Elmenjek így a családi ebédre vagy ne?
Párom családja meghívott a karácsonyi összejövetelükre. A helyzet az, hogy nem szeretnék elmenni. Párom családja nem kedvel engem, jópofozni szoktak velem, de tudom, hogy a hátam mögött engem is kibeszélnek, mint párom testvéreinek a párjait. Legutóbbi meghívásomkor burkoltan bunkóztak velem, hihetetlenül negatív, rosszindulatú emberek. Kellemetlen, indiszkrét kérdéseket tettek fel a családommal kapcsolatban, a származásommal is, apukám félig roma, de egyetemet végzett, dolgos ember.
Nem szeretném, hogy elrontsák a karácsonyomat, ugyanakkor a páromat sem szeretném megbántani azzal, hogy nem megyek el vagy ezt hozom fel indokként, hogy számomra antipatikus a családja. Az ő karácsonyukat sem szeretném elrontani azzal, hogy esetleg nem tudom visszafogni magam és visszaszólok egy-egy beszólásra.
"páromat sem szeretném megbántani azzal, hogy nem megyek el vagy ezt hozom fel indokként, hogy számomra antipatikus a családja. "
De a párod tud ezekről a dolgokról? Ha nem, el kéne neki mondani. Igazából ilyen helyzetben inkább melletted kéne állnia és rászólnia a szüleire - minimum!
Tudod azért is elmennék!
Évi 2-3 alkalommal már azèrt is.
Azért csinálják mert látják h téged zavar.Menj oda szinjátékold le az egészet.
Aztán ha elöjönnek apukáddal mondd meg nekik h te büszke vagy arra ahonnam jönnél,mert vannak kivételek.Nyugodtan mondd meg nekik h tisztelettel becsülettel felneveltek,dolgos szülök neveltek.
És ha nekik ennyire számit a vér,mondjàk meg a szemedbe és többet nem kell találkoznotok.Nem kell erölteteniük
Helyre tenném öket az biztos.ne lássák h megtörsz ne lássák h a kapcsolatotok rámegy és semmit sem veszitesz vele
Ha a párod ezen kiakad neharagudj meg de nem kár érte
hidd el ha nem àll ki melletted nem kár érte
én ezt csináltam évekig,lelkileg tönkrementem mert a pàromat néztem.
Egyszer kifakadtam.Igaz h a kapcsolatom is ráment mert anyuci apuci kisfia volt aki életében az is marad,az ilyen meg soha az életben nem fog elkötelezödni egy nö mellett.Akkor sem ha a gyereke anyja leszel.
állj ki magadért,ki fog derülni h a párodnak számitasz e vagy sem.
10-nek teljesen igaza van!!!
Nekem ugyanez volt a helyzetem a párom összes családtagjanal de nekem azért, mert nem vagyok 45-50 kgs nádszál vékony kislány...
Nekem is ugyanezt mondta a párom,mint neked amikor az anyja nyíltan sértegetett még azt is hozzátette, hogy nem úgy gondolta.... Na mondom persze! Ha nem áll ki melletted nyíltan akkor sohasem fog!
Mennyire komoly a kapcsolat? vagyis mióta vagytok együtt és tényleg komolyan tervezel-e vele (házasság vagy legalább 5 év együttjárás)? Mennyire laknak messze? Te mész a saját családodhoz karácsonyozni, ki tudod tölteni az időt?
Ezek alapján döntenék: ha 400 kmre laknak, akkor ez egy jó kifogás lehet, ha nem akarsz menni, hogy akkor nem tudnál a saját családodhoz is elmenni, meg oda is.
Ha nagyon komolynak tervezed a kapcsolatot (házasság, gyerek), akkor muszáj kibírnod a családját sajnos.
Ha friss a kapcsolat, akkor nem fontos annyira még menned.
Ha a vírus miatt egyedül maradnál, ha nem mész, akkor az azért mégiscsak furcsa lenne.
Szóval ha akarsz, keresel kifogást, ha pedig nagyon fontos a kapcsolat, akkor összeszorítod a fogad és lepergeted magadról.
tudom hogy már elmúlt a karácsony de szilveszterezni jöhetsz hozzám ha akarsz
Debrecen, Csapó u., 4024
+36302670128
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!