Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Túl sok idő együtt anyósékkal?

Túl sok idő együtt anyósékkal?

Figyelt kérdés

2 éve 400kmre költöztünk a szülővárosunktól.

Haza szoktunk látogatni rövidebb időkre.A problémám az hogy a férjem szülei most már elég gyakran jönnek és nem csak pár napra hanem másfél 2 hetekre.

Sokat gondolkodtam azon h kiirjam e a kérdést de kiváncsi vagyok ki mit gondol erről.3 napja jelentették be h ma jönnek(hosszúhétvége de anyós kivette a jövő hetet is szabinak.

Minden hosszúhétvégén ami van egy évben mindig itt akarnak lenni,anyós a szabadságát is mindig idetervezi.Májusban voltak 10 napra.Mi juliusban voltunk 2 éjszakára.Most megint jönnének 11 napra.

Mindketten dolgozunk,sőt nekem van egy mellékállásom is a főmunka mellett.Korán kelek,heti 2-3szor este 7 re haza.A férjemmel nagyon nagyon jòl megvagyunk,kivéve ezeket a heteket amikor anyòsomék nálunk vannak.

Én is feszültebb vagyok,fáradtabb vagyok.Érzem néha h szinte robbani tudnék pàr nap után minden kis apròsàg miatt mert nem tudom magam kipihenni.Azért itt vannak,elvárják h körül legyenek ugràlva,mindig anyósom kitalál 1-2 kirándulast akár 2-300kmrel odébb.Anyós imád vàsárolgatni szóval több alkalommal kell cipelni őket.Apósom imád sörözni.

Naponta 5-6 sört megiszik.Mellé 4 személyre főzni,sütni,mosni.Csak úgy röpködnek a 10 ezresek.

Egyébként nem rossz emberek,csak annyira nem veszik észre ezt az egészet,hogy most már nagyon nagy teher ez nekünk.

Férjem még azért jobban viseli,persze azért megkönnyebül ha elmennek.H minden visszaáll a régi kerèkvágásba de mégis a szülei igy könnyebb neki.

Az en szüleim 1-2 szer jönnek évente 2-3 éjszakàra.

Ehhez viszonyitottan ugy gondolom h nagyon jó szokott lenni igy.Nem fàradunk el,ők is mi is jól éreztük magunkat.Senkise érzi magát kellemetlenül.Szép emlékek az ilyen alkalmak.

Én nem bánnám ha anyósék is hasonlóan jönnének.

Csak nem tudom ezt h tálaljam.Szeretem és tisztelem őket de félek h megbántom őket,h én leszek a feketebárány aki ellenük uszitotta a fiúkat.H én mit képzelek h én szabom meg mikor jön a fiához...stb...(szoktam ilyeneket hallani,olvasni)

Mivan ha a férjem megharagszik rám?Ha olyan hidat okozok hogy nagyon kínos lesz.

Volt valaki hasonló cipőben,mit érdemes tenni?

Mire figyeljek?

A férjemmel beszéltem erről.Ő mondta evente 2 szer max 1 hétre jo lenne ha jönnének.De ezt bőven túllépi.Amikor helyzet van nem mondja nekik,ahogy 3 napja se,mikor mondtam neki hiszen nem rég mentek el,csak annyi a válasz h a szülei,most mit csináljon.

Nekem rossz a meglátásom?én gondolhatom ezt túl soknak?

Van aki hasonló távolságban lakik?milyen gyakoriak a találkozások?

Ja és jövőre nyugdijasok lesznek mindketten,szóval félek h mégdurvább lesz.

2020. aug. 19. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/87 A kérdező kommentje:

Mint leirtam,ahogy mondtam neki es hátat forditottam

hidd el tudja mekkora sulya van.Azert ismerjuk egymást.

Es mivel beszéltem vele elmondtam h nem birom.

