Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek mennyire elfogadha...

Szerintetek mennyire elfogadható anyóssal lakni?

Figyelt kérdés
Úgy volt 1 éve hogy elköltözünk, de akkor nem jött össze, mert elvesztette az állását a párom. Viszont én várandós lettem. Most én mindennél jobban szeretnék egy külön életet, de a páromnál ez változó. Az anyósommal lehetetlen kijönni, mindenbe beleszól, bár amennyire tudunk külön kasszán vagyunk tőle, mégis van hogy beleszól a költségvetéseinkbe. Attól tartok, hogy a gyerek nevelésében is ugyanez lesz. Szerintem egyáltalán nem fér bele, hogy egy család az anyóssal lakjon, hiszen nincs magánélet, nincs élettér. Nem 1 szobában szeretném nevelni a picit. Vélemény?

2020. aug. 28. 22:49
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
65%

Elfogadható, de a leírás alapján ez nem fog működni, szét fogtok menni, garantálom. A mi babánk pár hete született. Saját lakásba, saját egzisztenciára, anyós 200+km-re. Anyósom jóindulatú, de puszta jószándékból mondja azért az okos ötleteit. Most idebútorozott egy hétre "segítés" címszó alatt, és kb. csak a lakásból történő kizárással lehetett volna ebben meggátolni, úgyhogy beengedtük. Holnap megy haza, és számolom a perceket, mert megőrülök tőle, hogy itt van, hogy kerülgetni kell a cuccait, hogy adja folyamatosan a jótanácsokat, stb... Persze, jöjjön, babázzon, hiszen az unokája, de tartósan ez toxikus.

Szóval mi a véleményem az egy háztartásban tartósan egy okoskodó anyóssal felállásról? Inkább a halál.

2020. aug. 29. 10:54
 32/38 anonim ***** válasza:
60%

Alapból nem lenne elfogadhatatlan, ha normális az anyós. Édesanyám és az anyósom is úgy nőtt fel, hogy velük lakott az anyósuk, úgyhogy nem ismeretlen előttem a helyzet. Nekünk, az unokáknak jó volt, viszont a menyeknek egyre rosszabb, ahogy elkezdtek a nagymamáink öregedni (főként ők ápolták).

Viszont ha más most is mindenbe beleszól és nincs személyes teretek, akkor a gyerek születésével csak rosszabb lesz. És nagy eséllyel te leszel egész nap otthon az anyóssal, nem a férjed. Mondd meg a férjednek, hogy nem azt várod el tőle, hogy válasszon közted és az anyja között, mert a költözés nem ezt jelenti. Érvelhetsz azzal is, hogy nem szeretnéd, ha amiatt romlana meg közted és az anyja között a viszony :) mert ebben a helyzetben óhatatlanul belegyalogoltok a másik személyes terébe, magánéletébe.

2020. aug. 29. 13:28
 33/38 anonim ***** válasza:
83%
2 opciót látok: 1. beletörődsz, hogy maradtok az anyós házában, 2. költözöl, de egyedül a gyerekkel. Sajnálom, hogy ezt írom, de nagyon nem úgy tűnik, mint aki költözni akarna a közeljövőben.
2020. aug. 29. 13:30
 34/38 anonim ***** válasza:
63%

És albérletnek mennyit fizettek neki?

Lehet azért szól bele a költségvetésetekbe mert úgy látja hülyeségekre költötök és sosem fog tudni megszabadulni tőletek, főleg hogy már ott a gyerek is.

Az meg kifogás hogy nem talál munkát. Postán mindig keresnek kézbesítőket

2020. aug. 29. 13:36
 35/38 anonim ***** válasza:
22%
Ebbe a helyzetbe, ilyen bizonytalan lakhatási körülményekbe mégis mi a bánatért kell gyereket szülni? Komolyan, hajam égnek áll. Mindenki csak szaporodik mint a kutyák, a gyerek meg le van szarva hol fog felnőni, csak jöjjön a puja meg a CSOK
2020. szept. 3. 10:21
 36/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm a normális válaszadók kommentjeit. Leültem a párommal megbeszélni a dolgokat, már túl vagyunk az első ház megnézésén. Utolsó: Ismeretlenül nem minősítünk ilyen módon embereket, akkor sem ha magunkból indulunk ki.😊
2020. szept. 11. 10:59
 37/38 anonim ***** válasza:
64%

Ezért mentem szét a gyermekem apjával 3 hónappal szülés után.

Ő persze maradt anyuval mert később kiderült eléggé fűtötte a fiát ellenem.

Szülés után nem lesz energiád és kedved sem tolerálni a hülyeséget és mindennél jobban fogsz vágyni a nyugalomra. Minél előbb beszéljétek ezt meg.

2020. okt. 19. 20:44
 38/38 A kérdező kommentje:
Azóta 1 hónapos a pici, és a ház is elintézés alatt. Szerencsére megmutatta a kedves anyuka a foga fehérjét a páromnak is, azóta nem szólnak.
2020. okt. 25. 12:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!