Mit lehet tenni szerintetek?
Szerintem olyasmiket vártok el tőle, amik neki eszébe sem jutnak.
Miből gondolod, hogy neki jelent bármit is a nőnap vagy a húsvét? Hogy egyáltalán gondolja-e azt hogy akkor neki bármit is tennie kellene? Te tudod milyen német vagy kínai szokások, ünnepek vannak amiket meg ő tart esetleg természetesnek?
Saját magamból kiindulva mondom, hogy attól, mert nekem nem természetes dolog hogy tudom mindenki születésnapját, névnapját - nem is szokott eszembe jutni néha még a sajátom sem, egy kicsit sem jelenti hogy ne szeretném az anyósomékat. Csak én úgy nőttem fel, hogy ezek nem voltak lényegesek, és még 25 év után is a férjem szól hogy lesz anyósomnak a névnapja, vagy éppen most volt a saját testvéremé és elfelejtettem.
A pénz küldése nem biztos hogy neki éppen úgy az ajándékozást jelenti, mint nektek. Lehet hogy ő ezt családi anyagi segítségnek tekinti, nem olyasminek amit valahogyan viszonozni lenne szokás.
Szerintem ezt engedjétek el. Ő egy más világból került be a családba, nem fogod tudni olyan mércével mérni, amit nem is ismer. Lehet hogy egyáltalán nem is gondolja azt, hogy neki ilyesmivel kellene, lehetne kimutatni az irántatok érzett szeretetét, megbecsülését.
Még egy kérdés. Miért és hova kellene neki amúgy beilleszkednie? Hiszen Németországban élnek, nem veletek. Ő a fiad felesége és nem a fogadott lányod vagy a vendéged. Neki nem kell beilleszkednie sehová, van egy saját családja a fiaddal. Tudom hogy nehéz ezt elfogadni, de itt inkább nektek kell "beilleszkedni" ebbe, például azzal, hogy nem vársz tőle el olyan dolgokat amikről nem is tud.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!