Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit lehet tenni szerintetek?

Mit lehet tenni szerintetek?

Figyelt kérdés
A fiam felesége nem tesz semmit , hogy érezzük hogy be akar illeszkedni. Meg kell jegyezném hogy kínai, Németországban élnek. Mi mindent megteszünk hogy érezze hogy be fogadjuk de az az érzésünk, hogy Ő úgy érzi semmit nem kell tegyen . Mindig felköszöntjük amikor kínai ünnepek vannak, de hiába van Húsvét , Nőnap stb. még egy üzenetet sem küld . Nem tettük szóvá , nem éreztettük vele habár úgy érezzük , hogy a tisztelet , a figyelmesség kölcsönös kell legyen különben nem működik. Most volt a születésnapja és futógépre vágyott , elküldtük a pénzt , hogy vegye meg magának, azt akartuk hogy örüljön. Rá tíz napra volt az én születésnapom , de még egy üzenetet sem kaptam este nyolc óráig, megjegyzem hogy most nem dolgoznak a koronavírus miatt, van idejük. A férjem írt nekik titokban hogy illene engem felköszönteni , mert születésnapom van. A fiam életünk során soha nem felejtette el Mostanig ,nem is tőle esett rosszul hanem inkább a feleségétől. Írtak persze aznap, de a napo szokásosat. A férjem figyelmeztetésére felhívott a fiam és Boldog Születésnapot kívánt. Rákérdezett miért vagyok kedvetlen és mondtam neki hogy azért mert azt hittem elfelejtettek, és különösen a feleségétől vártam volna el egy kis figyelmességet. A fiam kb. 40 percig kiabált velem hogy mégis mit képzelek, estig van idejük felköszönteni, hogy nem felejtettek el , és lefényképezett egy képeslapot amin van egy fej amely ki dugja a nyelvét és egy másik melyik röhög alatta meg y Boldog Születésnapot, és egy maszkot. Nem arról van szó hogy vártam volna ajándékot , de egy kis figyelmesség jól esne, ezek meg olyan odavetett dolgok voltak. Semmi sem kellett volna csak írni hogy érezzem hogy nem csak adok , kapok is valamit. Amúgy épp előtte való nap telefonáltak hogy kellene 650 euro , azonnal utaltuk hisz segítünk ha tudunk. Lehet én látom rosszul , de szerintem ez így nem helyes és nem tudom mit tegyek hogy jó viszonyba legyünk, úgy hogy érezzünk is egy kis figyelmességet a részükről. Hosszú lett. Köszönöm a válaszokat.

