Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Hogyan lehet kibírni egy...

Hogyan lehet kibírni egy kibírhatatlan embert?

Figyelt kérdés

Olyan sok önsegítő könyv létezik. Nincs olyan ami arról szól, hogyan lehet elviselni egy olyan embert, akit nem lehet kikerülni? Nem lehet megszakítani vele a kapcsolatot?

Egy hétvége után kész idegroncs vagyok, rendesen regenerálódnom kell 2-3 napig.

Most ráadásul sanszos h még többet ki leszek téve ennek a légkörnek.

Vagy elválok vagy elviselem valahogy... de a férjemet nagyon szeretem és sajnos ez a "csomag" vele jár.

2020. febr. 9. 19:53
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Nem hiszem h teljesen felfogná h mi a helyzet.

Lehető legértelmesebben megfogalmaztam már többször, nem sértődötten, idegesen, hanem tényleg normálisan felvázolva h mi a probléma.

De valahogy nem érti, mintha nem fogná fel vagy nem tudom.

Aztán hétvégén csodálkozva kérdezi h miért nem akarok menni, és fel van háborodva h miért húzom ki magam amikor csak tudom.

Pont ez az h szemtől szemben engem nem bánt. Van néhány megjegzése, de azt se közvetlenül nekem szánja 90%-ban.

Ma nagyon ki voltam akadva, szerintem lesz ami lesz, meg fogom mondani h kimegyek, segítek ha kell, de nem leszek ott napokig meg nem alszom ott.

A körülményeket leszámítva se túl jó h egész héten dolgozunk, hétvége után meg kialvatlanok és fáradtak leszünk. Mert idegen helyen akkor sem tudjuk úgy kipihenni magunkat, szellemileg teljesen lefáradunk.

Ha kirak minket, legalább megkönnyíti a döntést...

2020. febr. 9. 22:07
 12/26 A kérdező kommentje:

Na ez az, hogy próbálok nem mártírkodni, ide se írtam még sose ilyen miatt.

De amúgy én is a leszakadásban hiszek, csak amikor rákeresek az albérletárakra, csapdában érzem magam.

2020. febr. 9. 22:10
 13/26 anonim ***** válasza:
93%

Miért "kell" ott aludni nála?

Ha este hazamentek, kidob a lakásából?

Szerintem ti annyira féltek, hogy ez ingerli, ez adja neki a hatalom érzését, ezért cseszeget kéjjel.

Bátor embert nem merne bántani.

2020. febr. 9. 22:14
 14/26 anonim ***** válasza:
95%

"...amikor rákeresek az albérletárakra, csapdában érzem magam."

- Nem kell Budapesten lakni, lehet 50 km-es körzetben bérelni és 1 órát ingázni naponta, de ezzel az 1 órával már a Keletiben/Nyugatiban/Déliben vagytok. Holott fővárosi lakosként lehet ennél többet is utazni a városon belül, a munkahelyért.

Mérlegre kell tenni, mi visel meg jobban, az ingázás vagy az anyós.

- Lehet csak szobát bérelni, azokat már 40ezertől kaptok.

Itt is mérlegre kell tenni, mi visel meg jobban, a lakótársakkal lakás vagy az anyós.

- Nem tudom mennyire komoly a kapcsolatotok, mióta tart és terveztek e közös jövőt és ha igen, akkor családban gondolkoztok e?

Mert ha komolyan terveztek egymással, akkor igénybe lehet venni a mostani kedvező családtámogatásokat és venni egy használt lakást, vagy egy házat az agglomerációban.

Viszont ha egyik út sem járható részetekről, akkor a jelen helyzetet kell elfogadni - különösen, mivel a barátod nem is érti, hogy mi a problémád - és "fizetned" kell az anyósnak, az elvárásai szerint.

Meg kell tanulnod, semmi nincs ingyen!

2020. febr. 9. 22:31
 15/26 anonim ***** válasza:
60%
Tönkre fog menni az életed, ha így maradsz.
2020. febr. 9. 22:35
 16/26 anonim ***** válasza:
66%

Nem, nem jár vele. Neked nem kötelező látni akit nem akarsz.

Megoldás: nem költöztök össze azzal a személlyel akivel nem akarsz. Ez eddig pipa.

Nem talalkozol, nem hivod fel azt akit nem akarsz.

Férjed menjen ha akar, akár a gyerek(ekkel) is, neked nem kötelező menni.

Nekem nincs rossz anyósom, meg apósom.. De mégis van vita köztünk. Egyszerűen unom ha beleszólnak a dolgaimba, ráadásul jó tanácsot még nem kaptam... Sokszor en vagyok a rlssz

2020. febr. 10. 09:12
 17/26 anonim ***** válasza:
71%

Ahh.. Elkuldtem véletlenül.. Sokszor en vagyok a rossz.

Meguntam. Evente csak parszor megyek. Nincs ottalvos "buli", max karacsonykor 1 nap. Nem vagyok szívtelen.. De csak a gyerek miatt. Gyerek es az apja mehet ahányszor akar. Ferjem telefonálhat felolem naponta is, de engem nem emlithet, meg a közös dolgaink sem. Mindenki nyugodt. Ha nem ertene meg a ferjem h nekem mi bajom, akkor nem is kapcsolat a mienk.

2020. febr. 10. 09:14
 18/26 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem sem jó előrejelzés a házasságotok jövőjére nézve, hogy a férjed vagy hlyének tetteti magát, amikor a problémáról beszélsz neki, vagy tényleg az...
2020. febr. 10. 09:58
 19/26 anonim ***** válasza:
86%
Nem tudom hol éltek, de például külső kerületekben már lazán kaptok 110 körül egy-másfél szobás panel lakást. Összesen van 310 000 forint bevételetek, legrosszabb esetben is 150 lejön, marad 160. Abból azért nem fogtok éhen halni. Szóval nem értem mit stresszeltek ezen, költözzetek el és csókolom, nem kell a mamától függni. Neked meg a sarkadra kell állni, hogy nem mész többet, nem szeretsz oda menni, ne kényszerítsen erre a férjed.
2020. febr. 10. 09:59
 20/26 anonim ***** válasza:
75%

Keress egy hétvégi másodállást. Extra bevétel+van okod rá,hogy neked ne kelljen menni ottalvós 'bulikba'.

Menj el levelezőre tanulni, az szombat egész nap általában. Megint nem kell menned.

Ha ezek közül egyik sem tetszik, akkor pedig látogasd te is pont akkor a saját családodat, amikor ő az övét.

Én a fentiekkel megúszom a havi ottalvós látogatásokat, évente max 2x megyek így. Mindenki boldog, anyóst látogatja a fia. Az én anyósommal nincs semmi baj, de azért a havonta 2 nap ottalvósban már sok lenne.

2020. febr. 10. 10:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!