Kinek kéne a kisgyerek nevébe volt anyósnak anyáknapjára virágot venni? A szülők nincsenek együtt.
8!
Igen, azután is. Anyám nem volt idiota, xarjunk az exre meg az exanyosra tipus, ugy volt vele, a nagyanyánk, tőlünk kap ajándékot. Persze megtehette volna ő is, hogy sarok bele, ahogy apám tette, mert neki eszébe nem jutott soha, hogy anyámnak születésnapja lesz, anyaknapja lesz, vagy karácsony, esetleg segítené valamit csinálni, vagy adna egy kis pénzt, hogy tudjunk venni valamit, vagy eljött volna velünk venni valamit. Anyám mindig segített ezekben, így olyan sosem volt, hogy üres kézzel álltunk volna oda apám, vagy az apai nagyszuleink elé a névnapon vagy mondjuk karácsonykor. De ehhez azért kell némi intelligencia is, ami látom a legtöbb elvált nőből hiányzik.
Èn az anyai nagymama vagyok.
Feltettem egy kèpet közössègi oldalra a kisunokàmtól kapott viragròl.
A volt anyòsa lànyomnak oda irta hogy jò szarul neveltem a lànyom kèt mama van ha mar a gyerek nevèbe vesz vmit gondolkodni kène.
Megjegyzem apàs hètvège volt,aki a szüleinèl lakik. Nem gondolnam h meg ezt is a lànyomnak kène àllnia
12 igazad van, az apja dolga lenne. erre utaltam én is a 11.nek korábban. nehogymár ezt is az anyának kelljen eszben tartania meg intéznie. Annyira tipikus ez a bunkóktól hogy toljuk rá a másikra a a felelősséget.
A kedves masik mamának válaszoltam volna hogy a maga háza táján okoskodjon, mert az ő fia akkora suttyó hogy sz.rik az anyák napjára.
13!
Valóban. De nyilván meglepő lesz szamodra: apám nem nő és a kérdésben se az szerepelt, hogy az apa vegyen e az ex anyósának virágot a gyerek nevében.
Kérdező, teljesen igazad van.
Egyetértek azokkal is, akik szerint az anyák napja nem nagymamanap, és ilyenkor az unokák nem kéne, higy virágot vigyenek a nagyiknak, hanem a saját lányuk/fiuk vigyen nekik.
De eléggé elterjedt ez a nagymamaköszöntős szokás, és ha már valakiknél így van, akkor sem a volt menynek kell a volt anyós virága ügyében intézkedni. Apuka is használhatja kicsit az agyát, hogy egyszer megjegyezzen egy jeles napot, és felköszöntse az anyját, ha kell, a gyereke (unoka) nevében is.
Teljesen mindegy a történés szempontjából, hogy a szülők együtt vannak vagy külön.
Ahol szokás a nagymamákat is köszönteni, ott az apa fogja a gyerekeit és megköszöntik az ő anyját, az anya meg ugyanígy a saját anyjával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!