Anyósomékkal jó a viszonyom, kedvesek és segítőkészek, viszont főleg anyósom sokszor kicsit erőszakos stílusa egyre zavaróbb. Pl. férjem szülinapjára kitaláltam, hogy akkor nálunk tartjuk a bulit (persze nincs akadálya, de közölte és még sem kérdezte erről a véleményemet), szeret beállítani csak úgy, hogy 10 perc múlva nálunk van és ha szólunk, hogy nem jó mert pl. ebédet csinálunk vagy otthon sem vagyunk, megsértődik. Most babát várok, és össze-vissza puszilgatja meg simogatja a hasamat apóssal együtt, ami számomra kicsit visszataszító, mert nekem ez egy intim dolog. Ezt finoman jelezte neki a férjem amire újfent megsértődött. Szeretném vele megőrizni a jó viszonyt, de mivel nem veszi vészre, hogy sokszor túl sok a viselkedése és megsértődik még akkor is, ha finoman közöljük vele, így nem tudom hogyan kellene tisztázni az ilyen zavaró helyzeteket.
2020. okt. 3. 13:25
1/9 anonim válasza:
Férjed határozottan leállítja. Bazeg, a családban senki se taperolta a nővérem hasát a terhessége alatt (a párját leszámítva), és ezt kérnie se kellett.
2020. okt. 3. 13:44
2/9 anonim válasza:
"Pl. férjem szülinapjára kitaláltam, hogy akkor nálunk tartjuk a bulit (persze nincs akadálya, de közölte és még sem kérdezte erről a véleményemet), szeret beállítani csak úgy, hogy 10 perc múlva nálunk van és ha szólunk, hogy nem jó mert pl. ebédet csinálunk vagy otthon sem vagyunk, megsértődik."
Ezt lefordítanád?
"Most babát várok, és össze-vissza puszilgatja meg simogatja a hasamat apóssal együtt, ami számomra kicsit visszataszító, mert nekem ez egy intim dolog. "
Akkor közlöd vele hogy nem és ennyi.
2020. okt. 3. 13:52
3/9 anonim válasza:
Tévedésben vagy, kislány! Milyen jó viszonyt akarsz megőrizni? Nincs jó viszony, nem látod? És ilyen tahó anyóssal addig jó, amíg nincs. Nőj fel, hamarosan gyereket fogsz nevelni! Mért kell attól félni, hogy megsértődik? ért, akkor mi van? Megsúgom: Csak nyersz vele, megszabadulsz tőle. A párodnak viszont határozottan állást kell foglalnia: vagy leállítja az anyját vagy külön mentek. Merd a saját életedet élni, nem egy marionettbábu életét.
2020. okt. 3. 14:02
4/9 anonim válasza:
Mihant mwgszuletik a baba, rajtatok fog logni 24/24! Apossal meg a szuloszobaba is bevagodnak.
Bem vagytok otthon es kesz. Es miert nem szolsz TE, hogy ne puszilgassak a hasad?!
2020. okt. 3. 16:52
5/9 anonim válasza:
És mi van ha megsértődnek?
2020. okt. 3. 16:59
6/9 anonim válasza:
Egy másik felnőtt hasát csókolgatni perverz. Olyan, mintha az csak egy táska lenne, amiben az unokájukat tartod, nem pedig a saját tested!
2020. okt. 3. 17:28
7/9 anonim válasza:
Jobb ha most lerendezed őket ha nem akarod hogy a szülés után a nyakadra járjanak, mert csak rosszabb lesz. Ha viszont kell az ingyen baby sitter akkor hallgatnod kell.
2020. okt. 3. 18:21
8/9 anonim válasza:
Nem finoman kell közölni vele hogy ne érjen hozzá a hasadhoz hanem határozottan. Lehet udvariasan is nem bunkó. Ha megsértődik mi lesz? Egy napig nem megy hozzátok? Ne félj ennyire tőlük. Látják rajtatok hogy még tehetik ezért csinálják. Szerintem nem lehet megoldani sértődés nélkül, de nem kell félni mert úgyis kibékültök.
2. Szerintem a "kitaláltam" az "kitalálta" akart lenni csak a telefon kijavította, vagy elírta. Nekem egyértelmű volt a szövegkörnyezetből hogy anyós találta ki.
2020. okt. 4. 09:45
9/9 anonim válasza:
Szerintem is az a legegyszerűbb ha elmondjátok hogy nektek ez igy nem jó, egyenesen, normálisan. Felnőtt emberek meg kell érteniük hogy nem úgy megy minden ahogy ők szeretnék és ha nem változtatnak akkor rosszabb lesz. Azon ne aggódj szerintem hogy megsértődik...majd elfogadja, főleg ha szeretne része lenni az életeteknek akkor kénytelen lesz alkalmazkodni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!