Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mégis hogyan kéne ezt a...

Mégis hogyan kéne ezt a helyzetet kezelnem?

Figyelt kérdés

Tönkrement a hűtőnk ma reggelre,anyós egy vállrándítás kíséretében közölte,hogy neki nincs benne romlandó cucca.

Ezek után én legszívesebben zárnám az új hűtőt majd,ha neki ennyire nincs rá szüksége,meg nyilván nem is ad bele,akkor ne is használja,nem?

2019. dec. 7. 13:18
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
92%

Tényleg annyira nehéz anyagi körülmények között éltek, hogy nem fér bele? Vagy ugyanannyi az ő nyugdíja is, mint a te fizetésed, azért várod el?

És ha beleegyezik, hogy fizeti a felét, akkor ugyanannyira figyelembe fogod venni az ő véleményét is, mint a sajátodat azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán milyen típusú hűtőt vegyetek, hol, mennyiért? Hm?

2019. dec. 7. 17:02
 22/34 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, nem jól értelmezem a helyzetet, de valószínűsíthető, hogy a ház, amiben most éltek, apósod és anyósod háza volt, de apósod talán elhúnyt és ez miatt lett a férjed tulajdonos. Ekkor anyósodnak holtik tartó haszonélvezete van a házon. Gondolom, amikor összeköltöztetek, tisztáztátok a játékszabályokat. Ti hoztatok egy döntést, nem gyüjtögettek lakásra, nem vesztek fel hitelt, hanem beköltöztök a szülői házba. Az is lehet, hogy az anyósod egyedül nem tudná fenntartani a házat és ezzel így kölcsönösen segítitek egymást, de jobb ezt is megbeszélni, ki mihez tartsa magát. Én, ha már bevállalnám a közös fedelet a szülővel, akkor megvenném a hűtőt, hiszen Ti 4-en használjátok, ő meg egyedül van és tuti nem puffognék ilyesmin, de én inkább nem költöztem össze senkivel, viszont a fél életem ráment, mire saját házam lett.
2019. dec. 7. 19:50
 23/34 A kérdező kommentje:

22# majdnem kétszer annyi a nyugdíja,mint az en bevételem .

Egyébként meg már lesz@rom

2019. dec. 7. 21:18
 24/34 A kérdező kommentje:
Bocs 21
2019. dec. 7. 21:20
 25/34 anonim ***** válasza:
24%
Nem dobhatja ki anyósa, ha a fia a férje és van 2 gyerek mivel a ház fele a férje tulajdona, es ha már legalább 5 éve házasok akkor a férje részének a fele a kérdezőé
2019. dec. 7. 22:05
 26/34 anonim ***** válasza:
92%

Egy lóf..szt a Kérdezőé a fele!

Kérdező!

Kié volt a hűtő, amit eddig ti használtatok négyen?

2019. dec. 7. 22:41
 27/34 anonim ***** válasza:
47%

Ha tenyleg jo nyugdija van alap h adnia kellene bele hiszen ö is hasznalja

gondolom ti is fizetitek magatok utan a rezsit

vagy azt is ti fizetitek?abba se szall bele anyos?

Ertem,neki csak azert kell a fia h neki több maradjon a lovejàbol

Azert egy normalis hütö nem olcso

es mindig egyik naprol a masikra adja meg magat...

Mienk nyaron adta meg magat hat ugrott a nyaralas sajnos

Ha en lennek az anyos tuti feleznem vagy szallnak bele

nem tudom,pofamrol lesülne a bör ha elvarnam h a 2 gyerekes csalados fiam fizesse azt amit en is hasznalok

En is plafonon lennek

2019. dec. 7. 23:41
 28/34 anonim ***** válasza:
74%

25-ös, tudod, ha anyósnak nem lenne tulajdonrésze a házban, csak a haszonélvezet, azt is megtehetné, hogy kirakja a házból a családot. A haszonélvezet nagyobb jog, mint a tulajdon. Itt pedig még 50% tulajdoni hányad is van.

A kérdezőnek abszolut semmi tulajdonosi joga nincs...mivel nem tulajdonos. Olyan nincs, hogy a férje után. Ergo, ő valóban csak " vendég".

2019. dec. 8. 05:44
 29/34 anonim ***** válasza:
40%

"A kérdezőnek abszolut semmi tulajdonosi joga nincs...mivel nem tulajdonos."

Én is így tudom. Az a bizonyos 5 év együttélés csak akkor számít majd, ha válni akarnak. De erről szó sincs.

2019. dec. 8. 08:37
 30/34 anonim ***** válasza:
94%

Akkor sem számít! És 25 vagy 35 év együttélés után sem számít. Mindenki viszi a magánvagyonát (örökség, ajándék, házasság előtt szerzett ingó és ingatlan) a maradékon, a házasságkötés után szerzett dolgokon osztoznak.

2019. dec. 8. 09:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!