Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » 5 év a barátom szülei házában?

5 év a barátom szülei házában?

Figyelt kérdés

A barátommal hosszútávra tervezünk. Ő jelenleg otthon lakik, mert úgy alakult neki. A háznak két emelete van és most a felső épül, ami az övé lenne. Tehát úgy kétemeletes ház, hogy két külön lakás van. A fenti részhez nincs külön bejárat, oda vagy úgy lehet feljutni, hogy a földszinten megyünk fel, vagy a pincéből.

A barátom úgy tervezi, hogy még ilyen maximum 5 évig szeretne otthon lenni, hogy lehessen spórolni. És mivel hosszútávra tervezünk, a barátom szeretné, ha majd én is ideköltöznék, amikor végzek az iskolával (ami még 1 év). Én Budapesten élek, ők viszont vidéken az osztrák határnál. Nagyon félek már most, hogy hogyan lesz ez. Számomra az is nehéz, hogy ilyen messze menjek úgy, hogy mindegyik rokonom Budapesten él. Másrészt nem tudom, hogy még ilyen esetben is hogyan működne az együttélés. Oké, hogy szinte két külön lakás, de mégis vendégként éreznem magam, nem érezném magam otthon, és azért mégiscsak alkalmazkodni kéne a másikhoz. Attól is félek, hogy ha odaköltözünk és bármi probléma van vagy valami, akkor a barátom a szüleihez menjen, tőlük kérjen segítséget. Tudom, hogy furán hangzik, de ez így olyan lenne, mintha nem is csak ketten lennénk, nem egyedül oldanánk meg a dolgokat, miközben én azt akarnám megtapasztalni, hogy milyen érzés csak ketten együtt élni, háztartást vezetni.

Tudom, hogy nagyon vészmadár vagyok, és nem tűnik hatalmas dolognak, és ne legyek ellenséges. Viszont tényleg nem erről van szó, a szüleit is nagyon kedvelem. A barátommal is meg szeretném ezt a dolgot beszélni, csak félek, hogy ellenségesnek fog gondolni. Ezért teszem fel itt a kérdést, hogy tényleg csak ráparázok feleslegesen, vagy valamennyire okés, hogy így érzek.

2021. ápr. 13. 16:20
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
88%

Kérdező, a szülőkön kéne feljárni tehát igen is a nyakukra költöznél.

A másik testvér mit szól ahhoz hogy befoglalnátok a felső szintet évekre?

Azt meg gondolom csak fizetnél havi 30-40 ezret a szüleinek hogy ott lakhatsz plusz ugye a rezsi felét.

2021. ápr. 13. 16:54
 12/37 A kérdező kommentje:

Ezzel a külső emelettel kapcsolatban...

Tehát annak az alapja már akkor megvolt, amikor az egész házat építették. Most pedig a szülők gondolták úgy, hogy ha bármi van, akkor ott van egy külön hely a testvérek számára. A barátomnak a bútorokon kívül semmit sem kell vennie és tőlem nem is várja el, hogy azért fizessek. Max ha ideköltöznék, akkor ugye fizetnénk a villany, víz, stb egy részét, meg magunknak az ételt, italt, háztartási dolgokat.

2021. ápr. 13. 16:55
 13/37 anonim ***** válasza:
77%

Miért nem mondod meg világosan, hogy NEM KÖLTÖZÖL olyanba, ami félig neki, félig a testvérnek van fenntartva, mert ez NEKED egy bizonytalan státusz!

Mondd meg, a szüleivel semmi bajod, szereted őket, de hogy ez így is maradjon önálló életet akarsz vele élni.

Ha ezt MOST, amikor - elvileg - tombol a szerelem nem mered elővezetni, akkor borítékolható a sanyarú sorsod egész kapcsolatod alatt!

2021. ápr. 13. 16:59
 14/37 A kérdező kommentje:

A nagyobb testvérnek szerintem esze ágában sincs hazaköltözni, ő nagyon szereti Budapesten és jól megvannak ott a párjával.

Az hogy rajtuk járunk át... hát igen. Ez engem jobban zavarna, mint a szülőket, az is biztos. De a pincéből feljárva nem kell a földszintre menni, mert az egyenes felvisz az emeletre. De értem, hogy mire gondolsz.

2021. ápr. 13. 16:59
 15/37 A kérdező kommentje:
Utolsó, köszönöm a válaszodat. Elő merem vezetni a kérdést, ne aggódj. Ahogy írtam, csak kíváncsi voltam, hogy külső szemmel mennyire hangoznék ellenségesnek. Mert ha itt úgy jött volna le, akkor biztosan elgondolkodom és átfogalmazom az egészet, hogy semmiképpen se így adjam majd elő a barátomnak.
2021. ápr. 13. 17:01
 16/37 anonim ***** válasza:
87%

Ha most épül a felső szint, akkor úgy kell megoldani, hogy TELJESEN külön lakrész legyen, kívülről bejárattal, nem anyuékon keresztül.

Vízóra, gázóra is legyen megcsinálva külön almérőre, hogy azon se legyen veszekedés.

2021. ápr. 13. 17:05
 17/37 anonim ***** válasza:
97%

"A nagyobb testvérnek szerintem esze ágában sincs hazaköltözni, ő nagyon szereti Budapesten és jól megvannak ott a párjával."

Erre azért ne vegyél mérget!

Kapcsolatok vannak, megszűnnek, munkahelyek vannak, megszűnnek, stb.

Azért az osztrák határ mellett egy talpraesett ember nem szokott nyomorogni.

Nem lehet előre tudni a jövőt, bármi adódhat, amiért váltania kell a testvérnek és akkor evidens, hogy hazamegy.

Kivéve, ha az Operaházban táncos, vagy az Akadémián kutató, mert ezek bizony Pesthez kötik.

2021. ápr. 13. 17:06
 18/37 A kérdező kommentje:
Utolsó, igazad van. Viszont ismerem a testvérét és utálja a vidéket. De ha haza akarna jönni, akkor az okés. Nekem nem okozna problémát az, hogy haza kelljen költöznöm.
2021. ápr. 13. 17:10
 19/37 anonim ***** válasza:
46%
Kérdező az szép hogy a pasid nem várja hogy fizess neki pluszban, de nem tudom az megvan-e hogy az a SZÜLEI háza, és nekik igen is illő fizetned az ottlakásért, hisz mint mondtad a gyerekeiknek van fenntartva nem az aktuális nőiknek.
2021. ápr. 13. 17:10
 20/37 anonim ***** válasza:
96%
Igen most azt mondja csak 5 év de amikor letelik akkor meg jön majd azzal a dumával hogy miért ne maradhatnátok örökre. Én laktam 5 évig párommal és az anyjával. Többször nem fog előfordulni, inkább megyek a híd alá.
2021. ápr. 13. 17:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!