Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyósomnak van igaza?

Anyósomnak van igaza?

Figyelt kérdés

Anyósom állandóan beszólogat, hogy kiszolgáltatom magam a párommal, meg ha ilyen kényes vagyok már most (10 hetes vagyok), mi lesz később. Meg, hogy ők egész terhesség alatt kapáltak, a földeken szülték meg a gyereket, és mégis van 3 egészséges gyereke. Szerinte már most túlféltem a gyereket.

Igazából nem olyanokra kell gondolni, hogy ágyba hozza a reggelit, meg ugráltatom őt boltba.

Most pl hörgőgyulladásom van, és minden alkalommal ő viszi le a kutyát, hogy a hidegben ne legyen még nagyobb bajom. Pedig felváltva szoktuk.

Cipeli a nehezebb szatyrokat, én csak át ilyen teát, fűszereket, stb-t viszem, míg ő a húsokat, zöldségeket, meg minden nehezebb dolgot. De pl a tojást megint én viszem, mert ő fél, hogy összetöri, és nem nehéz.

A párom mellettem áll, mondja az anyjának, hogy ezeket akkoris megtenné, ha nem lennék terhes, mert nagyon beteg vagyok, 3 napja lázas vagyok, és fáj minden izmom, de csak mondja a hülyeségeit.

Vagy csak szerintem hülyeség, és tényleg én vagyok a kényes?

2020. jan. 12. 15:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
93%
Semmi köze hozzá. Amíg neked és a párodnak megfelel, addig nincs gond.
2020. jan. 12. 16:13
 12/25 A kérdező kommentje:

Én sem akartam elmondani még senkinek, de 6 hetesen vérzéssel bekerültem a kórházba, a férjem meg a nagy pánik közepette, elkotyogta neki miért vagyok benn.

Így szerintem érthető, hogy miért vagyok bepánikolva, nagyon félek, hogy a gyulladás gondot fog okozni a babának, így szeretnék minnél hamarabb felépülni.

Ezért pl csak minimális dolgokat csinálok itthon, mikor kérdezte, hogy mit főztem, és mondtam, hogy semmit, hanem rendeltünk kaját, akkor is hallottam a hangjában a morgást, és szerintem ezért is hozta a húslevest.

2020. jan. 12. 16:15
 13/25 anonim ***** válasza:
94%
Hogy lehet valaki olyan gyökér, hogy egy ágyban fekvő (hörgőgyulladásos) betegnél csodálkozik, hogyhogy nem ő viszi le a kutyát sétálni. Eszem áll meg:(
2020. jan. 12. 16:17
 14/25 anonim ***** válasza:
95%

Ne foglalkozz vele! Az én anyám is ezt csinálta, mert nála minden rendben volt a terhesség alatt. El sem tudta képzelni, mi történik, amikor mondtuk, hogy én vérzek. 9 hetesen még ömlött belőlem a vér, szigorúan feküdnöm kellett.

Minden kényesnek, gyengének elmondott, aki csak kitalálta az egészet, hogy körbe ugráljanak.

Kitartás és boldog babavárást! Hogy jobban érezd magad, a 12-dik hétig véreztem, és most itt szaladgál mellettem a kisfiam.

2020. jan. 12. 16:18
 15/25 anonim ***** válasza:
96%

"ezeket akkoris megtenné, ha nem lennék terhes"

az én párom akkor is megteszi ezeket ha makkegészséges vagyok. ezt udvariasságnak hívják.

az meg hogy anyósodnak szar volt akkor, senkit nem érdekel. te te vagy és most vagy terhes a 21. században, nem a középkorban.

2020. jan. 12. 16:19
 16/25 anonim ***** válasza:
93%
#13 pontosan! főleg hogy a kérdező még terhes is!
2020. jan. 12. 16:20
 17/25 A kérdező kommentje:

Amúgy én sem aggódnék, mert az első terhességemnél is véreztem, és azóta 2 éves a kislányom (ezért is van gyakran itt az anyósom), de vele egyszersem voltam beteg, és ez a gyulladás most nagyon megijesztettél, mert azt mondta a doki, hogy ha nem kapok antibiotikumot, megölheti a babát, de az antibiotikum se tesz neki túl jót. Szóval kB a 2 rossz közül a kevésbé rosszat kellett választania a dokinak, és a lelkemre kötötte, hogy rengeteget pihenek, és minimális dolgot csináljak csak, amit nagyon muszáj, hogy minnél hamarabb jobban legyek.

Nyílván egy 2 éves mellett nem tudok egész nap ágyban feküdni.

2020. jan. 12. 16:23
 18/25 A kérdező kommentje:

Egyébként anyósom egy áldott jó asszony, tényleg, sose lóg a nyakunkon, akkor jön mikor hívom, vagy ha valami segítség kell neki (pl most le van fagyva az út, még nem takarították el, és nagyon rossz az egyensúlyérzéke, ilyenkor meg szokott kérni, hogy vigyük el boltba, nyílván elvisszük). Az unokáját is imádja, sokszor vigyáz rá, még ő szokta felajánlani, hogy menjek el szépítkezni (fodrászhoz, körmöshöz), és ő vigyáz addig a gyerekre, mert hogy az ő szavával éljek "a cerkát muszáj állva tartani".

Az első terhességem él nem volt ilyen, kicsit túlzásba is esett a gondoskodással, merthogy 38. Hétig dolgoztam és folyton hozott kaját, meg gyümölcsleveket vásárolt össze, meg zöldségeket, merthogy egy kismamának kell a vitamin.

Ezért sem értem, hogy most mi ütött belé, és ezért gondolkoztam el rajta, hogy tényleg én változtam-e még az előző terhességemet képest.

2020. jan. 12. 16:34
 19/25 anonim ***** válasza:
94%

Teljesen igazad van. Én nem vagyok terhes se beteg de még így is azonnal veszi ki a kezemből a nehezebb cuccokat.

Ezen ne idegeskedj, biztos lepontoznak majd... De anyósod egy gyökér 🙄

2020. jan. 12. 16:46
 20/25 anonim ***** válasza:
93%

Én sem vagyok beteg, se terhes, de a férjem nekem sem engedi a nehéz csomagokat cipelni. Szerinte alap, hogy egy férj ebben is segít.

A háziállatot is felváltva gondozzuk. Nálunk volt olyan is, hogy nem volt beteg, csak éppen a kedvenc csapata játszott és azt szerette volna nézni, ezért én láttam el a háziállatot.

2020. jan. 12. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!