Más anyósok is ekkora ügyet csinálnak ebből?
Alapvetően azt gondolom, hogy ez a kérdés csak a párra tartozik, döntsék el ő, hogy nekik mi felel meg.
Párommal szeretnénk megosztani az időt, amit otthon vagyunk majd a gyermekünkkel. Először én egy évet, utána a férjem egy évet.
Ugyanaz a szakmánk, ugyanolyan diplománk van, egyikünk sem szeretne hosszabb időre kiesni a gyakorlatból, illetve mindketten szeretnénk otthon is maradni, mert én is, és ő is vágyunk családra. Ő kifejezetten mondta, hogy mindenképp maradna otthon ő is.
Na most ez szóbakerült anyóssal, párom beszélgetett vele erről. Csak úgy megemlítette, nem gondolta, hogy bármi komolyabb konfliktus származna belőle.
De anyós rettenetesen kiakadt ezen, hogy ezt hogy gondoljuk, párom nem ezért tanult (ugyanolyan diplománk van...), meg milyen anya az olyan, aki lepasszolja a saját gyerekét... és hogy ez a nő dolga, és a gyereknek tönkreteszük ezzel az életét.
Egyszerűen nem lehet vele megértetni, hogy mi mást szeretnénk, nekünk más a véleményünk. Engem eléggé megbántott ezekkel a szavakkal, de el tudnám engedni a dolgot, csak a páromat nagyon zavarja, hogy ilyen csúnyákat mondott az anyja rám, ránk.
Naponta hivogatja mostmár emiatt.
Másoknál is volt/lenne ebből konfliktus?
Mondjátok meg anyósnak hogy ez csak egy terv, ha már az adott helyzetbe lesztek lehet teljesen máshogy gondoljátok majd.
Én már 4.éve vagyok itthon meet hugit is beterveztük ha már itthon vagyok (már 1 éves múlt) de lassan mi is ott tartunk hogy picit visszamennék dolgozni mert ennyi időt itthon, szellemileg kicsit fárasztó h 0-24be csak a gyerekek.
Gratulálok a párodhoz kedves tőle hogy vállalna ő is 1 évet
Az apa ugyanolyan szülője annak a gyereknek, mint a nő, miért is ne maradhatna ő is otthon vele? Szerintem így lenne az ideális, hogy megosztják a gyerekfelügyeletét/nevelését, hisz közösen vállalták. Én biztos nem maradtam volna otthon 2-3-4 éveket egy gyerekkel, begolyóztam volna. Nálunk tökéletesen működött ez a váltott megoldás, 1 évet én, 1 évet a férjem.
Azért nem életképtelenek a férfiak, hogy ne tudjanak a saját gyerekükkel mit kezdeni, ez max csak kifogás. Ha én meg tudom oldani, akkor ő is. Ki fogja tudni cserélni a pelust, meg fogja tudni etetni, "életben" fogja tudni tartani, ez nem atomfizika, hogy jajj nem tudom hogy kell. Belejön, ennyi. Nem minden nő vágyálma ám, hogy 3 évig otthon csücsüljön, csak mert szült egy gyereket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!