Szerintem nem volt nehéz rájönnie h komolyan mondtam

mindent, és súlya lesz ha nem tesz valamit

2020. aug. 22. 13:02
 72/87 anonim ***** válasza:
100%
Külön kassza jó ötlet. Addig is amennyit az anyjáékra elkölt, annyit vegyél ki te is a közösbők és költsd magadra / szüleidre/ tedd félre. Csak hogy érezze, nem finanszírozod ezt tovább.
2020. aug. 22. 13:12
 73/87 anonim ***** válasza:
75%

"Annyit mondtam rendben,ahogy akarod"

Ezt írtad, hogy ennyit mondtál neki, éreztetve, hogy hú de nagy baj lesz. Ezt mondtam, h az ilyen célozgatásoknak nem hiszem h sok eredménye lesz, de te tudod, nekem aztán tök mindegy, hogy mit csináltok.

2020. aug. 22. 13:31
 74/87 anonim ***** válasza:
100%
Mi a helyzet azóta, sikerült őket hazapaterolni vasárnap?
2020. aug. 25. 12:25
 75/87 A kérdező kommentje:

Nem,a férjem nem érette a dolgot,ugyh sokat van velük,én dolgozom,vásárolgatok,programokat csinálok,vettem ki szabit,megyek haza szüleimhez pár napra.

Ő ugrál,ő pakol.

Tegnap volt egy vita az anyósommal mert volt egy virágom amit tulöntöztem,

de többet sikerül megmentenem átültetéssel és nem öntözössél,ő meg kidobta.Annyit beszéltem a férjemmel még tegnap,ha mégegyszer hozzanyúl a dolgaimhoz az anyja nem hogy pár nap de ide többet nem is jönnek soha többet.

Talán komolyan vette a dolgot mert tegnap próbált a kedvemben járni,ma felhivott a munkában pedig nem random beszélni h ki hogy van.

Ő rajta áll h dönt,megmutatatom neki h nélküle is van életem,

pátyolgassa a anyucit,apucit

Majd kiderul hétvégen ha elmennek h viselte

Kiváncsi leszek rá mit fog mondani,most megtudja én mit csinálok es mit vàrnak el tőlem.

A férjem kap egy leckét,nagyon szeretem de ezt a harcot magában játsza le.

Semmit sem érek el azzal ha megfenyitem,sokan irtátok ezt a praktikát hogy hagyjam átélni ezeket a napokat.

Ha felnő és belátja h ez tenyleg nehéz és megtudjuk beszélni,ha nem akkor nincs más mint h elmegyek.

Egyébként most a napjaim nagyon jók,nem szoktam ennyit menni,ennyit találkozni másokkal talan nagyon is jót tesz nekem.

Az anyósékat szinte levegőnek nézem,ha érdeklődnek hol voltam annyit mondok dolgom volt.

Biztos tudják h gáz van,lehet ők talán!talán maguktol is belátják h ez a sok kijáras nem jó

ha normálisak belátják h nem vagyunk igy boldogok es meghátrálnak.

Majd irok fejleményeket

2020. aug. 25. 15:38
 76/87 anonim ***** válasza:
100%

Tegnap volt egy vita az anyósommal mert volt egy virágom amit tulöntöztem,

de többet sikerül megmentenem átültetéssel és nem öntözössél,ő meg kidobta

Mért nem anyósodat vontad kérdőre hogy a te lakásodban a megkérdezésed nélkül mégis hogy gondolja hogy kidob bármit is??

2020. aug. 25. 15:44
 77/87 anonim ***** válasza:
100%

de hát azt írta, hogy anyóssal volt egy vita

(én is haragudnék, ha a holmijaimat kidobná. rendezkedjen otthon..)

2020. aug. 25. 15:47
 78/87 anonim ***** válasza:
100%

“Ha a hétvégén elmennek”

KEDD VAN, ISTENEM! Mi az, hogy “ha hétvégén elmennek”? Jó érzésű embernek magától nem jut eszébe ilyen szinten élősködni a másik nyakán. Múlt hétvégén lett volna illendő csomagolniuk.

2020. aug. 25. 16:31
 79/87 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen igazam, de gyanítom amúgy, hogy a férjed a hét végén se fogja olyan tragikusan felfogni, mint te, mert ő nyilván nem ugrálja annyira körbe a szüleit, mint ahogy te szoktad.
2020. aug. 25. 16:55
 80/87 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon dedó ez a passzív-agresszív dacoskodás, amit leművelsz. Ráadásul semmi értelme.
2020. aug. 25. 17:03
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!