Túl áradó segítőkészség, majd mártírkodás és leszólás. Mit tennétek?
Nem egészséges a kapcsolata az anyjával, ami rajtad csattan. A probléma megkerülése szintén.
Ha normális kapcsolatot szeretnél, másikat keress.
Tök beteges az anyja, valszeg amiatt pakolászik, hogy avval is jelen akar lenni a fia életében.
Mindent elmond az anyósról,hogy 3 szintes házuk van,de azt nem tudja megállni,hogy abba az egy szobába ne menjen be.
Nekem ez fura.
Amikor ilyen kérdéseket olvasok,mindig elgondolkodok,hogy ezek a középkorú+ emberek hol voltak eddig az életben,hogy ilyen alap dolgokat nem tanultak meg,hogy mi az a magánszféra,vagy alkalmazkodás.
Gondolom ő is volt fiatal,neki is volt anyósa.
Komolyan némelyik középkorú és idős ember úgy viselkedik,mint egy óvodás.
Ja,és a gyereken is meglátszik,ha a szülő zizis,mert már most felnőttként ő sem tud kiállni magáért,sem a párjáért.
Ha nem változtat semmin,akkor belőle is egyszer hasonló após lesz.Kérdés,hogy veled fog-e élni.
"Jó lenne ha nem akarnád TE és az ANYÓSOD rákényszeríteni a palidra a döntő bíró szerepet! Problémád NEKED van az ANYÓSODDAL nem pedig NEKI az ANYJÁVAL!!! Úgyhogy nagykislány módon odamész és beszélsz vele TE!"
Perszeeee az a legjobb menjen vesszen össze az anyóssal, az a baj te megoldásodban, hogy losz*art sem ér, az a legjobb ha mindenki a SAJÁT szüleit rendezi, testi helyre. Sose sült még ki abból semmi jó ha valaki az anyósával, apósával leül megbeszelni a dolgot, csak még több konfliktus, veszekedés, sértődés.
Mindenki a SAJÁT szüleit rendezi, és itt fő probléma az, hogy a drága anyuci pici fia nem hajlandó konfliktusba sem kerülni anyucival, amiből a később még nagyobb gondok lesznek. Ahogy valaki írta, majd ad kulcsot a saját lakáshoz is anyuci ak aki jár ki be a házban amikor kedve támad :))) ilyen emberrel nem terveznék közös jövőt, hidd el, tapasztalatból mondom... Volt hasonló exem, életem legjobb döntése volt kirakni a szűrét.
"kénytelenek vagyunk szinte minden nap anyósoméknál lenni."
Ezek alapján nem hiszem, hogy ott lakik "hivatalosan" a kérdező. És nem értem, hogy miért vitázik két nő azon, hogy ki takarítsa ki a felnőtt férfi szobáját... Azt sem értem, miért kellene az anyósnak a saját házában alkalmazkodni egy rendszeresen ott alvó barátnő miatt. Vagy minden aktuális barinőtől kérdezzen rá, hogy hogyan óhajt ott lakni? Kalap úrnak is igaza van, neked van problémád, beszéld meg vele te. A pasidat ezek szerint nem zavarja ez, miért ő veszekedjen? Neked kell alkalmazkodni, nem az anyós jelöltnek, mert ő van otthon, nem te. A saját házában majd te hozod a szabályokat.
Én mennék onnan és hagynám az ilyen pasit a fenébe.
Nem azért, de ez nem normális dolog. Nekem kiskoromban amikor külön szobám lett, nem járkáltak be kérdezés nélkül a szüleim és nem rendezkedtek. Saját magam után takarítottam, rendet tartottam.
Felnőtt ember a pasid, miért az anyja rendezi a cuccait mintha valami kisbaba lenne?
Elég ciki hogy ő ezt természetesnek is tartja.
Nagyon hosszú munka lenne leszakítanod az anyjáról - ha egyáltalán sikerülne valaha.
Szerintem inkább most hagyd el.
A "párom az anyját védi" mondatrész miatt azt mondom, hogy most válj el, amíg nem késő. Anyós ezen munkálkodik szorgosan, a tetű férjed pedig nem vált le az anyjáról és anyuka malmára hajtja a vizet. Anyukának esze ágában sincs elengedni a kicsi fiát, az pedig nagyon anyuka kisfia. Itt te vagy az a vesztes, ugye, látod?
Első lépés: zárat szerelni a saját szoba ajtajára és bezárni anyucika elől. Második: elhúzni onnan, mint a vöcsök, és ha a pasid nem változik, akkor nélküle. És eszedbe se jusson gyerekeket potyogtatni, hogy majd azzal megváltozik bármi is, mert nem fog, csak rosszabb lesz minden.
Én elsőkörben a barátommal beszélnék, ha nem jutunk dűlőre akkor szakítanék.
Hogy miért? Miért természetes az h TE takarítasz. Alapvetően a barátod dolga lenne, hogy a saját szobáját kitakarítsa, te meg max azért segíthetsz, mert sokat ott vagy. De neked NEM dolgod, hogy más után takaríts. A másik ok, hogy ennyire nem tud felnőni, hogy az anyjának ad igazat olyankor is mikor nem kéne... Nálam ez válóok🤷♀️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!