Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha apósom undorító...

Mit tegyek, ha apósom undorító módon bánik a férjemmel, és velem? És különbséget tesz a két fia és azok párjai közt?

Figyelt kérdés
Régebb óta feltűnt hogy após nem úgy bánik a két gyerekével ahogy az normális lenne. A férjemmel kifejezetten bunkó, és megalázó. De a férjem fel se veszi, vagy csak nem mutatja, de engem annál inkább bosszant. Pl tegnap én főztem az ebédet és egész ebéd alatt szidta a kaját, de csak amiért én csináltam. Szidja a férjem mert nem sikerült neki egy jól fizető állás. Semmibe nézi a férjem segítségét. Itt lakunk náluk, de ha jól alakul a ház felújítás, jövőre kész lesz. Nyilván mikor ideköltöztem még jó volt a helyzet. És ezzel nem számoltam hogy 180 fokot fordul az egész mert régen imádtam itt lenni. De mindenki megváltozott. Albérletbe mennénk ha tudnánk, de itt falun nincs lehetőség. Marad az hogy megvárjuk a félévet.. Addig is ki kell bírni ezt, de egyre nehezebb a mindennapos bunkózás, kötekedés, szidás.
2020. nov. 30. 10:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
68%
Nem lehet,hogy irigykedik a fiai fiatalságára?Az én férjem is ilyen, rettentõen irigyli a fiai fiatalságát és nem birja elviselni,hogy kapuzárásban szenved.Megértelek,hogy fáj neked,ha a férjedet nyirja, akkor képzeld el én mint anya ezt kell tapasztalnom.
2020. nov. 30. 12:16
 12/18 A kérdező kommentje:

Igazatok lehet. Nem akarom stresszelni a férjem ezzel. Meg úgy senkit. De tényleg nehéz és nem tudom mi tevő legyek. Fáj hogy ilyenek velem/velünk. És az bosszant a legjobban hogy olyan hirtelen jönnek néha ezek a megjegyzések, stb hogy köpni nyelni nem tudok. De pl pár hete nekem szidta a saját férjem. És kiálltam érte, csak mondja csak mondja csak mondja, sorozatba válaszolok neki hogy miért nincs úgy ahogy ő gondolja, még anyós is nekem ad igazat. De nem is értem. Én a gyerekemmel soha nem tudnám ezt tenni. Miért szóljon a veszekedésről az élet? Szerinte hülye hogy nem sikerült egy jól fizető állás. De azt hozzá teszem hogy a jól fizető állás, sok időt igényel, alig látnám. Én azért élek hogy vele legyek, és nem a pénzzével. Nekem erről szól az élet, apósnak a pénzről, a költekezésről. De ez nem élet. Szerintem. Nrm vagyunk anyagilag megszorulva, így tökéletes. De neki a sok is kevés. De nem is értem mi köze a párom munkahelyéhez

11es, elképzelhető. Így belegondolva ez még nem jutott eszembe. De el tudom képzelni

2020. nov. 30. 13:11
 13/18 anonim ***** válasza:
50%

#12 Még esetleg azt tudod tenni, hogy nem visszaválaszolsz, hanem nem adsz neki lapot. Bármi van, annyit ismételsz, hogy:

Pista bácsi kérem, nem vagyunk egy véleményen, beszéljünk valami másról, nem szeretnék veszekedni!

2020. nov. 30. 13:24
 14/18 anonim ***** válasza:
12# lehet azert pörög ezen mert több penz= hamarabb elmentek. Persze attól hogy igy van nem kellene így viselkednie. Még valami.eszembe jutott..kisse hasonlít apósra..van az ő véleménye ami = neki van igaza es csak ugy jó, masok véleménye= na az tuti nem jó, még duzzog is hozzá. Akkpr mondtam hogy így nem lehet beszélgetni sem, hogy csak neki van igaza, fogadja már el hogy masok máshogy elnek, vagy egy idő utan erre senki nem lesz kíváncsi. ( amugy vannak jó észrevételei , csak ha allandoan hőbörög hogy neki mindegy de ez igy megy ugy hülyeség akkpr mar a fenenek van kedve hallgatni) de teny hogy ra kellett ebreszteni az öreget hogy ez nem okes.
2020. nov. 30. 13:59
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem akar már titeket kerülgetni, ennyi. Nem mondja ki nyíltan, mert ahhoz nincs elég vér a pucájában, meg nyilván nem akarja elvágni a kapcsolatot. De frusztrált és így vezeti le.

A "ne menjetek el" azt jelentette, hogy maradjatok a közelben, hogy ha kell neki valami, akkor tudjatok ugrani + ha lesz unoka, akkor nyilván többször láthatja. Nyilván nem gondolt arra, hogy ott nála tartósan, de ha már egyszer engedte, kitart a szava mellett.

Az öregek nagy része már nagyon háklis + biztos nehezen emészti meg, hogy a kisfia életében már nem ő az irányító fél.

Én a helyedben mindenre helyeselnék, úgy könnyebb kibírni (aztán persze csinálod a dolgokat úgy, ahogy te akarod, ez nem meghunyászkodás, hanem így kerülöd a konfliktust).

