Mit csináljak, ha a barátom anyja heti rendszerességgel, kéretlenül beállít hozzánk?
Még mielőtt bármit is írnék ez azért van, mert az ő lakásában lakunk, van kulcsa. Igen, tudom, nem kötelező itt lakni, meg el lehet költözni ha nem tetszik valami stb.
3 éve élek együtt a párommal. Pár hónapja költöztünk ide. És igen, tudom, hogy kedves tőle, hogy nem albérletben kell laknunk, de lassan úgy érzem már az is jobb lenne.
SOSEM szól ide előre mikor jön, mindig csak annyit látok, hogy integet az ablakból a debil mosolyával, vagy hallom a zárban a kulcsot. Multkor akkor jött ide amikor éppen aludni akartam, vagy amikor egy szál semmiben feküdtem a kanapén, vagy mikor épp egy nagy szendvicset toltam be a számba, vagy amikor éppen rumli volt és ittam a reggeli kávémat (igen szombat délelőtt 10-ig mertem aludni) és még sokáig sorolhatnám, ugyanis kb 3 hónap alatt heti legalább 2x meglátogat minket "csak úgy". általában ezek a látogatások addig tartanak, amíg gyorsan körül néz a házban (benéz a szekrényekbe, a gardróbba, a fürdőbe) elmondja hogy ne itt tároljam a lisztet, a pulcsikat ne ebbe a szekrénybe tegyem, és hogy hol tartsam a mosóport...elhord minden lusta igénytelen sz***nak amiért nem takarítok a fia után (szoktam takarítani rendszeresen, de elég nehéz 2 ember után állandóan rámolni)
Már kértem a barátomat beszéljen vele ez mennyire kellemetlen, de vagy nem mert vele beszélni, vagy az anyját egyáltalán nem érdekli... Gyakran veszekszünk miatta. Az én szüleim jó ha évente kb 1-2x meglátogatnak (szülinap, karácsony) nem szólnak bele a dolgokba.
Teljesen idegbeteg a nő, állandóan zabálja a nyugtatókat (Frontin Xanax) de ha éppen nincsen benyugtatózva elviselhetetlen. Napi többször is nyugtatókat szed.
Mi a tippetek? Sajnos a zár csere azért nem opció, mert az ő nevén van a lakás
Magyarázza már el valaki, hogy hogy lehet ilyen puha pötssel nem, hogy három évet, három hónapot kibírni!
Kérdező, Te szívsz egy anyuci pici fiával, évek óta, ha eddig jó volt, most mi a baj?
A többit már leírták előttem.
Ha használatra átadtam a gyerekemnek a lakást, míg nem lesz másik, az nem jogosít fel arra, hogy beleavatkozzak az életükbe, berontsak hívatlanul az intim szférájukba.
Attól ők már egy külön, szuverén, együtt él pár.
Én nali kapcsolatban vagyok a gyerekrimmel, többször keresnek k engem, mint fordítva. Mindenben segítjük egymást, mert ha külön, párkapcsolatban élnek is, egy család vagyunk.
De az soha nem jutna eszembe, hogy váratlanul, bejelentés nélkül, kulccsal rájuk törjek.
Pedig a pótkulcsot mind a hárman nálam tartják.
Mindenkinek elemi, alapvető joga a magánszférájának a védelme, sérthetetlensége, tiszteletben tartása.
Mindenkinek magánügye, hogy ha tart egy pihenő napot, és a háztartási teendőket másnapra tolja. Vagy az ellenkezője, hogy reggeltől estig suvickol, hogy a légy is seggen csúszik a ragyogóan pedáns lakásban. Ahhoz két embernek van köze, akik együtt élnek.
Anno szegény anyósom próbálkozott dzzel, ránk nyitott, nekiállt mosogatni, példálózott, magyarázott. Kivettem a kezéből, hogy ez az én dolgom, majd erre is sor kerül. Elkezdtem más témákról beszélni, ha rákezdett a kioktatásra, tereltem, nyugodt fölénnyel, nem tudott kimozdítani a határozottságomból, hogy itt én döntöm el, hogy a sok teend között milyen sorrendet állítok fel, és nem tartozom magyarázattal senkinek a férjemen kívül. Aztán leszkott róla.
23-as vagyok.
Amit az élettársad anyja művel, hogy jön-megy, ellenőrzi, hogy a lakásban és a fia körül rendben van-e minden, számon kér téged, azt sugallja, hogy nem fogad el téged a fia párjának, nem fogadja el, hogy a fia önálló, szuverén, felnőtt férfiként él veled. Mintha te átmeneti vendégként, befogadottként lennél ott.
Nem bízik benned.
Megdöbbentem, hogy a párod 30+os. Ez nem túl jó előjel, hogy már most sem áll ki melletted.
Én nem terveznék vele így tovább.
A fiának kellene vele beszélnie. Ez itt a baj...ha nem tud neki nemet mondani, akkor mindig a nyakatokra fog járni.
És ha te szólsz érte, akkor te vagy a bunkó paraszt, aki tönkretette a családi békét.
"Két ember után nem is nehéz pakolni, mit rinyálsz" és hasonló válaszadóknak üzenném:
MIÉRT is kéne két ember után takarítania?
Nem tudom, nálunk mindenki eltakarítja a SAJÁT rumliját. Persze néha kedves dolog besegíteni, esetleg átvenni mástól a takarítanivalót, de nem állandóan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!