Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Megfontolandó a szakítás a...

Megfontolandó a szakítás a párom szülei miatt?

Figyelt kérdés

Elegem lett belőlük!

Anyósról: Amióta hozzám költözött a fia egyre furcsább a viselkedése. Vagy csak nekem tűnik úgy?! Nem is tudom. Folyamatosan befizeti a párom tb-jét, plusz a kocsi biztosítását. Aztán elkéri a pénzt+ szívességek. (Páromnak elmondtam, hogy jó lenne ha átvenné a saját csekkjeit az anyjától és maga intézkedne)

Példák: Nőnapra kaptam egy csokor orgonát aminek nagyon örültem mert a párom szedte. Majd kicsúszott a száján, hogy a kedves mama felhívta, hogy neki orchidea kell de nem is akármilyen. Még a kaspónak a színét is kiválasztotta. A picike fia meg ugrott és meg is kapta. Mondanom sem kell, hogy "ideges" lettem, hogy a mama fontosabb mint a párja. Ebből veszekedés lett.

2. Példa: Anyák napjára szintén leadta a rendelését az anyukája. Meg is kapta a 10.000 ft-os virágot+ csokoládé. Én venni akartam édesanyámnak a (saját fizetésemből) egy csokrot, majd rámförmedt, hogy ez nagyon drága ennyit nem ér meg. Jó itt még nyeltem, megvettem aztán letojtam mit mond. Majd jön az újabb jó hír, anyuka feladta a biztosítást, cserébe rendelt egy szekrényt menjen el érte budapestre és hozza el neki. Vidékiek vagyunk, budapest 60kmre van. 25 ezer biztosítása, 25 ezer a szekrény is. De a kedves mama nem számolta fel, az útiköltséget. Tőlünk fel pestre, onnan a mama. Ugyanis tőlünk az anyja 30 kilóméterre lakik. 50+50+30+30= 160km míg leér oda a s**rja. Plusz a kocsi használódik. Azt meg ugye nem kell kifizetni.

Anyósról egyelőre ennyit.

Após: kint van külföldön, mikor először találkoztam vele azt mondta a fiának, hogy ronda vagyok és nem illek hozzá. Meg ne tudja, hogy bármi komoly lesz köztünk. Ők ezen úgy összevesztek, hogy kisebb verekedés alakult ki. Majd fogott és hazahozott. Minden nap felhívja a páromat, és cseszteti hogy menjen át az anyjához. MINDENNAP... Azt mondta, nem rám kellene költenie és akkor lenne pénze leutazgatni. Nonszensz. Hasonló mondatai voltak még. Lenézi a családomat, engem, a fiát amiért velem van.

Nagyjából ezek lennének most amik miatt elegem van a családjából. Nem tudom, merjek-e vele hosszútávra tervezni. Sokat veszekszünk. Szakítanunk kellene? 2 év alatt bújt ki a szög a zsákból. 1 éve élünk együtt.

21L/ 21F

2020. máj. 1. 14:07
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
78%

Ügyes, ha március elején orgonát szedett.

És mi a baj azzal, hogy a mama kéri a pénzt, amit befizetett???

2020. máj. 1. 14:31
 12/24 A kérdező kommentje:
Magnólia volt, de kevertem az orgonával. Nyilván látszik mennyire értek a virágokhoz. De mielőtt valaki ebbe a dologba is belekötne. Nem ez volt a főgondom, hogy milyen virágot kaptam. Hanem az, hogy fontosabb volt az anyja. Nyilván nem a pénz a lényeg, de csak birizgálja az egómat a dolog. Plusz rosszul esik, nem az hogy mit kapott, hanem, hogy engem is mérhetett volna ugyanazzal a mércével. Igen ő az anyja, én a párja. De ezzel azt érte el, hogy majd versengünk a kegyeiért. Lényeg a lényeg, elegem van belőlük.
2020. máj. 1. 14:54
 13/24 A kérdező kommentje:

Aki meg azt írta ne hívjam "anyósnak" , "apósnak" őket, annak igaza van. De a jelöltet hozzácsatolva nem tartottam túl értelmesnek ebben a szituációban. Ugyanis nem vagyok benne biztos, hogy folytatnám ezt így tovább. Az anyós sem jobb megfogalmazás de ez jött. A többi aki szerint meg velem van a baj, annak is lehet valami a mondandójában.

Van esély még ezeket a sérelmeket átbeszélve, helyrehozni a dolgokat? Vagy zárjam le?

2020. máj. 1. 14:57
 14/24 anonim ***** válasza:
67%

Engem kb az összes eddig anyósom utált, én sosem miatta szakítottam hanem a lánya miatt.

Nem az anyós a partner, nem miatta kell szakítani.

Személy szerint én inkább egy versenyek fogom fel, hogy tényleg elszerettem tőle a kis gyerekét :)

2020. máj. 1. 15:15
 15/24 anonim ***** válasza:
85%

Ha elég fontos neked ez a gyerek, akkor egy próbát megér átbeszélni még egyszer a dolgokat. Hátha. Bár őszintén szólva nem sok reményt fűznék ahhoz, hogy változik a párod és a helyzet. Általában nem nagyon szokott változni senki sem, max formálódni.

Még nagyon fiatal vagy, előtted az élet. Kár a szép fiatal éveket ilyenre pazarolni. Biztosra veszem, hogy még könnyen találsz párt, ettől különbet is! De hát te tudod, te érzed.

