Nárcisztikus anyát hogy lehet kezelni?
a messze költözés jó tanács de néha sajnos kivitelezhetetlen.
az én anyám is ilyen. én sehogy sem tudtam lerázni. pedig messze költöztem (1000 km) de akkor napi telefon(ba sírás hogy milyen szerencsétlen és senkije sincs) és eljárt hozzánk időnként látogatóba 3!!! hétre. nem, nem lehetett kitenni
az egyetlen ami segített az új pasi. a férfiakat mindig is jobban szerette a gyerekeinél. úgyhogy mikor újra elkezdett randizni rendbe jött a dolog. most hetente egyszer ír egy üzenetet facebookon
nem segítettem semmit ezzel, talán csak annyit hogy még reménykedhetsz te is -egyszer leszáll rólad
"Nárcisztikus anyát hogy lehet kezelni?"
Tedd vázába.
De fejjel lefelé.
:)
Nekem a férjem segít... egyszerűen átvesz a terhekből. Sokat nem tehetsz egy ilyen anyával, kidobod az ajtón, visszamászik az ablakon. Ha van tesód, osszátok el, hogy mikor ki foglalja le, akkor tudtok felváltva pihenni. Esetleg ha van elég pénze, vegyétek rá, hogy utazgasson, addig se a nyakatokra mászik, ilyesmi.
Plusz nézd a jó oldalát, főzesd lehetőleg amit szeretsz, ha már van, legalább legyen valami értelme alapon.
És kitartás!
Na, ezért nem szülök, amíg az anyámmal egy ország határon osztozunk, mert ő is ilyen!
Amint bölcsis korú lesz a gyerek, azonnal költözni, legalább 100km-re el anyukádtól. Elég csapás az, hogy az anyja ennyire nem gondolkodott előre, nem kell neki egy ilyen önző dög nagymutter is.
Lassú szívós munkával. Először csak helyezz valami késleltetőt a kívánsága elé, hogy ne azonnal menj, vagy reagálj. "Most mostam hajat, megszárítom utána megyek,"
" jajj a porszívózás közepén hívtál, nem hallottam...stb."
Később bizonyos dolgokban határozottan vedd át az irányítást. Mikor jöjjön át , meddig maradhat. Ha egy gyerekágyast túlfáraszt, a sertepertéléssel, az nem segítség... Tapasztalat. Légy bátor és ötletes.
Nyilván ha a te anyád nem ilyen, nem is értheted, miről van szó.
Én sajnos tudom, mert az én anyám is pont ilyen. A legrosszabb benne, hogy nekem sírja el folyton, milyen az anyja, meg milyen volt vele, azt ő egy az egyben az anyja másolata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!