Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy állítsam le apósomat,...

Hogy állítsam le apósomat, aki folyton tömi a gyerek fejét hüleségekkel?

Figyelt kérdés

Apóst csak a motorozás érdekli, és a mi kisfiunkat is ebbe az irányba tereli, határozottan kértük már sokszor, hogy ezt ne tegye, mert nem akarjuk, hogy vonzalmat érezzen ő is motorizás felé, mert veszélyes, nekem 3 ismerősöm így halt meg sajnos fiatalon, ezért határozott kérésünk, hogy ne plántálja el benne ezt a motorozás iránti szenvedélyt, de ő ennek ellenére csak motort vedz neki erről beszél neki, és most ki is vitte és felultette a motorra, 7 évesen!

A másik, hogy folyton azt duruzsolja neki, hogy tanulni hüleség, amikor kiderült, hogy nagyon szereti az iskolát, akkor kvázi megszégyenítette, hogy streber. Mi azt szeretnénk, ha szeretne tanulni, jó egyetemre tudna menni, később jó állása lenne.

Már az is felmerült, hogy nem visszük többet ezek miatt, csak anyósom sajnálom, aki viszont nagyon rendes, a kéréseinket is tiszteletben tartja. Após amúgy iszik is, mikor ott vagyunk, házit és sört is, és pl a sört is meg akarta már kóstoltatni vele, véletlenül bukott le, mert leverte az üveget a gyerek.

Már tiszta stressz, ha megyünk látogatni, mert apósom nem veszi figyelembe a nevelési elveinket, ha meg szólunk, akkor megsértődik, még neki all feljebb. Így is ritkán megyünk már, 3 havonta, anyósom viszont nem akarom megszivatni, hogy nem megyünk, mert nem érdemli meg. Sajnos ő nem tud jönni eü okok miatt.

2020. máj. 9. 15:48
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
63%
Nem kell többet vinni
2020. máj. 9. 15:50
 2/27 anonim ***** válasza:
73%
úgy menjetek látogatóba hogy jöttek is el aznap és különben figyelitek
2020. máj. 9. 15:51
 3/27 anonim ***** válasza:
92%
Ultimátum. Vagy normálisan tiszteletben tartja a kérésed, vagy nem találkoztok. 1-2 hónap alatt megtanulja, anyós sajnálom, de akkor is.
2020. máj. 9. 15:55
 4/27 anonim ***** válasza:
13%

Nagyapámat anyám mindig szidta, hogy ne engedjen lőni, a fegyver veszélyes, bla, bla, bla...

Nem érdekelte, és engem se.

Aztán annyira rámentem, hogy ebből éltem 20+ évig, és a mai napig ebből vannak az alapjaim. Ház, kocsi, számla.

És ennek köszönhetően jutottam el olyan helyekre, amiket más csak a TV-ben lát. Nekem meg fizettek érte.

Szóval nem rossz, hogy férit akar nevelni belőle.

Vagy jobb lenne, ha egy IT-s kocka lenne, aki egész nap a billentyűzetet nyomja, a szobában, és a világból csak a képernyőn lát utazást, nőt, barátokat, élményeket?

2020. máj. 9. 16:01
 5/27 anonim ***** válasza:
70%

Én 4 évesen ültem először motoron... kiskoromban mindig volt kis játekmotorom aztán sosem éreztem vonzalmat, hogy motoroznom kellene nem is érdekelt soha.

Ha motorozni fog akarni úgysem neveled ki belőle. De ha ennyire tiltjátok meg irtóztok tőle akkor simán lehet hogy ezzel terelitek a rosz útra és még érdekesebbnek fogja találni ezt a tevékenységet pár év mulva persze majd CSAK AZERT IS motorzni akar majd.

2020. máj. 9. 16:04
 6/27 A kérdező kommentje:

Nem azt kérdeztem, ki motorozott, és ki nem! Férjemmel mi is motoroztunk, amikor legutóbb meghalt egy barát, akkor kértem, hogy inkább adja el, mert pánikrohamom lett a motoron, aztán akkor is amikor ő egyedül elment.

Ha majd motorozni akar, akkor megbeszeljuk, mondjuk 18 évesen, de elegem van, hogy a határozott kérdéseinek ellenkezőjét teszi. Mi is vettünk kis motoros játékot neki amúgy, tehát nincs elvágva ettől, de úgy kezeljük, mint az összes többi játékot, apósom meg nonstop azzal tömi a gyerek fejét, hogy csak az a tökös aki motorozik, a többi nem is férfi... Stb. Torzul a gyerek képe így, nem érti meg, hogy nem akarjuk, hogy ilyeneket beszéljen neki!

2020. máj. 9. 16:10
 7/27 anonim ***** válasza:
95%
Meg kell beszélni az anyóssal, hogy hasson az apósra, különben nem viszitek az unokát. Én sem díjaznám, ha olyannal tömnék a gyerekem fejét, amivel nem értek egyet. Azt pedig felháborítónak tartom, ha valaki - akár rokon is - semmibe veszi a szülők nevelési elveit.
2020. máj. 9. 16:10
 8/27 anonim ***** válasza:
10%

Egy ilyen dolgot nem lehet beleplántálni...

Tinédzser korában úgyis újra fogja értékelni, hogy mi az ami érdekli.

Az viszont nem teljesen normális, hogy egy legális hobbitól, tevékenységtől elakarjátok tíltani.

Majd ha felnőtt lesz, úgysem mondhatod meg hogy mit csináljon.

2020. máj. 9. 16:11
 9/27 A kérdező kommentje:

Ahogy azt sem érti meg, hogy ne mondja, hogy aki tanul, az streber, meg kocka, após hulesegei utan kijelentette 6 és fél évesen, hogy nem megy iskolába többet, mert a papa szerint felesleges.

Ellen nevel és ez felháborító szerintem, ő a mi gyerekünk!

2020. máj. 9. 16:13
 10/27 anonim ***** válasza:
29%

6.-ra.

Kérdező.

Egy barátom vízbe fulladt. Egy rokonomat agyon csapta az áram. Egy másik autó balesetben halt meg.

Ennek ellenére eszembe nem jutna, hogy a gyerekem ne tanuljon úszni, ne legyen kocsija, és ne legyen áram a szobájában.

2020. máj. 9. 16:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!