Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Az anyósom tönkre teszi a...

Az anyósom tönkre teszi a gyerekeimet, és az egész életemet?

Figyelt kérdés
A párommal 10 éve vagyunk együtt, 2 gyerekünk született. Egy 8 éves kisfiú és egy 3 éves kislány. A gyerekeket állandóan elcsalogatta, (ő a szomszédunk is egyben), és azért mert engem utál megtanította csúnyán beszélni őket és mindenre amit én úgy vélek nem szabad. A kisfiammal sajnos meg is romlott a kapcsolatunk, az iskolában sem viselkedik és sehol sem. Most a kislány is ugyanazt a viselkedés mintát követi, mindennek elmond a világon stb... Sajnos még szülés után sem volt nyugtom, állandóan a nyakunkon ültek. A párom pedig semmit nem tesz, nagyon oda van az anyjáért, olyan mintha három gyerekem lenne. Úgy érzem, lassan ők nem is a gyerekeim és csak tönkre megyek itt... hiába csúnya ilyet mondani. Elvette tőlem a leg szebb pillanataimat az életben.
2020. aug. 10. 13:48
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
40%

Egy 8 evessel amuhy se konnyu latom a sajat gyerekemen. Szerintem ha anyosod anno elcsalogatta, akkor ideje visszacsalogaznod a gyerekeid. Nem tudom a ferjed hogy dopgozik, es mennyit keres. De ha van penzed ideje keriteni valami cuki kis egyezemistat a kornyekrol aki vallap gyerekfelugyeoetet. Es szepen a 8 eveseddel elmentek anyas ed3s kettes progtamra amig a bebicsisz vigyaz a 3 evesre. Bebicsosznek megszabahazod mit szabad mit nem a kisebbel es ha megszegi nem fizeted ki. Anyos meg fohet a leveben. Ha penzetek nincs akkor legalabb heti oetszer apuka hazajon es kezebe nyomod a kicsit es es a 8 evessel elmesz programozni. Nem tudom hol laktok de amig itt a nyar mehettek valami kozeli strandra vagy csak kirandulni. Keszithettek egy ijjat es ijaszkodhattok a falu szelen vagy a parkban vagy elmehettek a cukiba es barmit kerhet. Ihattok egyutt tejeskavet o koffeinmenteset es olyna osszekacsinzosan.

A 3 eveset nappal is tudod kenyeztetni olynakor meg szigoruan elotte mar megnezett vagy legalabb bemutazoban latott kprhataros film ele leulteted a 8 evest.

Este meg ha hazajon apuka probalhatnatokkozosen tarsasozni vagy jatszani valami kis uhyessegi jatekot. A neten nezz korul mit ajanlanak fiuknak. Lehet ez egy vodorbe labdabedobalas is az eloszobaban. Ne gondolj nagy dolgokra.

Otthon mar szepen bevezetheted a hazimunkarendet. A 8 evesre mar ra lehet napi szinten bizonyos feladatokat bizni. Keszithetsz egy tablacskat a falra. Egyutt megrajzolhatjatok mindenki nevet es ki mit dolgozik otthon. Pl te fozol, takaritasz aou hetvegen takarit vagy mosogat minden masnap a 8 eves meg kiviheti a szemetet vagy a sajat agyat be kell vesse minden reggel. Cserelheti a keztorloket a furdoben ketnaponta a 3 evessel meg minden este egyutt a jatekokat bedobalhatjatok egy nagy dobozba. Aki szepen magazol megcsinalja a napi feladatait nogazas nelkul az kap mosolygos arcocskat vagy kisautot ami eppen meno es ha kigyulik 5 akkor hetvegen kaphat extra mesenezest vagy fagsit. A csunya beszed visszaszoritasara is ki kell talalni valamit pl minden csunya szo 3 guggolas de 9 guggolasnal mar 1t perc szobafigsag vagy az esti mesenezes ideje 10 perccel pecsokken. Hidd el ha kovezkezetes vagy es motivalo akkor hamar vissza tudod ezt suoritani.

2020. aug. 10. 15:09
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Anyaként egyet kell értenem a többiekkel. Nincs olyan, hogy a mama elcsalogatja. Ha nem akarom, akkor nem megy és vitának nincs helye.

Nem mondom, hogy rossz szülő lennél, inkább kerülted a konfliktust. Most már látod az eredményt. Még nem késő lépni.

2020. aug. 10. 15:20
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező nem kell ahhoz szuperanyunak lenni, hogy megneveld a gyereked anélkül, hogy félne tőled. Most iszod a levét annak, hogy annak idején nem álltál a sarkadra. Gondolom egyszerűbb volt hagyni, had menjenek a mamához, téged meg hagyjanak békén.
2020. aug. 10. 16:57
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező! Légyszíves ne támad le azt, aki megpróbálom rávilágítani a problémára, és leírja az igazat! Inkább vedd építő kritikának!

Csak egy kérdés. Mennyit voltak a gyerekek a mamánál, hogy így át tudta őket nevelni? Ez napi egy két órával nem sikerült volna. Azon meg ne is csodálkozz, ha a párod nem tesz semmit. Te sem a gyerekeid ért. Talán emiatt a saját anyjában jobban bízik, hisz őt már felnevelte. Szedd össze magad, és mutasd meg a helyed! Most engem is lehordhatsz mindennek!

2020. aug. 10. 18:30
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Valami szinten igazat adok az előttem hozzá szólókkal mert azért milyen dolog ez hogy a mama neveli a gyerekeket. Más felől pedig a férjeddel/pároddal együtt vállaltátok a gyerekeket ő is vegye ki a részét a gyereknevelésben. Én mint egyedülálló szülő nem engedem meg a szüleimnek hogy bele szóljanak hogy S mint nevelem a gyerekemet. Állj a sarkadra mondd a kedves mamának nézzen Szulejmánt vagy más fajta programokkal üsse ez az időt nem kell ott az unokákat tutujgatni.
2020. aug. 10. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!