Miért nem fogadja el anyós jelöltem, hogy nem vagyok hívő?
Amúgy az egész családban csak egyedül ő hívő, de azóta mióta református suliba tanít. Azóta jár templomba stb.
Kb pár hónapja kérdezett rá hogy én ugye meg vagyok keresztelve mert hogy nálunk mindenki meg van. Mondtam neki hogy nem vagyok megkeresztelve. Erre mondta hogy hát pedig illene megkeresztelkednem. Mondtam neki hogy nem szeretnék. Erre mondta hogy majd elintézi hogy meglegyek keresztelve. Amit ugye nem tud. És mióta beszélünk párommal az esküvőről már egyből kérdezi hogy templomi esküvő ugye lesz, meg majd a gyereknek keresztelő. Én meg mondtam neki hogy a párommal eldöntöttük hogy nem lesz. Meg mondtam neki hogy nem szeretnék úgy templomba menni és egy csomó olyan dolgot megfogadni, amit nem tartok be és nem gondolok komolyan. Erre mondta hogy én megrontom a fiát, meg hogy rossz hatással vagyok rá.
Amúgy még azt is mondta nekem hogy ő nem szereti a képmutató embereket a templomban, akkor ő mi.
Köszönöm szépen a válaszokat.
Igazából fogalmam sincs hogy miért erőlteti.
Nem bírja elfogadni,hogy a keresztség egy sokkal nagyobb dolog,amit nem lehet ráerőszakolni senkire sem.
A keresztséggel el van "válallva" az,hogy hiszel az egyház tanításaiban.
De ha meg nem hiszel benne...
Ott volt mellettem, de mikor megtudta hogy közös döntés ordibált velem és a fiával is.
Én ekkor mondtam neki hogy velem ne ordibáljon mert nem az anyám. Párom az van mikor beletörődik, hogy az anyja ilyen.
Mondjuk én sztem szájon is cs.sztem volna, ha ordibálni kezd velem.
A saját szüleim nem üvöltöztek soha, akkor sem, ha nettó fxságot csináltam.
Egyébként én itt lezárnám vele a kapcsolatot. A fia menjen, amikor akar, én egy percet nem töltenék el vele.
Ilyenek ezek a neofita újhitüek.
A református vallás soha nem volt térítő jellegű, a hitgyüli, még az iszlám az ma is.
Én 54 éve konfirmaltam, azóta vagy teljes jogú tagja az egyháznak.
A hitem stabil, hol elbújt, hol előjött.
De az a Teremtő és az én dolgom.
Templomba meg sokáig nem is jártam, ja mégis, sohasem bántam meg. Egy-két jó mondatot mindig hall az ember.
De eszem ágában sem volt belepofázni a lányom esküvőjének, csak megkérdeztem, hogy miként tervezik?
A lányommal is nagyon szeretjük egymást, de ők már egy másik család
Nehéz volna kikeresnem a Bibliából, de kb így van írva ott is.
Szeretem, segítek őket ha tudom, de az ő életük a sajátjuk. Nagyon gáz az a nő.
Bele fog szólni még a pelenkázásba is, most kell leállítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!