Muszáj anyósomhoz költöznöm?
A helyzet a következő: karácsonyra ki kell költöznünk az albérletünkből, de az épülő házunk még nincs kész, ezért az egyetlen megoldás, hogy anyósomhoz költözünk pár hétre.. A problémám az, hogy laktunk velük 5 évet, amiből én köszönöm szépen, de nem kérek. (Nagyon sok durva dolog történt, amit most nem részleteznék)
Arra gondoltam én inkább a testvéremhez költöznék addig, a szomszéd faluba.. Ezt a vőlegényemnek még nem vetettem fel, de biztos egyébként, hogy nem fog neki tetszeni. Ti mit gondoltok erről? Nem akarom tönkretenni az idegzetemet, fél óra is elég ott, nem hogy hetek.. A tesómnál egyébként külön emeletünk lenne, saját fürdővel,de párom meg ezt nem fogja bevállalni. Ti mit tennétek?
Nem muszáj, semmit sem muszáj.
De nem értem miért nem előbb a pároddal beszéled meg?
Mitől félsz?
Amikor felmerült a kérdés én egyből megbeszéltem volna a tovabbiakat.
Ellentmondasokba keveredsz.
"az egyetlen megoldás, hogy anyósomhoz költözünk pár hétre"
Aztan kiderul, hogy nem igaz, mert talcan kinalja magat a masik megoldas.
De: "biztos egyébként, hogy nem fog neki (volegenynek) tetszeni" "párom meg ezt nem fogja bevállalni"
Aztan azt irod, hogy "Egy szóval sem írtam, hogy nem tudom vele megbeszélni, csak, hogy még nem vetettem fel neki."
Persze, mert felsz a konfliktustol, mert tudod (te irtad le!), hogy ugyse fog belemenni.
Akkor most mi is a kerdes?
Nem, nem muszaj anysodhoz koltoznod, nem vitethetnek oda karhatalommal.
Most ha itt kapsz 100 valaszt, hogy a tesodhoz koltozni jo otlet, mit szamit, ha a volegenyed meg nem hajlando ra?
Es az, hogy eloszor idegeneket kerdezel, ahelyett, hogy aznap folvetetted volna ezt parodnak, amikor ez eloszor folmerult, ez tokeletesen mutatja, hogy vagy nem tudtok kommunikalni vagy felsz a vele valo konfliktustol.
De nyilvan mi vagyunk a hulyek, menj hozza nyugodtan, biztos remek hazassag lesz.
1. Semmi esetre sem MUSZÁJ! Föleg, ha ennyire rossz eleve a kapcsolat az anyóssal.
2. Minél elöbb beszéld meg a pároddal, hogy te semmiképpen nem mégy az anyóshoz, keressetek más megoldást arra az idöre.
3. Azt azonban megértem, ha ö nem akar a testvéredhez költözni - meg kérdés, hogy a testvéred egyáltalán belemenne-e ebbe.
4. Ha a kivitelezö miatt csúszik a beköltözés, akkor vele fizetess ki egy hónapra lakbért akárhol, mivel ö a hibás a jelenlegi helyzetben.
Mit tennék? Megbeszélném a párommal.
Muszáj anyósomhoz költöznöm? Nem.
Ha a testvéred befogad, mehetsz oda is. Sőt, albérletbe is mehetsz, ha tudsz.
A párodnak sem muszáj veled költöznie, előtte is nyitva áll mindhárom lehetőség. Illetve az nem biztos, hogy a testvéred befogadja őt, ha te nem költözöl vele.
Nyilván odaköltöznék, ami közelebb van a munkahelyekhez, persze ha tényleg csak pár hétről van szó és már nem akarom a pénzem albérletre költeni.
Mert hiába lenne nekem jobb a tesómnál, ha ő Győrben lakik, miközben én vagy a párom Baján dolgozunk.
Vagy ti mindnyájan egy kupacban laktok és a munkahely a sarkon van?
(Egyébként tökéletesen igazuk van azoknak, akik azt írták, hogy az építkezést kivitelezőnek kell fizetnie a csúszás miatt a bérelt lakást!)
Savlekoto!
Már olvasninse tudsz? " A tesómnál egyébként külön emeletünk lenne, saját fürdővel,de párom meg ezt nem fogja bevállalni."
En koltoznek az anyoshoz mivel mi nagyon joban vagyunk es jelenleg is vele elunk...
Amugy, tokmindegy mi mit tennenk, mi nem olyan kapcsolatban elunk ahol a dontesek barkinek is rosszak lennenek a vegen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!