Hogy állítsam le apósomat, aki folyton tömi a gyerek fejét hüleségekkel?
Apóst csak a motorozás érdekli, és a mi kisfiunkat is ebbe az irányba tereli, határozottan kértük már sokszor, hogy ezt ne tegye, mert nem akarjuk, hogy vonzalmat érezzen ő is motorizás felé, mert veszélyes, nekem 3 ismerősöm így halt meg sajnos fiatalon, ezért határozott kérésünk, hogy ne plántálja el benne ezt a motorozás iránti szenvedélyt, de ő ennek ellenére csak motort vedz neki erről beszél neki, és most ki is vitte és felultette a motorra, 7 évesen!
A másik, hogy folyton azt duruzsolja neki, hogy tanulni hüleség, amikor kiderült, hogy nagyon szereti az iskolát, akkor kvázi megszégyenítette, hogy streber. Mi azt szeretnénk, ha szeretne tanulni, jó egyetemre tudna menni, később jó állása lenne.
Már az is felmerült, hogy nem visszük többet ezek miatt, csak anyósom sajnálom, aki viszont nagyon rendes, a kéréseinket is tiszteletben tartja. Após amúgy iszik is, mikor ott vagyunk, házit és sört is, és pl a sört is meg akarta már kóstoltatni vele, véletlenül bukott le, mert leverte az üveget a gyerek.
Már tiszta stressz, ha megyünk látogatni, mert apósom nem veszi figyelembe a nevelési elveinket, ha meg szólunk, akkor megsértődik, még neki all feljebb. Így is ritkán megyünk már, 3 havonta, anyósom viszont nem akarom megszivatni, hogy nem megyünk, mert nem érdemli meg. Sajnos ő nem tud jönni eü okok miatt.
Az elöttem válaszolónak teljesen igaza van. Az nem nevelés ha elmondod a másik mekkora gyökér csak mert különbözik az értékrendetek.
A gyéreknek igenis el kell magyarázni, hogy nem vagyunk egyformák neked ez fontos a nagypapának meg az és ez teljesen normális.
Az meg ha el akarod tiltnai valamitől az a későbbiekben még jobban fogja érdekelni és hobbiként is űzni fogja, mert ugye úgy sokkal izgibb ha anya ettől ideges főleg kamaszkorban.
Amúgymeg én is hallottam ezt azt annó a nagyszüleimtől és még sem volt rám rossz hatással ugyanis a gyerek nem hülye és el tudja dönteni, hogy mit kell leszűrni a dologból.
De persze mindenki úgy neveli a saját kölkét ahogy jónak látja csak aztán ne csodálkozzon, hogy teljesen más ember lesz belőle, mint amit elképzelnek.
22
"jön após, aki az ellenkezőjét mondja, és a gyerek jól neg is zavarodik par napra minimum, hogy ő nem akar iskolába menni, mert felesleges"
A kerdezo ezt irta es en teljesen megertem a problemajat, en is ideges lennek, ha valaki megprobalna a 7 eves gyerekemet az iskola feleslegessegerol gyozkodni. En azt nem ertem, hogy van ehhez valakinek pofaja. Magyarazza ezt a sajat gyerekenek, azt ugy neveli, ahogy akarja. A kerdezo meg hagy mondja mar meg, ha neki nem tetszik, mert a sajataert meg o felel.
Nem viszed a gyereket vagy
Szólsz a mamának hogy találkozzunk pár utcával arrébb vagy
Elmentek látogatóba,de végig figyelitek a papát.
Az se jó ha tiltani fogod a fiad mert akkor jogsi és minden nélkül haverokkal el fog menni motorozni
Ha 14-16 éves óra körül érdekli akkor nézegessen róla képeket videókat
Ha megkér hogy szeretne egyszer motorozni akkor csak úgy hogy pl a faluba ,ház alatt pár kört
Most mondom ha 16 évesen nyavajog egy motor jogaiért próbáld vele megbeszélni hogy várjon 1 évet tegye le az autós jogait és azzal motort is tudd vezetni de autót is
Szerintem tök fölösleges a motoros jogsi, kidobott pénz mert átlagban utána autós jogsit szereznek utána, 2 jogsira fizessek biztos hogy nem
Nem olvastam el a kommenteket ki mit írt csak a kérdésed
Remélem tudtam segíteni
"Hogy állítsam le apósomat, aki folyton tömi a gyerek fejét hüleségekkel?"
Nem kell oda járni.
.."csak anyósom sajnálom.."
Akkor elviszitek magatokhoz anyóst, vagy szerveztek vele programot. Ennyi.
Nem tudja elhagyni a házat egyáltalán, vagy mi? Ha ti fuvarozzátok akkor csak el tud menni.
És akkor miről beszélhetnek?
Mondogassa neki, hogy milyen fantasztikus anyja van?
Sehogy. Vélhetően 50-60 éves kor között van, biztos lehetsz benne, hogy már nem fog megváltozni. Sőt, én azt gondolom, hogy valójában te ki nem állhatod, és most a gyerek az indok erre, mert soha nem vallanád be.
Osztom az egyik válaszoló véleményét, hogy arra kell megtanítani a fiadat, hogy minden ember más, a nagypapa ilyen (és ne mondj rá rosszat, mert neki a nagyapja, és szereti)
És még időben vagy, ugyanis a nagypapán kívül sok más ember is fogja tömni a gyerek fejét mindenfélével. Neked, az anyjának, és az apjának a dolga megtanítani, hogy nem hiszünk el akármit, de elfogadjuk a másikat úgy, ahogy van, főleg ha rokon. És van a saját véleményünk, amihez tartjuk magunkat.
A gyerekért te vagy a felelős, nem a nagyapja.
Amúgy egy buta alkesz ne beszéljen bele semmibe a világon.
Szesszel itatni egy kisgyereket amúgy is a BTK határán áll.
Én nem mennék többet feléjük, ha anyós akár, jöhet, de a gyerek, a TI gyereketek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!