Jogtalanul tartom ezt a viselkedést szemétségnek?
Az félig-meddig jogos, hogy az utiköltséget ti fizessétek neki, mert a 16 órás út még akkor is sokba kerül, ha van rendes jövedelme (NEM magyar szintü!), egy magyarorsza´gi fizetésböl ez nem igazán megoldható.
A tartozások felhalmozása más kérdés, de nem mindegy, mennyi az a "nem kevés" fizetés, meg mennyi fix kiadása van, szóval nem feltétlen "elherdálja" a pénzt, könnyen lehet, hogy egyszerüen csak nem elég.
Másrészt ha nektek "pár száz euró" akkora megtelhelés, akkor lehet, hogy elhamarkodott ötlet gyereket vállalni!
A párom teljesen ledöbbent, miután megtudta a tartozást, amit egyszer már kifizettünk neki és mivel nem intézte el hanyagságból az okmányokat, újra felgyült.
Amúgy mint írtam mindig hagyunk neki nem kevés pénzt otthon, amit állítólag nem költ el, hogy legyen nehezebb időkre vagy váratlan kiadásra.
#3 nem tudom más hogy van vele, de én személy szerint inkább a gyermekemre költeném vagy tenném félre azt a pár száz eurót, mintsem folyton egy feneketlen kutba dobáljam
Én felajanlanam, hogy jöjjön ki dolgozni. Munkát segítetek találni neki meg alap dolgokat intézni(lakhatast természetesen oldja meg).
Nem kötelező otthon lakni Magyarországon, ha nem elég a fizuja az igényeire. Nektek sem csak úgy jön a pénz, hanem tesztek érte.
Én megmondanam a páromnak, hogy a közös gyerekünk élvez innentől kezdve prioritást. Az anyja felnőtt nő, oldja meg a tartozasait és legyen felelősséggel a tetteiért. A gyereketeknek nagyobb szüksége lenne a pénzre, akár lekötve gondolva a jövőre.
Ha nem tud meglátogatni, az szar, akkor majd mentek haza jövőre, várja ki. Nyilván egy pár hetes gyerekkel nem fogtok hazamenni.
Mivel lakhat nálatok amikor látogatóba megy, meg gondolom ott is eszik, gyakorlatilag csak a repjegyet kéne megvennie.. Az meg nem hiszem, hogy annyira drága, hogy évente 1x ne tudja összegyűjteni.
Én megmondanam neki, hogy az unokája elől kéri tőlünk a pénzt, gondolkozzon már.
Kicsit a saját "anyósomra" emlékeztet. Hiába adtuk neki a pénzt, nem fizetett ki semmit, csak elherdálta. Aztán ráterhelték az adósságait a lakásra és szépen elárverezték, mert több millió forintot már nem voltunk hajnaldóak kifizetni neki.
Tapasztalat: teljesen értelmetlen egy olyasvalakit pénzelni, aki nem tud bánni a pénzzel. Ha kifizeti az egyik adósságát (azaz kifizetitek neki), majd csinál másikat. Meg egy harmadikat. Tulajdonképpen soha nem ér véget és egész életetekben fizethettek neki.
Ráadásul pontosan tudja, hogy sz.rhat az egészbe, mert mindig van 1 ügyeletes marha, aki majd kihúzza a bajból.
Szóval én megbeszélném a párommal, a felesleges pénzemet meg elraknám/lekötném a GYEREKEMNEK, nem anyósnak fizetgetnék.
Én személy szerint ha tudnám, hogy úton van az unoka és szeretném látni majd miután megszületik, mivel a terhesség nem egy két hónapig tart, el kezdenék félre tenni, hogy ne terheljem anyagilag a gyerekeimet. Ő ehelyett minden hónapba utazgatott össze vissza, mert hogy mennyire egyforma minden nap, meg unja magát és menne valahova.
Most valószínű azt várja, hogy rendeljük le neki a hintót háztól házig hogy ő kimozduljon
Ez már tényleg túlzás,hogy mindent ti fizessetek neki.
Mond meg a párodnak,beszéljen az anyjával,hogy adjon lejjebb az igényeiből,mit a fodrász,manikürösúj ruhák,kirándulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!