Ezt nem vennétek sértésnek? Mi erre a helyes válasz?
Szóval elbsztál egy milliót egy kártyára, amit sosem fogsz kihasználni és csak nézegeted vagy bekeretezed és kiteszed a falra. Hát, gratulálok.
Anyóssal ne foglalkozz, és a pároddal is beszélj arról hogy ne erőltesse mert attól csak jobban befeszülsz. Én rámennék arra az irányra is, hogy megpróbálnám neki elmagyaárzni, hogy iránytévesztőként gyakorlatilag életveszélyes is lehet vezetni és te nem szeretnél kockáztatni, se magad, se mások életével játszani. Hogy a francba adják meg így a jogsit egyébként?
Én közölném, hogy Marika néni, veszek a jövő hónapban egy Volvot. Bár vezetni nem tudok, de ha ütközöm, legalább én sérülés nélkül kiszállok a kocsiból. Ha egy Swiftet találok el, mert benéztem mondjuk egy lámpát, egy táblát, egy jobbkezest, abból por se marad, ha esetleg egy családot egy B Corsában, a gyerekeiket kiskanállal szedhetik ki, de tudja mit, a maga kedvéért mégis vezetek a jövő héttől!
Hátha befogná a lepénylesőt.
De személyesen neked...
1) Nem kell olyat csinálni, amitől rettegsz, pláne olyat, amivel nem csak magadat veszélyezteted. Egyszer el fog jönni a vágy is, hogy vezess, majd akkor veszel egy JÓ oktatótól 3-4 frissítő órát, és menni fog, ha képes vagy rá. Ha meg nem, akkor nem kell erőltetni, nem gázabb ez sem, mint hogy én nem mentem sebésznek a remegő kezemmel.
2) Ha mégis vezetnél majd egyszer... 2 gyerekem utazik a nagyon nem Volvo kocsimban (igen, tudom, le lehetne váltani, csak most így hirtelen ninccs 5 millióm egy elfogadható kisautóra). Ha tudsz értük felelősséget vállalni, akkor ülj volánhoz! Ha eleget vezetsz, tényleg lesz rutinod, ami visszahat arra is, hogy mennyire félsz - nekem pl. a gyerekek születése után volt rettenetesen nehéz, akkor nagyon megijedtem minden hibámtól, hogy úristen, a gyerekem veszélyeztetem minden marhasággal... Senki nem vezet hibátlanul, de ha úgy érzed, hogy a többi közlekedőre veszélyes vagy, akkor ne csináld!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!