor meg békén lehet hagyni.

Az én gyerekemnek egy egész korszaka volt, amikor más szinte rá sem nézhetett, nemhogy megfogja. Pár hónapos koráig hetente órákat lógott anyósom vállán, aztán egyszercsak ordítani kezdett tőle, és mindenki mástól is. Kinőtte anélkül, hogy bárki kezébe belekényszerítettük volna üvölteni. Néha próbálgattuk, elvan-e már másnál, nem volt, ordított, visszavettük. A mama meg túlélte. Azóta újra tud vele játszani. Néha most is előfordul, hogy a gyereknek nincs kedve a mama tutujgatásához, akkor meg békén hagyja. Van, hogy az enyémhez sincs, olyankor én is képes vagyok békén hagyni. Miért nem lehet ezt kibírni?

2021. máj. 7. 14:34
 19/24 anonim ***** válasza:
82%

19-es, ezt a magvas következtetést a kérdezőnek ebből a mondatából vontad le?

"Én nem értettem ezt az egészet tőle, máskor is látta már a picit és engedtem neki hogy ettese stb."

Csak mert hogy el se olvastad a kérdést, azt nem is merem feltételeni.

2021. máj. 7. 15:13
 20/24 anonim ***** válasza:
60%

Idegen helyen volt

Ehes majd almos - ilyenkor sokkal nyugosebbek a babak

Mint nem lehet ezen erteni ?

2021. máj. 7. 19:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!