Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogy tehetik ezt a saját...

Hogy tehetik ezt a saját gyerekükkel? Miért viselkednek így?

Figyelt kérdés

A férjemmel 2 gyermekünk van, mi szeretetben, békességben élünk. Sajnos engem a családja nem nagyon bírt bevenni, mert nem a faluból származom. A sógornőm mindig "úri asszonynak" hívott mint utóbb megtudtam.

Közös vállalkozásban dolgozik a férjem és az apja. Szeretnénk mi viszont egy nagyobb házba költözni, ami miatt szükségünk lenne hitelre, de mint kiderült a férjem nem igazán úgy volt bejelentve ahogy állították, így semmit se kapunk, a várthoz képest. Pedig rengeteget dolgozik, segít nekik mindenben, a ház körül is pluszban.

Felvetették, hogy a ház vásárlásba segítenek, de akkor a házban ők is tulajdonjogot akarnak.

A férjemmel azt hittük csak viccelnek, de ők komolyan gondolták, (en azt hiszem azért, mert mi van ha én 10év házasság után lelépek és mindenből követelem a részem.)

Amit teljesen abszurdnak tartunk, hisz a férjem testvére ingyen minden ilyen szankció nélkül kapott egy üzlethelyiséget bérbe mert fodrász, ezt anyósék fizetik, illetve egy lakást a nevére.

Nem vártuk hogy segítsenek, meg is mondtuk, nem is fogadjuk el, de maga ez a feltevés felháborító és mindketten rájöttünk milyen gonoszak. Hazudnak a bejelentésről, közbe meg minden legyen írásba foglalva, mert mi kiforgatjuk őket. Vicc.

Hozzá teszem soha nem bántottam/uk őket, de ők engem nem fogadnak el. Az egyik gyerekük a minden, pedig semmit se csinált életében se, a másik meg aki dolgozik folyamatosan, csak ki van használva.

Szerintetek ezek után hogy viszonyuljunk hozzájuk? A férjem gondolkozott azon hogy új állást keres. Mit gondoltok?

2020. ápr. 4. 22:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
37%
Erre a lehető legjobb megoldás, külön menni, másik munkahely a férjednek! Megszűnnek a problémás tényezők, nem függtök senkitől, élitek a saját életeteket! Ilyen sajnos van, hogy az egyik gyereket jobban segítik, a férjem testvére telket kapott, segítettek felépíteni a házát! A férjem semmit, mert őt nem éredekli, azt mondta nem fog veszekedni! Ez van, saját tulajdonukkal úgy rendelkeznek a szülők ahogy akarnak! Ne ezen siránkozzatok, mutassátok meg, hogy nélkülük is megálljátok a helyeteket!
2020. ápr. 5. 08:41
 12/19 anonim ***** válasza:
82%

"Az egyik gyerekük a minden, pedig semmit se csinált életében se, a másik meg aki dolgozik folyamatosan, csak ki van használva."

Ez, és az a mondatrész, és a te 10 év után úgyis lelépsz és követeled a részed c. szöveg számomra egyértelművé teszi azt, hogy ki fogja itt a főzőkanál végét és ki kavarja vele a kását: anyós (ritkább esetben az após).

Tehát az új munkahely nagyon is jó ötlet. Én azt sem tartanám katasztrofálisnak, ha a korona járvány kifutásával pár évre elhúznátok külföldre, és a kedves mamával, sógornővel és egyéb családi tartozékokkal szóba sem állnátok.

A rokonséágból is csak azzal, aki normális. Utéána haza lehet menni, addig kinn gyűjteni a lóvét és a saját pénzzel önállóan gazdálkodni. És mint jogász azt monmdom, hiogy eszedbe se jusson az, hogy a házatok tulajdonjoga anyukára van megosztva, mert TE leszel az, aki ebből pokoili nagyot szív - ahogy el is van tervezve. Ha a férjed szeret téged, akkor melléd áll, és a családja ellen fordul. Épp ideje.

2020. ápr. 5. 09:45
 13/19 anonim ***** válasza:
85%

akkor miért nem rinyált a férjed, amikor zsebre vágta a gondolom, nem kevés fekete lóvét? Tudod, ezer sebből vérzik ez a nem tudott róla, mennyire van bejelentve történet.

Azt mondod, közös vállalkozás. Akkor a férjed bizony belelát a könyvelésbe, látja, mennyi a bérktg, járulék, látja a bevallásokat.

Látja a saját szja-bevallását...

Miről is beszélünk?

2020. ápr. 5. 09:48
 14/19 A kérdező kommentje:

Semmit nem látott mert a drága anyuka mindent elintezett és a ferjem nem kspott papirt mondván. Ő intézi úgyis legyen ott. A könyvelő és anyósom inteztek mindent.

Másrészt mi semmit se kértünk vagy vártunk csak felháborító ahogy viselkednek.

A legjobb megoldás a távozás már mindketten beláttuk a férjemmel.