Ugyanis ezzel egészen egyszerűen nem tud mit kezdeni, abba kell hagynia a morgást.

- Pffff ez a leves túl sós!

- Igaza van, Géza bácsi, én is alig tudom megenni.

- És ez a pörkölt is milyen zsíros!

- Pont ezt akartam mondani.

- És ez a desszert...

- Ne is mondja, gondolkodtam rajta, hogy ki kéne inkább dobni.

Ha van esze a családnak, a végén már röhögni fognak. A Papa meg zavarodott lesz, hogy nem ér célba a piszkálódása. Egyszerűen kihúzod a méregfogát. Nem fog tovább pampogni és neked épp ez kell. Neked nincs szükséged egy ilyen mogorva vénember dicséretére. A lényeg, hogy neked és a párodnak tessék.

2020. dec. 1. 17:38
 16/18 A kérdező kommentje:

13as: lehet jó megoldás lenne ez, de nem tudnék úgy reagálni. Latszik rajtam hogy zavar, pont ezért csinálja.

Egyértelmű számomra is hogy menjünk, de akkor is képmutatás ez nekem, hogy tényleg azt kell mutatni hogy ő milyen fasza gyerek, megengedi hogy itt lakjak,lakjunk stb de úgy a valóság az az hogy takarodjunk?? Szánalmas de ez van. Mennék én ha tudnék. De az is biztos hogy soha nem fogok ide jönni. Majd ha akarnak valamit jöjjenek. Én eddig is zavartam őket, ez után már nem szeretném. Amint elköltözünk ott lezárul egy fejezet.

15ös. Jól látod a dolgokat. Tényleg azt akarta ne menjünk messzire. Van itt azért sok sok munka neki. A férjem mindig ott van segít, szó nélkül. És az ő/mi dolgunkat eltolja csak hogy ott legyen. Megértem. De az amikor nekünk van szükség segítségre, húzza a száját. Meg is jegyeztem a férjemnek, amint elköltözünk nem mehet majd segíteni, oldja meg az öreg. Mindig ott van a férjem, mégis szidja a munkáját, mégis a porba tiporja néha, meg ha egy alkalmat nincs ott akkor minden gyökérnek elhordja. De az nem baj hogy a másik fia nem is segít. Úgyhogy ennek itt a vége.

Teljesen jól látod a dolgokat, mert én is így gondolom. Szóról szóra

2020. dec. 2. 06:45
 17/18 anonim ***** válasza:
71%

Kedves Kérdező!

A kommunikáció egy olyan emberrel, aki mindent kritizál, borzasztó frusztráló és fárasztó. Ez ellen szerintem egy opció van. Nem kell hazudozni, megalkudni, helyeselni a f@szságait, sőt elviccelni sem kell.

Határozottan és egyértelműen beszélj vele, ha beszélsz, felnőtt módjára.

Nem kell megsérteni és nem kell résztvenni az ő gyerekes játszmájában, sem meghunyászkodni.

Ha bármivel beléd köt. Azt mondod- Ez az ön véleménye én mást gondolok. Pont. És csend! Ha folytatja..és kritikával bombáz. Ragaszkodj a válaszodhoz ne hagyd, hogy rád terelje a beszélgetést. Csak nyugodt hangon. Mire akar ezzel célozni? És csend! Hagyd, hogy ő beszéljen. Vagy, azt mondod ebben nem szeretnék résztvenni. Miért?- kérdezi ő. És megismételem a választ. Ebben nem szeretnék résztvenni. Pont. Ezekben a helyzetekben jogod van arrébb menni, jogod van nemet mondani valamire, amihez nincs kedved.

Nem kell, hogy rossz érzésed legyen, hisz erre megy ki a játék, hogy egy vénember szekáljon titeket. Vedd észre, hogy a belső frusztrációit vetíti rátok. Gondolj rá úgy, mintha egy csintalan 5 éves gyerekkel beszélnél, aki feszegeti a határaidat.

Érdemes átgondolni, hol vannak a te határaid és előre átgondolni, hogy fogsz válaszolni. Mindig ragaszkodj a saját belső világodhoz, ne csak hirtelen reagálj, mert elvisznek az érzelmeid. Lépj hátra kettőt és ne menj bele a játszmáiba. Amit kihagytam...megkérheted rá, hogy ezt ne csinálja, mert ez neked nem esik jól. Ennek a későbbiekben is hasznát veheted, mert sok ilyen felnőttnek látszó gyerek él a világban.

2020. dec. 2. 08:49
 18/18 A kérdező kommentje:

Kedves 17es Válaszoló!

Van igazság abban amit mondasz, jól látod a dolgokat, és hasonlóan látod mint én. Szánalmas hogy ez van. Valamilyen szinten rosszul esik hogy ilyen de kezdek bele törődni, kezdem megszokni hogy ilyen, hogy különbséget tesz a gyerekei és annak párjai között. Néha úgy érzem jobb lenne elmennék innen jó messzire . De előbb utóbb szakadni fog a cérna..

2020. dec. 2. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!