Tényleg nem fog beleszólni a gyereknevelésbe?
Anyósomék 1,5 óra autóútra laknak tőlünk, nem is vezetnek,meg a vírus miatt amúgy sem találkoztunk kb 2 hónapja.
Babát várunk, aki hamarosan meg is születik. A kapcsolatunkról annyit kell tudni, hogy havi 1x szoktuk őket meglátogatni és majdnem minden nap beszélünk telefonon néhàny percet. A férjem csak akkor beszél velük ha mondanivalója van, sokszor a semmiről fecserészek velük.
Az anyósom a terhességem elején azt mondta hogy nem szól bele a gyereknevelésbe, akkor meg is nyugodtam hogy nem lesz vitaforrás és tényleg béke lesz ezután is.
A terhességem folyamán ennek ellenére mindig volt valami, amibe belekötött. Pl a hálózsák kell a gyereknek mindenképp, mert az ő lánya nagyon szerette. Hiába mondom neki, hogy én nem viseltem el magamon és egyébként a férjem sem, június eleji baba lesz, és panelben lakunk, itt egyébként is meg lehet sülni majd. Mivel nem vettem mert egyelőre feleslegesnek is tartottam, vett ő. Mirellának hívják majd a kiányunkat, úgy becézem mostanában, hogy Rella . Erre rám szól, hogy ne hívjam már így a gyereket, mert ez nem becenév hanem egy másik önálló név.
Ez csak néhány példa volt, de remélem atjön rajtuk a lényeg.
Gondolkodtam azon, hogy nem veszem fel a telefont, ha hívnak, de akkor meg azt gondolnák hogy baj van. Nem tudom mit tegyek, hogy jobb legyen a helyzet. Màr most aggódom azon hogy mi lesz ha megszületik a baba. Szerintetek mit csinaljak hogy visszábbvegyen?
Külön vennem a tanácsokat!
A halozsak típusát rá hagynám hogy köszönöm mindenképp ki próbálom aztán csinálom ahogy nekem tetszik.
A név viszont már egy súlyosabb ott meg kell húzni a határt hogy az én lányom és ha a mirellat doranak fogom becezni akkor úgy fogom.
Köszi az eddigi tanacsokat. Egyből szólok neki, a becenévvel kapcsolatban is mondtam neki, hogy úgy hívom a saját gyerekemet ahogy szeretném, és ha bármi nem tetszik, egyből szólok. Sajnos nem vagyok az a szolid típus, nem bírom visszafogni magam és örlődni hogy miér nem szóltam akkor. Megmondom neki telefonba is vagy szemtől szembe, ha olyat szól. Csak nem látom értelmét, ugyanúgy folytatja. Ő sem tud lakatot tenni a szájára ha valamit máshogy gondol mint én.
Csak az a baj, hogy ezeknek a “tanácsoknak” az a vége, hogy felemlegeti hogyha máshogy csinálom hogy ő nem így mondta. Hiába mondom hogy nekem ez tetszik/így gondoltam. A saját igazát bizonygatja/véleményét nyomja. Apróságnak tűnhet, de nagyon idegesítő. És itt ne nagy dolgokra gondoljatok egyébként. A babafészek sem tetszett neki, mert sima rózsaszínt rendeltem, neki pedig az angyalkás minta tetszett.
"Szerintetek mit csinaljak hogy visszábbvegyen?"
Nézd a nem veszem fel a telefont miért merül fel előbb opciónak, mint hogy szólsz neki? Ez nem megy egyértelmű kommunikáció nélkül sajnos.
Vett hálózsákot, na és? Lehet hogy a lányod imádni fogja :) ha meg nem eladod aztán jónapot.
Itt nem a hálózsákról van szó, hanem az elvekről :)
Ha már most az ellenkezőjét csinálja annak amit én kérek tőle, mi lesz később...
Minden egyes alkalommal: "Én így látom jónak, így csinálom. Ő az én lányom, tehát a döntés az enyém."
Aztán nincsen "de" meg "csak".
Mondjuk minek cseverészel vele minden nap a semmiről? A férjed viselkedik helyesen: akkor beszél vele, ha mondanivalója van.
A beleszólást illetően:
Hálózsák: nyáron nyilván nem kell, de eljön majd az ősz is. Igaza van anyósodnak, legyen otthon kéznél. Amikor nem szükséges, nyilván ne add rá.
Név és becézése: Ebbe tényleg hülyeség, hogy belepofázik. Ha a gyerekem Gergely lenne, attól még szólíthatnám Gergőnek, akkor is, ha ez önállóan anyakönyvezhető név.
Szerintem a konfliktust okozó helyzeteknél kérhetnéd, hogy a férjed beszéljen vele, hogy ebbe ne szóljon bele, vagy ne okoskodjon veletek. Az ember az anyjával mégiscsak könnyebben szót ért, mint az anyósával.
Életemben nem volt vitám az anyósommal, pedig egy nagyon primitív lélek volt szegénykém. Szerinte a gyerek azért aludt csecsemőként sokat, mert "megverték szemmel" és hasonlók.
Mivel nem laktunk együtt, hagytam, hogy lökje a rizsát, egyik fülemen be, a másikon ki, ráhagytam és utána azt csináltam amit akartam.
Elvek?
Hagyd a fenébe, ne állj bele vitákba, mert felesleges!
Másfél órás autóútnyira, havi-kéthavi találkozás mellett nem mindegy, hogy mit mond?
Ha egymás szájában laknátok, akkor mást tanácsolnék, de így semmi jelentősége nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!