#fiú #szülő #anyós #Családon belüli kapcsolatok #Gyerek , szülő
2020. jún. 26. 16:35
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
78%
Beszéljétek meg. Máshogy nem igazán lehet megoldani.
2020. jún. 26. 16:38
 2/25 anonim ***** válasza:
56%
Ha egymással nem tudjátok ezt tisztázni, miből gondolod, hogy a GYK közönsége, kívülállóként bármit tud tenni az érdekedben????????
2020. jún. 26. 16:41
 3/25 anonim ***** válasza:
91%
Nekem az a furcsa, hogy a fiadtól ezeket elfogadod. Neki kéne számon tartani az ünnepeket, ő tudja, mik nálatok a szokások. Nem a menyeddel van itt baj.
2020. jún. 26. 16:45
 4/25 anonim ***** válasza:
71%
Le a kalappal előtted. Az én anyósom annyit nem mond születésnapomon hogy bukj fel, de még az unokájának szülinapjára sem vesz egy tábla csokit sem. Aki ezt nem becsüli az szégyellje magát.
2020. jún. 26. 17:35
 5/25 anonim ***** válasza:
23%
Jó böszme,bunkó menyecskét sikerült kifognod, sajnálom. Lehet hogy az ő értékrendje más és a szokások is ott náluk Kínában. Pénzt többet pedig ne adj nekik.
2020. jún. 26. 17:48
 6/25 anonim ***** válasza:
84%
Ezek a te elvárásaid és azért adtál, hogy utána kapj, tehát cseppet sem önzetlen volt. Neked fontos, nem nekik. Meddig akarod még megmondani a gyerekednek, hogy mit csináljon???
2020. jún. 26. 18:40
 7/25 anonim ***** válasza:
92%
Nem a nőre kellene haragudnod, hanem a fiadra, és ezáltal magadra: sikerült egy hatalmas taplót nevelned! Idegen náció, az egy dolog, a fene tudja, náluk milyenek a családi szokások, de ha a fiadon nem azt látná, hogy sza..rik a fejetekre, és csak ATM-nek használ, tök egyoldalú kapcsolat mellett, akkor ő sem venné fel ezt a magatartási formát. Az egy dolog, hogy te miként viszonyulsz a nőhöz, de a fiadnak kellene biztosítani, hogy irányotokba meglegyen az, amibe őt magát beleneveltétek.
2020. jún. 26. 19:17
 8/25 anonim ***** válasza:
76%
Próbáltál már tájékozódni, utánanézni, milyen szokásaik vannak a menyed országában? Esetleg beszélgethetnél vele azokról. Persze, lehet mondani, hogy Európában él, alkalmazkodjon.De nekik sem lehet egyszerű, hidd el. Szóból ért az ember, ha csak magadban füstölögsz, nem érsz el semmit, max. felmegy a vérnyomásod.
2020. jún. 26. 20:21
 9/25 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem olyasmiket vártok el tőle, amik neki eszébe sem jutnak.

Miből gondolod, hogy neki jelent bármit is a nőnap vagy a húsvét? Hogy egyáltalán gondolja-e azt hogy akkor neki bármit is tennie kellene? Te tudod milyen német vagy kínai szokások, ünnepek vannak amiket meg ő tart esetleg természetesnek?

Saját magamból kiindulva mondom, hogy attól, mert nekem nem természetes dolog hogy tudom mindenki születésnapját, névnapját - nem is szokott eszembe jutni néha még a sajátom sem, egy kicsit sem jelenti hogy ne szeretném az anyósomékat. Csak én úgy nőttem fel, hogy ezek nem voltak lényegesek, és még 25 év után is a férjem szól hogy lesz anyósomnak a névnapja, vagy éppen most volt a saját testvéremé és elfelejtettem.

A pénz küldése nem biztos hogy neki éppen úgy az ajándékozást jelenti, mint nektek. Lehet hogy ő ezt családi anyagi segítségnek tekinti, nem olyasminek amit valahogyan viszonozni lenne szokás.

Szerintem ezt engedjétek el. Ő egy más világból került be a családba, nem fogod tudni olyan mércével mérni, amit nem is ismer. Lehet hogy egyáltalán nem is gondolja azt, hogy neki ilyesmivel kellene, lehetne kimutatni az irántatok érzett szeretetét, megbecsülését.

Még egy kérdés. Miért és hova kellene neki amúgy beilleszkednie? Hiszen Németországban élnek, nem veletek. Ő a fiad felesége és nem a fogadott lányod vagy a vendéged. Neki nem kell beilleszkednie sehová, van egy saját családja a fiaddal. Tudom hogy nehéz ezt elfogadni, de itt inkább nektek kell "beilleszkedni" ebbe, például azzal, hogy nem vársz tőle el olyan dolgokat amikről nem is tud.

2020. jún. 27. 02:11
 10/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát, mindegyik válasz hasznos volt a maga módján. A fiam most először volt ilyen ingerült velem, amúgy tényleg egy kedves ember, azóta már felhívott és elnézést kért , megmagyrázta az okát , elfogadható. Szerintem bárki bármit hisz vagy gondol a kölcsönös odafigyelés fontos az emberi kapcsolatokban. Ha egyoldalú akkor valami nem jól működik vagy az egyik fél nagyon önző, úgy gondolja hogy neki minden kijár , ez érvényes szülő-gyerek, férj -feleség kapcsolatra is. Még egyszer köszönöm a válaszokat.
2020. jún. 27. 11:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!