Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Illene-e a ferjemnek besegiten...

Illene-e a ferjemnek besegitenie a szuleimnek az alabbi esetben?

Figyelt kérdés

Szoval mi varoson elunk, szuleim es testvereim a kozeli kozsegben, mindenki kulon haztartasban. A szuleimnek van egy kiskertjuk, mi a hetvegeket legtobbszor ott toltjuk es a zoldsegeket onnan szoktuk hozni.

Legutobb megemlitettem a ferjemnek, hogy segitenie kellene a burgonyat kiszedni, erre o, hogy miert o, a tesoim nem sietnek ennyire segiteni a szuleimnek (nekik van sajat kiskertjuk, mondjuk nem is ertem, miert kellene nekik...). Regebben szivesen segitett ezt-azt nekik a haz korul, ezert ezt most nemigen tudtam hova tenni. Jomagam szivesen kerteszkedtem szabadidomben, de 6 honapos terhes vagyok es most mar nehezemre esik hajolni.

Szerintetek nkosag volt a ferjem reszerol, vagy jogos?

2019. szept. 2. 14:12
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
#19-es, sajnalatos, hogy ilyen a kapcsolatod anyosodekkal, de az en szuleim nem elnek vissza senki joindulataval :) Szoval nincs miert besokallnia a ferjemnek.
2019. szept. 3. 07:22
 22/26 anonim ***** válasza:
69%
Ha a férjed pofátlan módon elvárja a zöldségeket, akkor illene neki besegítenie a szüleidnek krumplit szednie.
2019. szept. 3. 09:06
 23/26 anonim ***** válasza:
76%
21# akkor viszont egy taplónak szülsz gyereket. Ez sem jobb opció.
2019. szept. 3. 12:07
 24/26 anonim ***** válasza:
56%

Én mindenféle adok-kapok kalkuláció nélkül, szívesen nyírtam a füvet apósoméknál.

A család valami ilyesmi, nem?

2019. szept. 3. 23:20
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
24# Igazad van, valamilyen szinten. Segítenünk kell egymásnak. De a saját családomban észre veszem, hogy az idősek sokszor nagyon ragaszkodnak a régi dolgokhoz. És nem tudják, nem akarják elfogadni, hogy már más világ van. Pl. mamám nem akart lemondani a kertről. Apám egész héten lótott futott, sokszor szombaton is dolgozott. Anyám három műszakban ápolónőként. Egy ideig segítettek, de aztán elegük lett, hogy egész héten robotolnak és még hétvégén is kapálás, krumpli szedés stb. Megértem őket. Régen lehet, hogy ebből állt az élet az állandó robotból (el is ment korán mindkét nagypapám) de már nem feltétlenül. A füvet most is lenyírják mamánál. De kert csak akkora van amiben ő elbabrál, mert más hobbija nincs. Persze vannak olyanok mint a kérdező is, hogy ez neki kikapcsolódás. Másnak meg nem. Ezt el kell fogadni. Nekünk pl lekvárt ad anyósom, én meg elfogadtam mert szívesen adja. Most engem is lehet szarozni, hogy nem segítek leszedni hozzá a gyümölcsöt. (mondjuk 200 km-re lakunk egymástól de nem ezba lényeg) De őt sem kérte senki erre. Ha van kedve és szívesen csinálja hajrá. Nekünk nincs spájzunk se elég hely. Két üveggel kaptunk. Ha nem adna sem esnék kétségbe, megveszem a boltba. Szóval lehet itt szarozni a pasast de nem ismerjük a körülményeket.
2019. szept. 4. 09:00
 26/26 anonim ***** válasza:
67%

Ha ennyire el is várja hogy 1 kiló krumplit stb hozat veled, akkor ki is tudja szedni a földből a krumplit. Ha nem akarja, akkor vegye meg a boltban.

Valamit ő is segíthetne a kertben, ha már ingyen hordjátok onnan a zöldséget.

Szerintem mondd meg neki hogy elnézést kéne kérnie.

2019. szept. 4. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!