Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan viseljem el a leendő...

Hogyan viseljem el a leendő anyósomat?

Figyelt kérdés
Sajnos a leendő férjem még mindig anyuci pici fia, mind a ketten úgy csinálnak, mintha nem lenne az, de amikor valamilyen fontos döntést kell hoznia, mindig a szülei jóváhagyása után teszi csak azt meg. Az anyósom a lehető legrosszabb típus, aki negédesen mosolyog rád, közben pedig vagy arcodba vagy a hátad mögött megjegyzéseket tesz és kritizál, és állandóan úgy mahinál, hogy az ő érdekei szerint alakuljanak a dolgok. Próbáltam megszeretni, az én anyukám és családom teljesen más típus (egyszerű, de egyenes emberek), viszont sose tudni hányadán is áll vele az ember,ráadásul az ő anyja is szörnyű anyós volt, mindkét menyét gyűlölte,szóval a minta megvan. Látom néha, hogy törekszik rá, hogy ő ne olyan legyen, de sajnos mivel ezt a viselkedést látta, félek a kapcsolatunk sosem lesz olyan, mint amilyet szeretnék. Nem érdemes vele őszintének lenni, mert csak ellenem fordítja, amit megtud, enélkül pedig kétlem, hogy normális lesz valaha a kapcsolatunk.

2020. aug. 2. 22:03
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
78%

"Szerintem a párom fejlődőképes."

Évek alatt nem tette helyre az anyóst és nem tisztázta, hogy kit tekint szorosabb családnak, a gyerekei anyját vagy anyukáját. Mikor hogy, azt írod. Ebből azt szűrtem le, hogy néha kevésbé fontos az anyukájának, hogy igaza legyen, akkor te kapod a pontot.

A távolabb költözés sem segít az ilyen típusú szülő-gyerek kapcsolaton. Az a család, amit láttam , ugyanilyen volt. A kérlelve beleszólós szülők miatt a fiuk nehezen talált olyan feleséget, aki velük akarja megosztani az életét. Nem írtam el, mindenben részt vett az egész család. Gyorsan jött a baba is, és másfél év múlva az 1 éves gyerekkel lépett le a feleség az ország másik végére. A férje hónapokig ült otthon és örlődött, hogy mit tegyen. Szegény szülei nem érdemelnek ilyen árulást, hogy öreg korukra magukra hagyja őket, mert olyan messziről nem tudta volna már az egész hétvégéket náluk tölteni. Vagy a gyereke nőjön fel apa nélkül... Talán 2-3 hónap gondolkodás után beszéltem vele egyszer, akkor mesélte el a dilemmáját. Végül költözött a gyerek után. Nem a felesége, hanem a gyerek után. Ez nem házasság.

A profik bárhonnan tudnak bűntudatot kelteni és belenyúlni az életed legkisebb mozzanataiba is, ezzel állandó feszültséget okozva, legalább a férjeddel való veszekedés formájában. Nem rózsaszín köd kell, de feltétlen összetartás azért nem árt.

Én nem javaslom ezt az esküvőt. Ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor legalább egy tesztet csinálj. Egy újabb szélsőséges helyzetben mondd, hogy válasszon, ki mellé áll. Ha nem rögtön vágja rá a nevedet, akkor vesztettél.

Ui. Lehet, hogy tudna határozottabb lenni, de nem érted lesz az, ez is biztos.

2020. aug. 3. 05:27
 22/27 anonim ***** válasza:
81%

Hasonló problémával küzdök, csak annyi különbséggel, hogy mi már összeházasodtunk és nálunk após a problémásabb. Még náluk élünk, mert épül a házunk, így nem nagyon tudjuk ütköztetni a véleményünket, de már elég nehézkes az együttélés. Tőlük 20 km-re épül a házunk (egyrészt az árak miatt, másrészt az egészséges távolság miatt), erre most kitalálták, hogy eladják a házukat és vesznek ők is egy új építésűt a közelünkben. Én azt hittem idegbajt kapok, mikor végre élhetnénk a saját életünket.

