Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Más anyósok is ekkora ügyet...

Más anyósok is ekkora ügyet csinálnak ebből?

Figyelt kérdés

Alapvetően azt gondolom, hogy ez a kérdés csak a párra tartozik, döntsék el ő, hogy nekik mi felel meg.

Párommal szeretnénk megosztani az időt, amit otthon vagyunk majd a gyermekünkkel. Először én egy évet, utána a férjem egy évet.

Ugyanaz a szakmánk, ugyanolyan diplománk van, egyikünk sem szeretne hosszabb időre kiesni a gyakorlatból, illetve mindketten szeretnénk otthon is maradni, mert én is, és ő is vágyunk családra. Ő kifejezetten mondta, hogy mindenképp maradna otthon ő is.

Na most ez szóbakerült anyóssal, párom beszélgetett vele erről. Csak úgy megemlítette, nem gondolta, hogy bármi komolyabb konfliktus származna belőle.

De anyós rettenetesen kiakadt ezen, hogy ezt hogy gondoljuk, párom nem ezért tanult (ugyanolyan diplománk van...), meg milyen anya az olyan, aki lepasszolja a saját gyerekét... és hogy ez a nő dolga, és a gyereknek tönkreteszük ezzel az életét.

Egyszerűen nem lehet vele megértetni, hogy mi mást szeretnénk, nekünk más a véleményünk. Engem eléggé megbántott ezekkel a szavakkal, de el tudnám engedni a dolgot, csak a páromat nagyon zavarja, hogy ilyen csúnyákat mondott az anyja rám, ránk.

Naponta hivogatja mostmár emiatt.

Másoknál is volt/lenne ebből konfliktus?

2020. aug. 5. 07:39
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
84%
Ezek szerint félreérthető voltam, ezeket a szabikat külön is igénybe vehetik, így meg tudják csinálni úgy is, ahogy a kérdező írja:)
2020. aug. 5. 09:31
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Áhh, már világos! 😊

Bocsi, hogy értetlenkezek.

Jó, hogy ott ilyen flottul működik...

Itthon is lehetne hasonló.

2020. aug. 5. 09:42
 13/25 anonim ***** válasza:
11%

Még várjatok a gyerekkel, nektek a karrier fontosabb még. Egy év marha kevés a picinek az édesanyjából, sok pszichológus a három - négy évet ajánlja. Ha a karriered nem tud várni három évet, addig ne vállalj gyereket.

Elméletben lehet már klasszul eltervezted, de nem fog működni. Főleg ha feltámad az anyai ösztönöd mert még nincs, hiszen egy éves gyereket simán otthonhagynál.

Nem kell csodálkozni, a sok pszichopata, gyilkos, bűnöző kapcsolata az anyjával instabil (volt)

2020. aug. 5. 09:48
 14/25 anonim ***** válasza:
78%

13-as, jó nagy hülyeségeket sikerült leírnod. Képzeld, a legtöbb nyugati-európai országban, sőt talán sehol máshol a világban nem maradnak otthon 3 évet a gyerekkel és mégis jól működnek azok a társadalmak.

Mi is így csinálnánk a partneremmel, egy évet én, egy évet ő maradna otthon, ezt megbeszéltük. Szerintem remek ötlet, ne érdekeljen, ki mit mond, ez csak rátok tartozik!

2020. aug. 5. 10:29
 15/25 anonim ***** válasza:
39%

#13 sehol máshol ennyi degenerált szociopata nincs, mint nállunk,meg depresszios. Holott csak itthon dívik 3 évet ülni otthon?

Ennyit a hülyeségedről.

2020. aug. 5. 10:40
 16/25 anonim ***** válasza:
68%
Azekre mondják, hogy OK BOOMER
2020. aug. 5. 10:43
 17/25 Morzsi007 ***** válasza:
11%
Sok anyuka meg épp otthon szeret lenni, kihasználja a 2-3 évet, aztán jön a következő gyerkőc. Nagyon sok ilyen is van. Addig amíg nincs gyereketek, addig nem tudjátok, mi lenne jó. Apukára kemény 1 év várna, nem biztos, hogy megtudná oldani, így látatlanba nehéz megmondani. Van 2 gyerekem tudom mit beszélek. :-). 2 munkatársam, mindkettő diplomás, már 5.éve otthon vannak és lehet lesz 3. gyermek. Az apukák eldolgoznak.
2020. aug. 5. 13:57
 18/25 anonim ***** válasza:
40%
Nem tudom hogy a munka körötök alapján napi hány órát lesz apuka távol a gyerektől, de nem hinném, hogy nem találkoznak vele minden nap. Itt nem arról van szó, hogy egy évig csak az anyát látja, utána meg csere. Az apuka így is részt vesz a pici életében gondolom, csak az első időszakban a nagyobb része az anyára hárul. Igaz nem voltam ilyen helyzetben, mikor el jön majd az ideje a cserének, akkor próbáljátok a kicsit fokozatosan hozzászoktatni az új helyzethez. Pl akkor már apuka etesse, ő fürdesse, stb... Így a gyereknek sem lesz trauma, hogy egyik napról a másikra kicserélődnek a szerepek. Én legalábbis így csinálnám. Amúgy jó ötletnek tartom.
2020. aug. 5. 14:21
 19/25 anonim ***** válasza:
79%

Hihetetlen komolyan, hogy az is karrieristanak van kikiáltva, aki "csak" 1 évet lenne otthon, utána pedig a gyerek APJA egy újabb évet.

Mi is így csináltuk anno, nekem bőven elég volt 1 év a 4 fal közötti pelenkacsere-etetés-büfiztetés-altatás komboból, hiányzott a társaság, a munkám stb, így 1 év után szépen visszamentem dolgozni, a férjem pedig leváltott, aztán lám mégis felnőtt a lányom, makkegészséges, tökéletes a kapcsolata velem is és az apjával is.

Érdekes kb sehol máshol nem ülnek otthon 3 évig a gyerek mellett és mégis felnőnek ők is és nincs belőle semmi probléma. Semmiféle problémát nem okoz az, hogy 1 évet anya, 1 évet apa marad otthon.

2020. aug. 5. 15:46
 20/25 anonim ***** válasza:
82%
"Hihetetlen komolyan, hogy az is karrieristanak van kikiáltva, aki "csak" 1 évet lenne otthon, utána pedig a gyerek APJA egy újabb évet." Minket már azért is megszóltak, mert barátom vasalja a saját ruháit. Hogy ez milyen furcsa...nők csodálkoztak főleg. Eszem megáll.
2020. aug. 5. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!