Miért nem tudja felfogni a dolgokat?
Átvettem anyától a nevelt lányát vagyis húgomat, mivel anya már nyugdíjas és nem is bírta tovább . Ő egy 12 éves figyelemzavaros kislány, nagyon nehezen megy neki a tanulás. Ezért, mivel ugye az én felelősségem és amúgy is segítenék neki délután (mivel akkor jutok oda) 4-7ig kb tanulunk, de ugye nagyon nehéz vele. Ebben az időben anya elviszi sétálni, játszóterezni az 1 éves kislányom. Na most jön anyós a képbe. Tegnap eljött és elkezdett hisztizni, hogy soha sincs itthon a kislany amikor ő jön. Mondtam neki hogy a játszótéren vannak menjen el oda. Később férjemnek írogatott, hogy hogy lehet ennyi esze anyának hogy akkor viszi el amikor ő jön. Nagyon felhúzott. Azóta is írkál hogy milyen rossz neki. Nem is lenne gond, de ha el is jön itt van nálam a kislany ő pedig kiül a fiával az udvarra cigizni meg sörözni. Szóval egyáltalán nem érdekli csak vitát generál. Nagyon azon gondolkodom, hogy a házamba se engedem be amíg ilyen. Persze a fia neki ad igazat... De ha itthon maradt volna a kislany akkor sem lett volna vele foglalkozva a részükről. Erősen az a gyanúm hogy csak az a szándéka hogy húgom rosszul érezze magát miatta. Bejött neki.
Bocsi a hosszú írásért nem bírtam tovább magamban tartani...
Lehet azért nem all ki mellette a férje, mert szokás szerint ki van sarkítva a dolog, mert egy szemszögből hallunk róla, mert lehet, hogy a férj sem díjazza, hogy a felesége nem a saját gyerekével foglalkozik délutánonként. Az is lehet, hogy egyszer valamit meg akartak beszélni a fiával, amiből már sörözés lett meny elbeszélése szerint, anyósból meg az egyik válaszoló szerint máris alkoholista. Ha a férj nem a feleségnek ad igazat, el kellene gondolkodni, hogy talán most tényleg nem a feleségnek lehet igaza, és nem mindjárt kikiáltani a férjet anyuci majmának. Valószínűleg nem először fordul elő, hogy anyós jön látogatni, unoka meg sehol.
Persze, mindez csak feltételezés, ahogyan az is, hogy anyós egy akadékoskodó alkoholista.
Igen tudja, azért is van ez. De tulajdonképpen ahogy írtam is nevelt lánya tehát nevelőszülő volt.
Nem hiszem hogy annyira zavarná a férjemet. Ezen a napi 3 órán kívül mindig én foglalkozom a lányunkal nagyon ritka ha ő. Ha pedig anyós eljön mindig kint söröznek nem egyszeri alkalom volt. Ahogy az is másodszor volt hogy nem volt itthon az unokája amikor jött. De honnan kellett volna tudni egyáltalán, hogy ő jön? Meg ha annyira érdekelte volna akkor bement volna a játszóra ami egyébként haza felé útba esik neki.
Máshol is van 2 gyerek akikkel külön külön is kell foglalkozni. Lehet az édesanyja azért adta át a nevelést mert nem tud úgy tanulni vele ahogy megérdemelné. Kérdező nálad pedig le a kalappal hogy vállaltad. Itt kicsit kiállok a férjed mellett is mert nem mindenki hagyta volna hogy odavedd magadhoz.
Mondd anyósnak h legközelebb szóljon oda mielőtt megy és akkor szólsz anyudnak hogy jöjjön haza a kislánnyal. Igy nem tud belekötni a dologba. Az pedig hogy te kivel mennyit foglalkozol saját döntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!