Ennyire nem érdekli, nem kíváncsi az unokáira, létezik?
Tudod,az anyòsom vállalt 2 gyereket.
A sògoromék vállaltak 4 gyereket,nem birjàk az iramot állandò segitség kell nekik.
Anyòsomék feladtak mindent amit elértek,ott hagyták a házat amiért egész èletükben dolgoztak h közelebb költözzenek h tudjanak segiteni.
Kérdem én?ö akart szerinted 4 unokát?ö ugy gondolta 40 éve h a nyugdijas éveit egy panelban tölti le?h minden nap megy viszi hozza az unokákat,föz takarit mindent megkell csinálnia.
Sokszor kivan,elvan fáradva.de itt van és segit nekik.
Azért mert 4 unokàja lett.Nem hiszem h 40 éve gondolt erre.
Mint irtam egy szülö magának vállaljon gyereket.
Van aki alkalmas nagyszülönek valaki meg nem.
Màsrészröl meghallgatnám a màsik oldalt is.Mik történtek az elmult években h ennyire nem tartják a kapcsolatot.Mert kettön áll a vásár!!!
Lehet megvan az oka annak h miért nem erös a kapcsolat.
Miert nem megy a nagyi,és miért nem megy a sajàt gyereke az anyjához az unokával.
Nehéz igazságot tenni igy,hogy nem látunk bele teljesen.
"Felénk pl a fiatal az, aki az időset látogatja és nem fordítva."
Igen, csak mai viszonylatban az sem biztos, ha az idős örül, hogy nála van a rumli.
Azt megértem, hogy nem akar valaki nagyszülő lenni, de akkor miért vállalt gyermeket? A gyermeke nem akar szülő lenni? Vagy meg kell kérdezni előtte anyát/apát, hogy akarsz e nagyszülő lenni?
Nem kell a mamának se a menye/lánya/vője/fia nyakára járnia, de szerintem a (főleg) kezdő szülőknek jól jönne egy tapasztalt segítő-persze, ha a szülők kérik, hogy segítsen.
Normális emberek többnyire tudják hány gyereket vállalhatnak, hogy őt minimális segítséggel fel tudják nevelni. Azt tudom elképzelni, hogy a nagyszülő, azért nem akar mama/papa lenni, mert vagy fiatal még hozzá, hogy így hívják, vagy a gyerekével vagy a menyével/vejével van olyan rossz viszonyban, hogy még az "utódra" sem kíváncsi.
22!
Nem kell neked oda vinni. Vigye a másik szülő.
28!
Aha. Értem. Te, mint szülő, nem vagy kíváncsi anyósodra, nem szereted, ergo nem fogadod szívesen az otthonodban. Ennek ellenére menjen ő a gyerekedet látogatni. Épeszű ember ezt úgy oldaná meg, hogy az apjával elkuldene a gyereket.
Én azt vettem észre,hogy akinél aktívan segítettek,részt vettek a szülei a gyereknevelesben, azok hozzászoktak hogy körülöttük surog mindenki, és utána belőlük lesznek az olyan nagyszülők, akik rohadtul el vannak fáradva, és még vendégségbe is lusták menni a gyerekeikhez (és unokaikhoz).
Persze van ahol az egész családban szeretet van és odafigyelés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!