2020. ápr. 5. 11:52
 15/19 anonim ***** válasza:
73%
jaja, és nem tudja megnézni a beszámolót, amit akár én is letölthetek... nem tudja megnézni a bevallásokat az ügyfélkapun, amihez nem kell se a köynvelő, se anyós (mert nyilván van neki, ha még az szja-t is be tudták adni az aláírása nélkül, helyette). Vérzik a történet.
2020. ápr. 5. 11:54
 16/19 anonim ***** válasza:
80%
Én sajnos elhiszem, hogy a férjed semmire nem figyelt oda a cégnél, ami bár érinti, csak épp nem vette a fáradságot, hogy mindent tisztázzon a szüleivel a bejelentése körül. Megértem, hogy a szülőkre hárítjátok a feleslősséget, de ebben a férjed is ludas, mert felnőtt, 2 gyerekes apa minimum legyen tájékozott ezen a téren, hogy mennyi a bejelentett bére, és mennyit kap zsebbe és azzal is legyen tisztában, hogy ennek mi az előnye és a hátránya. Nem csak a hitelképtelenség, hanem pl a nyugdíj, vagy a táppénz is az után jár, amennyi járulékot fizetnek, ez a negatívum, az viszont nyilván jó volt eddig, hogy több maradt a zsbében, tehát látszólag jól keres. Sajnos igen sok fiatal felnőttet nem érdekelnek ezek a dolgok, csak majd akkor koppannak, amikor baj történik, pl elég egy tartós táppénz és kiderül, szinte semmi, amit a TB utal.
2020. ápr. 5. 12:53
 17/19 anonim ***** válasza:
85%

Én függetlenednék tőlük és nem nagyon mennék feléjük. Hogy érezzék a törődést!

Rossz, hogy ilyen a viszony tudom. Engem és a férjem azért van leszarva, mert engem nem szeretnek (semmi reális okuk, csak azzal hogy megjelentem a színen, a férjemnek nem csak ők léteztek) és mindig rám van kenve, hogy miattam helyezik hátrányba a fiát is na meg mert ezt figyeld: utál a sógornőm is a "valóban" úri kisasszony... Úgy is hívják otthon, hogy királylány. Nem mondják ki konkrétan, de rám kenik, mert könnyebb rám kenni, mint bevallani a gyérekének, hogy a másik gyerekét jobban szereti. Bár nem értem miért! Pár üres gesztus miatt? Mint hogy kitesz egy képet fb-re és odatesz egy szívecskét? Ez már tőle hatalmas szeretet! Pedig amúgy semmit nem tesz, nem is szeret senkit, kihasznál mindenkit! Otthon akar örökké lakni, mert úgyis övé lesz a ház - ezt mondta.

Mi nem megyünk feléjük mert minek így, meg mert egyátalán nem hívnak minket soha! Itt laknak 17 kmre. Járnak erre ahol lakunk! Be sem jönnek. Nem véletlenül ugye...

Anyós akkor telefonál ha kell valami. A férjem is csak akkor telefonál neki... Ha mégis másért hiv fel, nem hiszem el tőle, hogy a valódi érdeklődés miatt hívta vagy hivott engem. Csak hogy a látszat meglegyen, mert ha kell a fia segítsége, akkor ott legyen neki, nem az hogy beint neki a fia, hogy megy a halál segíteni... Na meg a kívülállók előtt nehogy csorbuljon... Mert sokan nagyon jó embernek tartják őket, mivel nem látnak bele a dolgokba. Én viszont láttam. Akkor esett le nekem is, hogy ez nem szeretet amit előad. Amíg a férjem otthon lakott, addig (is) folyamatosan zsarolta lelkileg. De csak a férjemet! A másik gyerekét nem! Meg azt nem is tudja, mert leszarja az anyját alapból, de nagyon kedves ha kell valami vagy előzékenységből kedves mert majd kell valami!

Nincs rájuk szó, hogy milyenek... A "tökéletes család". "Kár", hogy a férjem nem tagja. Én meg sosem voltam ugye.

2020. ápr. 5. 14:04
 18/19 anonim ***** válasza:
81%

Hát nehéz lecke, de csak magatokat hibáztathatjátok a bejelentéses történetben. A munkaviszony nem vicc meg családi jó viszony kérdése, kőkeményen ellenőrizni kell és kiállni az embernek a saját érdekeiért, nem kisfiúként elfogadni, hogy anyu mindent elintéz.

Ha vége a vírushelyzetnek, másik állást kell keresni, vagy pedig rendezni itt a munkaviszonyt és folyamatosan ellenőrizni, a még menthetőnek gondoljátok.

A szülők ne legyenek tulajdonosok a házban semmi esetre sem.

Szerintem tárgyilagosan viszonyuljatok hozzájuk. Nem kell üvöltözni, de ki kell állni a jogos érdekeitekért, be kell fejezni ezt, hogy majd anyu lekönyveli meg ilyenek. Persze, hogy mindent írásba akarnak foglalni, ne viccelj, ők maguk is hazudnak és átverték a fiukat, magukból indulnak ki, persze, hogy nem akarják engedni, hogy most ők járjanak rosszul :)

2020. ápr. 5. 15:27
 19/19 anonim ***** válasza:
92%

Felnőtt ember, mellesleg olyan, akinek már családja van gyerekekkel soha nem látta a munkaszerződését, a bérpapírját, az adópapírját? Soha nem volt táppénzen, nem esett le neki, hogy mennyi az annyi? Gyerekek után járó adókedvezményt sem intézte soha?

Most ez vagy kamu, hogy nem tudta, vagy tudta, csak jó volt feketén/szürkén élősködni az állam pénzén. Most meg kellene a hitel és mindenki szemét, ti meg jaj szegények...

Bocs, az anyósék is gázak, de ti is azok vagytok, és őszintén, nem tudom sajnálni az ilyet.

2020. ápr. 6. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!