Milyen érzés az anyósékkal lakni? Nagyon félek de sajnos muszáj, annyi negatívumot olvastam,bár hátha mi lennénk a kivételek.
Szia! Én 3 évig laktam Anyóséknál és a körülményekhez képest jó volt. Anyósom egy kedves, jó természetű asszony, após kicsit nehezebb eset, de ő a munka miatt keveset volt otthon...
Persze, voltak néha súrlódások, vagy vitás helyzetek, de hol nincsenek. Főleg párom hugával, aki imád semmit se tenni és imádja kiszolgáltatni magát, amitől a mai napig kèpes vagyok ideges lenni (pedig már külön élünk). Helyette is én végeztem a házi munkát még munka meg egyetem után, mosást, teregetést, ruhahajtogatást, mosogatógép ki és bepakolását, porszívózást, felmosást, főzést olykor. Sebaj, sok sikert neki a pár kereséshez (az igazsághoz hozzá tartozik, hogy megsajnáltam anyósomat, hogy ilyen gyerekkel áldotta meg a sors és segíteni akartam neki).
Gondolj arra, hogy ebben az esetben a kisebb rosszat kell választani. Eladósodni, hitelbe verni magatokat a rosszabb opció. Lenne ott saját lakrészetek? Szobátok, ahol nyugiban tudtok lenni? Ki főzne, ki bevásárolna? Vagy külön hűtő lenne, külön konyha?
Ezeket érdemes átgondolni. Ti már egy önnálló család vagytok a pároddal, a kisbabával és saját szokásaitok, rutinjaitok vannak. Ehhez jön majd az anyós rutinja és megoldásai. Ezt a kettőt most össze kell egyeztetni.
"külföldön intézményrendszer van mellette, itthon meg egy büdös nagy lfasz"
Itthon 20 hetes kortól bölcsibe mehet a gyerek....
"mégis kire bízza a gyerekét szerencsétlen?"
Ezt már kifejtettem...
"Imádom az ilyen hszeket..."
Én is szeretem az ilyen véranyukat ;) Jó otthon lógatni a lábat, mi?
Kérdező, és ha tényleg eléri a mostmárbölcsibekelladni kort a gyerek, majd oda is bejársz etetni???
Majd ha éhes, akkor megeszi akárkitől.
De ha semmi konstruktív megoldás nem felel meg, akkor maradj otthon, aztán kész. Férjed majd csak talál valamit. De én biztosan nem maradnék otthon ilyen kifogásokkal, ha a családom jövője a tét. Tördeled a kezed, hogy lehet-e éjszakai műszak vagy sem. Ha visszamész teljesbe, akkor szinte bármi lehet. Szerinted férjedet megkérdeznék erről a melóban? Nem.
Lehet lepontozni. :*
33 Ha a gyerekem jövője a tét mert tényleg nem eszik nem fogadja el mástól, akkor inkább leszek csóró minthogy őt tönkretegyem.
Egyébként 2 éves koráig nem tehet éjszakás műszakba ,nem 3ig rosszul tudtam ,így ez amugyis bukó. Mert mindenhol ilyen műszak van a gyárban,kivéve az irodistáknak.
Igen? 2 éveseket alig vesznek be bölcsibe, nemhogy egy pár hónapos csecsemőt. Továbbra is állami, ingyenes intézményről beszélünk, nem magánról.
Nem vagyok anyuka, csak egy empatikus ember, aki tudja, hogy milyen nehéz ilyen élethelyzetben hirtelen megoldást találni és ahelyett, hogy itt fröcsögnék, inkább megpróbáltam segíteni a Kérdezőnek, aki jól fogadta ezt és elindul ezen az úton, úgyhogy megnyugtathatod magad, mert dolgozni akar és dolgozni is fog.
Ahelyett, hogy ilyen undormány módon nyilvánulsz meg, segíthettél volna te is, de te inkább szétcincáltad a hozzászólásom. Csak gratulálni tudok, legalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!