2020. máj. 1. 15:16
 16/24 anonim ***** válasza:
91%
Szakítanék, nem hiszem hogy meg kéne indokoljam
2020. máj. 1. 15:51
 17/24 anonim ***** válasza:
89%
Igen.
2020. máj. 1. 15:53
 18/24 anonim ***** válasza:
91%
A férjed életképtelen. Aki ennyire rá van akaszkodva a szüleire, és vica versa, az nem felnőtt, nem férfi. Az apja azt mondja neki, hogy az általa választott nő ronda, verekedés alakul ki, és ezekutan még minden nap beszél vele? Egy normális férfi, ilyenkor a sarkára áll, és nem veszi fel a telefont. Külföldről így tud dirigalni neki az apja? Úristen. Anyós sem különb. Rövid pórázon tartja a fiát. És sajnos a pasid sem különb. Aki mindezekre ugrik. Nálam ott szakítás lett volna, amikor az anyjának megvesz x ezer forintos dolgokat, és még rádszól hogy te a saját édesanyádnak nem vehetsz mert milyen drága? Ott dobtam volna ki mint azt a bizonyos macskát sz*ni. És ezt nyugodtan megmutathatod neki, hátha észbe kap hogy a probléma vele van, nem mással. Vele, és a (nem túl) kedves családjával. Egyébként változni biztos hogy nem fog. Szóval 8gyis úgyis dobó.
2020. máj. 1. 16:03
 19/24 anonim ***** válasza:
93%
Hoppá, félre olvastam, nem férjed, hanem párod ^^ legalább így még könnyebb és gyorsabb kilépni ebből a gáz kapcsolatból ;)
2020. máj. 1. 16:06
 20/24 anonim ***** válasza:
88%

Hm, valójában a barátoddal nagyobb gondod van, mint a szüleivel.

Az egyik baj az, hogy lustán hagyja, hogy az anyja intézkedjen helyette, mint egy gyerek helyett, és még csak nem is zavarja. Egy felnőttnek igénye van arra, hogy maga fizesse be a biztosítását meg a tb-jét, intézze a "felnőttes dolgait", kötelességeit. Nem pedig anyuci elintézi, én meg majd odaadom a pénzt. Nekem ez a fajta viselkedés, hozzáállás irritáló és baljós, azt jelenti, hogy valószínűleg egy örök anyucikicsifiával állok szemben.

A másik probléma hasonló: hogy a rokonának dolgozik feketén. 21 évesen. Tippelhetek? Mikor eljött az ideje, hogy dolgozni kezdjen, a család azzal "segített" (azaz oldotta meg helyette), hogy benyomták a rokonhoz, ő meg mint egy mulya gyerek, szófogadóan beült oda, és inkább elvan ott bejelentetlenül, csak ne kelljen önállóan munkát keresni. A következtetés ugyanaz, mint az első pontnál.

A harmadik a kettős mérce: hogy ő vehet drága ajándékot az anyjának, de te a tiédnek nem. Ez így simán wtf. (és szerintem a leggázabb a háromból)

A nőnapi eset szerintem önmagában nem lett volna vészes, mert téged alapból nagyon boldoggá tett a saját szedésű magnóliacsokor, az anyja meg azért kapott puccos virágot, mert ő kikötötte, hogy csak attól lesz boldog. És ebben csak ennyi a lényeg, hogy örüljetek annak, amit kaptok. Másnak örültök, így felesleges összemérni, mit kaptatok. Akkor lett volna gáz, ha te is előre jelzed, hogy drága virágot szeretnél, ő pedig csak az anyjának veszi meg, neked viszont nem. Vagy ha csak az anyjának drágát vesz akkor is, ha ő is megelégedne egy szál szegfűvel. "Anyósodnak" ez a követelőzése önmagában gáz, de ez csak virág, gesztus, ha belefér nektek anyagilag, és nem kell miatta semmit nélkülöznötök, akkor szerintem nem baj, hogy megkapja a túlárazott kóróját, legyen meg az öröme. Persze akkor alap, hogy a te anyád is kaphat drága csokrot.

A szívességekről: az természetes, ha az ember segít ebben-abban a szüleinek, de a szülőnek nem szabad átesni a ló túloldalára, és a gyerekét ugráltatni rendszeresen, olyan dolgokért, amit egyedül vagy szakemberrel szokás elintézni. Nem azért nevelte, hogy a mindig rendelkezésre álló sofőrje, kertésze, ezermestere, személyi asszisztense legyen. Van neki is saját élete, saját dolga, illik tiszteletben tartani. A leírásodból nem egyértelmű, hogy nálatok mennyire harapódzott el ez a dolog, egy szekrényt én is elhoznék anyámnak, de azt 10 évente egyszer, ha vesz.

Az apja fullkretén, de ha a párod kezeli ezt, és nem enged a hülyeségeinek, akkor túl lehet lépni rajta. Mondjuk már el kellett volna jutnia odáig, hogy a telefont nem veszi fel minden nap.

Szóval nem hibátlanok a barátod szülei, de nem velük éltek együtt, nem nekik kell megfelelniük számodra, hanem a barátodnak. A távolról kavaró, fúró szülők egy jól működő, összetartó kapcsolatban csak bosszantó háttérzajt jelentenek. Ha a barátod nem jól kezeli a szülei túlkapásait, akkor neked inkább ővele van problémád.

21 évesen sokaknál még bőven tart a leválás, simán lehet a barátod is fejlődőképes ezügyben. Bár van akin már ilyenkor is meglátszik, hogy sosem lesz egészséges kapcsolata a szüleivel. Próbáld bemérni, hogy mi a helyzet nálatok, és azt, hogy miben, mennyire vársz a barátodtól felnőttebb viselkedést, és meddig tudsz várni, hogy ez kialakuljon. Addig pedig sok őszinte kommunikációval, a felmerülő problémák, helyzetek átbeszélésével, az érzéseitek megosztásával (letámadást, veszekedést kerülve) tudtok egymásnak segíteni.

2020. máj. 1. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!