Anyósom ellenem hangolja a gyerekeimet. Mi csinálják?
Olyanokat mond a fiaimnak és a lányomnak, hogy én folyamatosan bántom őt, holott ez nem igaz, mert ő bánt engem.
Szóltam a férjemnek is, beszélt is az anyjával, de a helyzet nem változott.
Eltiltani a gyerekeimet nem nagyon akarom. Egyszer próbálkoztam már vele, hogy hátha észhez tér a vénasszony, de nem.
Az lett a vége, hogy az egyik fiam megharagudott rám, a lányom meg hisztizett.
Ott anyósod előtt tisztazd a helyzetet !
Gyerekek előtt, szemtől-szemben !
Elsö közben a pároddal tisztázd a helyzetet.
Második lépés, hogy a gyerekek, férjed és anyós elött közlöd, hogy ne hazudozzon, és helyreigazítod az állításait!
Harmadszor nem engeded a gyerekeket oda, ha nem képes normálisan viselkedni!
hànyingerem van az ilyen anyosoktol...
Allandoan problema van velük
Nalunk is jatsza az eszét...
En sem akarom összerugni vele a port de ugyerzem nincs mas valasztasom.Nem tanulnak semmiböl
A gyerekek jelenlétében vond kérdőre anyósodat, hogy miért hazudozik nekik rólad.
A gyerekeket eltiltani öngól: a gyerekek szeretnek a nagymamájukkal lenni, tehát emiatt csak utálni fogják az anyjukat. Így lehet a legkönnyebben anyjuk ellen hangolni őket.
A gyerekekkel négyszemközt (azaz hatszemközt) lehet beszélgetni arról, hogy a nagymama nem mondott igazat, és példákat mondani arra, amikor ő bántott téged.
Kell lennie jogi megoldásnak, hogy ha nem hagy fel a gyerekek lelki terrorizálásával, az anyjuk ellen fordításával, akkor távol tartást kérsz, s csak a gyámhatóság jelenlétében találkozhat velük.
Ha a gyerekek előtt ingerülten kiosztod, akkor nyert ügye van, mert akkor mondhatja nekik, hogy "na, ugye, mondtam, hogy anyátok engem mindig bánt, sérteget".
Az anyósom is próbálta a lányommal. Azt hazudta neki,
hogy én nem főztem, és a fia hazajárt egy jót enni.
A lányom kikérte magának, hogy a "nagyi" hazudozzon rólam, mert pontosan emlékszik a legkisebb kora óta, hogy minden áldott nap főztem, mert egyikük sem akart a menzán enni, az apjuk meg napközben csak valami
hideget kapott be munka közben.ű
Óvatosan, nehogy visszafele süljön el.
Azt mindig mondanám nekik, hogy szeressék a nagymamát, beszélgetnék velük, hogy mi az, amit a nagymama a legjobban tud (pl. akár a palacsinta sütés, vagy bármilyen süti stb.). Érezzék, hogy nem neveled őket a nagymama ellen.
Viszont beszéld meg velük alkalomadtán, hogy
a nagymama, sajnos, féltékeny alkat, ezért
hord össze mindenféle butaságot.
A férjed meg a gyerekeket kellene megerősítse, hogy
ha az anyukámat, apukámat szidja, akár a nagymama,
azt kérjék ki maguknak.
köszöntsék fel, látogassák meg, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!