Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni szerintetek?

Mit lehet tenni szerintetek?

Figyelt kérdés
A fiam felesége nem tesz semmit , hogy érezzük hogy be akar illeszkedni. Meg kell jegyezném hogy kínai, Németországban élnek. Mi mindent megteszünk hogy érezze hogy be fogadjuk de az az érzésünk, hogy Ő úgy érzi semmit nem kell tegyen . Mindig felköszöntjük amikor kínai ünnepek vannak, de hiába van Húsvét , Nőnap stb. még egy üzenetet sem küld . Nem tettük szóvá , nem éreztettük vele habár úgy érezzük , hogy a tisztelet , a figyelmesség kölcsönös kell legyen különben nem működik. Most volt a születésnapja és futógépre vágyott , elküldtük a pénzt , hogy vegye meg magának, azt akartuk hogy örüljön. Rá tíz napra volt az én születésnapom , de még egy üzenetet sem kaptam este nyolc óráig, megjegyzem hogy most nem dolgoznak a koronavírus miatt, van idejük. A férjem írt nekik titokban hogy illene engem felköszönteni , mert születésnapom van. A fiam életünk során soha nem felejtette el Mostanig ,nem is tőle esett rosszul hanem inkább a feleségétől. Írtak persze aznap, de a napo szokásosat. A férjem figyelmeztetésére felhívott a fiam és Boldog Születésnapot kívánt. Rákérdezett miért vagyok kedvetlen és mondtam neki hogy azért mert azt hittem elfelejtettek, és különösen a feleségétől vártam volna el egy kis figyelmességet. A fiam kb. 40 percig kiabált velem hogy mégis mit képzelek, estig van idejük felköszönteni, hogy nem felejtettek el , és lefényképezett egy képeslapot amin van egy fej amely ki dugja a nyelvét és egy másik melyik röhög alatta meg y Boldog Születésnapot, és egy maszkot. Nem arról van szó hogy vártam volna ajándékot , de egy kis figyelmesség jól esne, ezek meg olyan odavetett dolgok voltak. Semmi sem kellett volna csak írni hogy érezzem hogy nem csak adok , kapok is valamit. Amúgy épp előtte való nap telefonáltak hogy kellene 650 euro , azonnal utaltuk hisz segítünk ha tudunk. Lehet én látom rosszul , de szerintem ez így nem helyes és nem tudom mit tegyek hogy jó viszonyba legyünk, úgy hogy érezzünk is egy kis figyelmességet a részükről. Hosszú lett. Köszönöm a válaszokat.

#fiú #szülő #anyós #Családon belüli kapcsolatok #Gyerek , szülő
2020. jún. 26. 16:35
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:
Nem értem miért kellett lepontozni a 19-t, ha egy köszönömöt lepontoznak akkor hiába is vártam normális válaszokat.
2020. jún. 30. 09:40
 22/25 anonim ***** válasza:
55%
Nekem írt a kérdező privát levelet és úgy gondolja, hogy ha ő ad, akkor elvárja viszont is. Nem önzetlen.
2020. jún. 30. 15:20
 23/25 anonim ***** válasza:
57%

Utolsó: Nyilvánvaló, ez látszik, ahogy a véleményét fejtegeti.

A helyzet az, hogy sokan úgy vélekednek járnak nekik dolgok.

Hát sajnos nem. Nem lehet elvárásokat támasztani, mert nem illetnek meg minket dolgok csak úgy illemből vagy mert úgy gondoljuk.

Neki viszont ennyi idősen már illene tudni elfogadni, hogy a világ nem a mi kis egyéni elképzeléseink szerint működik. En 50 éves koromra megértettem.

A kérdező nyilván nem egy szeretetre méltó személyiség, ha itt pityog és nem kap semmi viszonzást.

Engem kisértetiesen emlékeztet anyósomra. :D

2020. jún. 30. 19:03
 24/25 A kérdező kommentje:
Igen tisztelt válaszadóim, nem tudom hányadjára ismételem , hogy ha soha semmit nem adtunk volna (anyagiakra értem) nekünk akkor is rosszul esett volna hogy elfelejtettek egy üzenetet küldeni( semmi több csak egy üzenet)Nyilván nem vagyunk egyformák , nektek nem fontos , nekünk fontos. Azóta megbeszéltük és minden rendben , szerencsére a gyerekeink nem olyanok mint itt a többség , tisztelet a kivételnek.
2020. jún. 30. 20:56
 25/25 anonim ***** válasza:
79%

Egy olyan kultúrából érkező személytől vársz el figyelmességet ahol eleve nem szokás nagyon az érzelem kinyílvánítás..

Ők nem azok akik szeretnek beilleszkedni,integrálódni.

Értem én, hogy figyelmességre vágysz és ha kellene totágast is állnál a menyed kedvéért csak, hogy kedveljen.. De ő ezt nem fogja viszonozni mert nekik ez messze áll a kultúrájuktól.

Lehet a tiszteletben az élen járnak, és fontos a család nekik, de ő kínai nem magyar.

A fiad reszortja magyar ünnepeket, szülinapokat észben tartani.

2020. júl. 3. 16:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!