Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Más anyósok is ekkora ügyet...

Más anyósok is ekkora ügyet csinálnak ebből?

Figyelt kérdés

Alapvetően azt gondolom, hogy ez a kérdés csak a párra tartozik, döntsék el ő, hogy nekik mi felel meg.

Párommal szeretnénk megosztani az időt, amit otthon vagyunk majd a gyermekünkkel. Először én egy évet, utána a férjem egy évet.

Ugyanaz a szakmánk, ugyanolyan diplománk van, egyikünk sem szeretne hosszabb időre kiesni a gyakorlatból, illetve mindketten szeretnénk otthon is maradni, mert én is, és ő is vágyunk családra. Ő kifejezetten mondta, hogy mindenképp maradna otthon ő is.

Na most ez szóbakerült anyóssal, párom beszélgetett vele erről. Csak úgy megemlítette, nem gondolta, hogy bármi komolyabb konfliktus származna belőle.

De anyós rettenetesen kiakadt ezen, hogy ezt hogy gondoljuk, párom nem ezért tanult (ugyanolyan diplománk van...), meg milyen anya az olyan, aki lepasszolja a saját gyerekét... és hogy ez a nő dolga, és a gyereknek tönkreteszük ezzel az életét.

Egyszerűen nem lehet vele megértetni, hogy mi mást szeretnénk, nekünk más a véleményünk. Engem eléggé megbántott ezekkel a szavakkal, de el tudnám engedni a dolgot, csak a páromat nagyon zavarja, hogy ilyen csúnyákat mondott az anyja rám, ránk.

Naponta hivogatja mostmár emiatt.

Másoknál is volt/lenne ebből konfliktus?

2020. aug. 5. 07:39
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
96%

Nem találkoztam még olyan szülőkkel, akik így megosztják az otthonmaradást, de szerintem klassz.

Anyósod baromságokat hord össze, berögzültek neki az szokások, és azt hiszi, van értelmes alapjuk, de nincs. Mondjátok meg neki, hogy ne tojjon be, a fia nem lesz földönfutó, gyedben megkapja a fizetése 70%-át, azon kívül gyereket lepasszolni csak úgy lehet, ha nem szülőre hagyják a gyereket, apával maradni nem lepasszolás.

2020. aug. 5. 07:51
 2/25 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem magasról kaksizd le. Senkinek semmi köze nincs hozzá. Szerintem ez jó ötlet nagyon amúgy.
2020. aug. 5. 07:53
 3/25 anonim ***** válasza:
91%

Anyós valószínűleg néhány tizenévvel ezelőtt leragadt és úgy gondolja, hogy ami akkor volt szokás az nagyon jó volt és most is mindenkinek pontosan azt kell(ene) követnie.

Nem ment még át hozzá az az infó, hogy ma már szerencsére egyenjogúság van, pont ugyanannyira apa dolga is a gyerek, mint az anyáé és ha nektek ez a felosztás így megfelel, akkor nincs vele a világon semmi gond.

A saját apjának a saját gyerekére való vigyázás pedig olyan messze van a "lepasszolástól", mint ide Kína. Én biztos nem hagytam volna szó nélkül, hogy így beszél rólam, azért tudja már moderálni magát, ez a ti életeteket, a ti gyereket, a tó döntésetek. Semmi köze hozzá.

A továbbiakban még csak meg se halljátok a hülyeségeit, el kell mondani, hogy álljon le, ti már döntöttetek, egyet tehet: hogy szépen elfogadja, mást nem.

2020. aug. 5. 07:59
 4/25 anonim ***** válasza:
92%
Ez volt nektek a tanulópénz arra vonatkozóan, hogy a családotok ügyei kizárólag rátok tartoznak, arról anyóst max informálni kell mikor már aktuális a dolog, de véleményt semmiképpen sem kell kérni. Amire készültök az egy szuper dolog, ne engedjétek, hogy bárki elbizonytalanítson ebben titeket.
2020. aug. 5. 08:03
 5/25 anonim ***** válasza:
96%

Ha a feleségemnek lett volna kedve hozzá, én is szívesen megosztottam volna így az otthonlétet.

Mivel ilyen helyzet nem adódott, értelemszerűen ilyen konfliktus sem volt. De ahogy magamat ismerem, ha bárki a rokonságból hasonló stílusban bele akart volna beszélni ilyen jellegű dolgainkba, alighanem úgy helyre raktam volna (korra, nemre, rokonsági fokra való tekintet nélkül), hogy utána meg se merne szólalni a jelenlétemben.

A párod hívogatja az anyját naponta emiatt, vagy anyósod a párodat?

A párodnak nem kéne hívnia, ha egyszer rendesen eligazította az anyját. Az anyja meg egyvalami miatt hívhatja és csak egyetlen alkalommal: ha bocsánatot akar kérni. Ha továbbra is agitálni akarna, párod helyében én mondat közepén nyomnám ki a telefont - és utána föl se venném neki.

2020. aug. 5. 08:06
 6/25 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem a ti dolgotok hogy csináljátok de nem rossz ötlet
2020. aug. 5. 08:15
 7/25 Morzsi007 ***** válasza:
33%
Szóval még nem született meg a gyerkőc?
2020. aug. 5. 08:17
 8/25 anonim ***** válasza:
13%

Úgy gondolom, hogy ez így egy működő dolog, anyósnak maximum jótanácsai lehetnek..

De sokszor abból sem kérünk.

Legutóbb olvastam ilyen témában és azt szűrtem le belőle, hogy mivel a gyerekhez az édesanyja a legközelebbi akit ismer, így már kis korban is traumaként élheti meg az ő hiányát.

Ez több napos nem találkozás után eshet meg, szerintem erre a helyzetre nem vonatkozik, de lehet hogy érdemes pszichológus véleményét is kikérni, hisz mindenkinek a gyermek érdeke az első, nem? Sosem gondoltam bele, hogy mennyi minden múlik azon hogy kisgyermekkorban mi, hogy volt..

2020. aug. 5. 09:13
 9/25 anonim ***** válasza:
89%
8-as pl Svédországban ez egy hosszú évek óta működő modell, az apák is kapnak szülési szabadságot, hogy együtt vehessék ki a részüket a gyerek gondozásából az anyával. A gyereknek elsősorban a kiegyensúlyozott szülők adnak alapot, így jobb, ha anyu élete nem szűkül be az otthon töltött évek alatt, hanem at tudja adni az apának a gyerekkel járó teendőket.
2020. aug. 5. 09:17
 10/25 anonim ***** válasza:
16%

8as vagyok.

Igen, amit te mondasz az azt jelenti hogy mindketten egyfolytában otthon vannak, segítik egymást.

De ha jól értettem, a kérdező arra kíváncsi mi van akkor, ha 1 évig anyuka, majd apuka van leginkább jelen a gyermek életében.

2020. aug. 5. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!