Mondjuk nálunk szerencsére a férjem már szinte teljesen levált róluk (leszámítva az együtt lakást), csak néha olyan érzésem van, mintha ők lennének az utánfutónk..

Hogy kicsit válaszoljak is a feltett kérdésre, nagyon nehéz ebből a főleg anyuka (apuka) véleményére adok életszituból kimozdítani őket, de nem lehetetlen. Mi 6 éve vagyunk együtt, kb mostanra értem azt el, hogy csukott szemmel is tudom, hogy bármilyen vitákban mellém állna a férjem. Sokszor gondoltam rá korábban, hogy inkább kilépek a kapcsolatból, de a szerelmünk erősebb volt az elnyomásnál.

Kérdező én azt mondom, hogy nem reménytelen a helyzet, bár valószínű, hogy a házasság témát nem sürgetném, ha ennyire le van még a párod ragadva anyu véleményénél.

2020. aug. 3. 09:25
 23/27 anonim ***** válasza:
81%

Légyszíves, mondj már példákat, hogy a vőlegényed milyen kérdésekben támaszkodik az anyja véleményére!

Így elég nehéz átlátni a dolgokat..

2020. aug. 3. 09:29
 24/27 anonim ***** válasza:
77%

Itt nem az a kérdés, hogy hogyan viseld el a leendő anyósodat, hanem az, hogy hogyan viseld el a leendő férjedet!

Mért az anyós a hibás, mért nem a fia!

Ja! Mert ilyennek nevelte?

Te így szerettél bele. Ha nem kell így ne menj hozzá!

Ha megtudod változtatni, változtasd meg!

De mért az anyóst szidod?

Nem az anyóst kell majd elviselned, hanem a férfit, akit te választottál!

Nem az anyóssal kell élned, hanem a pároddal.

A leendő férjed jellembeli hibáját fölösleges az anyósnak felróni, főleg, ha ez a "hiba" csak neked nem tetszik!

Vagy elfogadod így vagy ne menj hozzá!

Ha eddig nem változott, akkor már ezután sem fog!

Csak örök konfliktus lesz és mindig az anyós lesz hibás, sosem balf@sz fia!

2020. aug. 3. 10:19
 25/27 anonim ***** válasza:

[link]

tanulságos rész nézd meg.

2020. aug. 4. 04:21
 26/27 anonim ***** válasza:
81%

Ugyanilyen problémám volt, én azt az utat választottam hogy hozzámegyek anyuci pici fiához de ehhez sok veszekedésen keresztül (én kontra anyós) vezetett az út.

Meg tudtunk oldani mindent viszont anyóssal voltak véres balhék ahol szerencsére sikerult a ferjemet is magam mellé állítanom emiatt anyós kicsit visszafogott. Nem lett egyenesebb és nem kedvelem egy miliméterrel se jobban viszont a férjem egy csupaszív ember és miután az anyós balhékat leharcoltuk anyuka is tudja a helyét illetve mi se látogatjuk túlzottan.

Rengeteg munka van az ilyen kapcsolatokban mert itt csak és kizárólag te nyithatod fel a párod szemét ami nekem sikerult de ha nem így lett volna nem is megyek hozzá. Én szerencsés vagyok mert fejlődőképes a párom, kiállt mellettem noha nem is elsőre.

Rengeteg olyan kapcsolat van ahol anyós probléma van, fontos hogy ezt ne vedd magadra és ne fordulj magadba, én pl rengeteget sírtam anyós egy egy beszólása miatt.

Túlvagyok rajta és mivel anyuci pici fia amúgy az első megbízható férfi az életemben megérte a rengeteg anyósos balhét de egyet tanácsolok.

Mindig állj ki magadért anyóssal szemben. Ne érezze hogy ő fog győzedelmeskedni úgymond és ne hagyd hogy a fiát ellened fordítsa

2020. aug. 5. 09:04
 27/27 anonim ***** válasza:
Kérdező, hogy alakult azóta az életed? Hasonló szituban vagyok, érdekelne.
2021. aug. 1. 23:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!