Túlzottan segítőkész anyós, sértődés nélkül mit tegyünk? Az ember örül, de egy szint után sok. Neked (nő vagy te is) milyen az anyósod?
Akàrmiről van szó szólni,adni akarja vinni hozni bármit. Nem várt érte csak nagyon néha segítséget pl pakolni. Engem kikészít a helyzet de mindenki körülöttem 2 kezét összetenné ha a helyzetemben lehetne. Milyen valóban rossz anyósok vannak? Kinek van rossz anyósa? Hogy végre tisztánlátva értékeljem a helyzetem. Nem örülni jövök ide,hogy másnak rossz de akkor tudok különbsêget tenni.A heti odajárkálást már kiküszöbölte párom,nem vagyok rákényszerítve a romantikus nyaralások helyetti családi nagy nyaralásokra. Valamit folyton hozni akar. Unoka nincs,belföldön nem is lesz. Nem is akarom megbántani mert jószándékú,de nekem a helyzet ijesztő. Tudom párom dolga: o 10ből 8dologra nemet mondd az anyukájának. A maradék valóban értelmes dolog nem is bukok ki rajta.
Nem szeretem ha a sggem is knyaljak körülbelül ez lenne ha kihasználnám..de nekem kell az "én végeztem el a saját feladatom" érzés.
Kérdező úgy véli, hogy a jóból is megárt a sok. Igaza van!
Van egy mindennel törődő, segítőkész anyósa. Ezt a kérdező is írja, csak már agyára megy az anyósa túláradó segíteni akarása. Megértem.
Azt javasolom, hogy egyszer, amikor éppen túláradón segítőkész, jó anyós akar lenni, Te vagy inkább a férjed, nagyon tapintatosan, tiszteletet adva neki, világosítsátok fel, hogy nem kell ennyire segítőkésznek lennie. Említsétek meg, hogy látjátok, hogy őt a jóindulat, a segíteni akarás vezeti, de ti magatok is meg tudjátok oldani a dolgaitokat. Köszönjétek meg az áldozatvállalását, említsétek meg, hogy látjátok a jóakaratát. Mindezt szép szóval, illedelmesen.
Sok meny és vő örülne, ha hasonló anyósa lenne, de nem vagyunk egyformák.
Amikor hasonló vitás eseteken hangsúlyozni szoktam a tanácsomban, hogy ne emelt hangon, túlharsogni akarva a másikat beszéljék meg a másikkal a problémáikat, ilyenkor mindig le lettem pontozva, szinte a nullára. Nem bánom, csak az ilyen lepontozó embereket arra figyelmeztetem, hogy szép szóval sokkal de sokkal többet el lehet érni a másiknál (megmagyarázva neki, hogy miért akarom ezt vagy azt úgy, ahogyan), mint hangos szóváltásokkal, mert az már veszekedés.
Várom a lepontozást.
Idős élettől sokat tapasztalt ember vagyok.
"Akàrmiről van szó szólni,adni akarja vinni hozni bármit. Nem várt érte csak nagyon néha segítséget pl pakolni. "
Előbb olvasd el hogy mit hánytál ide nekünk, próbáld meg érthetően, magyarul leírni. Komolyan nem értem, anno harmadik-negyedik osztályban majdnem minden héten fogalmazásokat kellett írnunk, te hogyan végezted el az általánost ilyen írással??
Amúgy meg rém egyszerű "köszi mami/Gizi néni a tanácsot!",majd megoldod ahogy akarod.
Az ünnepekre való tekintettel, anyós likvidálást féláron vállalok!
Esetleg, sógornőt is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!