Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mennyit ideális a családi...

Mennyit ideális a családi kasszába beadni 2 személy esetén?

Figyelt kérdés

A párommal most költöztünk össze,fiatalok vagyunk. Először tapasztalunk meg mindent,milyen együtt élni valakivel.

Gyakorlatilag most kezdjük az életünket.

Mi ketten közös kasszán vagyunk. Egy fedél alatt vagyunk anyósomékkal. Velük nem közösködünk, tehát a kiadásokba bele adunk 50 ezer forintot minden hónapban.

Lehet kevés,nem tudom, de ez fedezi azt a pár ezer forintos víz, villany,internet-tv, mert tényleg nem sok amikbe ezek belekerülnek és persze jut a konyhára is belőle. A párom és én vesszük ezen felül a kocsiba kellő alkatrészeket, a garázs építéshez az anyagot, és a kertbe lévő gépeket,anyagokat.

Egy konyhán eszünk.

Azt mondja anyós ez kevés, és két emberre még a 70 ezer se lenne elég amire maximum felvinnénk. Szerinte egy 100-ast simán belekellene adnunk.

Szerintem ez rengeteg, akkor fizethetek albérletet is vagy hitelt és egyikünk fizetése akkor kimehet arra is. Pont nem tudunk spórolni soha,mert valamivel kirángatja a kezünkből a pénzt.

Ellenben most ,családostól ide költöztette a lányát, 2 gyerekkel,férjjel.

Elhiszem megvannak szorulva nem is az anyagin izélek, de amíg mi munka után kapásból hazaérve megyünk locsolni, ki a kertbe , vagy falazni ők semmit se csinálnak. Nem főznek meg,nem mosogatnak el. Puffognak ha 1 órakor felvannak délután keltve. Önkormányzati munkás mind a 2 ,oda se jár, anyagiakba nem segítenek egy fillérrel se bele és hónapok óta ez megy.

És hogy mi vagyunk a semmire kellők,mert mi semmit se csinálunk.

Nem akarok azért többet fizetni,hogy nekik továbbra is arany életük legyen. Anyós kiszedi nekik tányérba az ételt és a gép elé viszi nekik meg el is hozza.

Nekem meg pedzegeti azt,hogy mikor lesz már gyerekünk.

Széppen lassan csinálgattuk az emeletet magunknak. 3 szoba van fent,konyha nappalinak hely és fürdő. A mi költségünk volt az utolsó szigetelésig minden. Most beköltöztette őket oda,és nem érti meg hogy 1 szobára ami maradt nekünk nem tudunk gyereket vállalni. De azt is úgy képzelte el,szülés után visszamegyek rögtön dolgozni hogy a családi kasszát fent tudjam tartani ő meg elmegy a gyerekkel nagymama gyesre.

Tudom abból a pénzből nem sok jutna az én gyerekemnek.

Lehet pár fillér de az én gyerekemet magam akarom nevelni.

Ti mit gondoltok?

22/L

2019. aug. 2. 09:30
1 2 3 4 5 6
 41/56 anonim ***** válasza:
62%
Nálunk alap, hogyha már a szülőknél laknak a felnőttek, akkor ez pont azért van, hogy tudjanak spórolni majd saját külön lakásra. Milyen dolog már ez? Már akkor tényleg mindegy, ha albérletbe mentek...
2019. aug. 2. 11:24
 42/56 anonim ***** válasza:
74%

Nem olvastam végig a kommenteket így lehet hogy ismétlem az előttcemszólókat.

Örök érvényű szabályaim:

1. Olyan lakásba nem invesztálunk ami nincs a nevünkön. Ti hiába építettek három szobát simán kidobhatnak onnan mert nem a neveteken van.

2. Anyósékhoz csak végső esetben költözünk az ottlétet minimalizálva.

3. A havi 100 ezer már elegendő minimum egy szoba bérlésére.

Meglátásom szerint anyósodék megfogták az arany tojást tojó tyúkot veletek. Fizettek mint a katonatiszt.

Javaslom: azonnal költözzetek el és minden erőtökkel a saját boldogulásotokat vigyétek előbbre.

2019. aug. 2. 11:42
 43/56 anonim ***** válasza:
94%

Utolso ... ne pesti arakat nezz mar 😁

Leirta egy pici faluban laknak ott 100e vigan megelnek alberletben az emberek! Azt is leirta h 22e bereltek egy lakas a sogorno es a csaladja.

2019. aug. 2. 12:19
 44/56 anonim ***** válasza:
82%
Nagggggyon gyorsan költözzetek el onnan,ha hosszútávra terveztek együtt!
2019. aug. 2. 12:48
 45/56 anonim ***** válasza:
71%
Apósnak miért nincs szava a saját házában? Őt nem zavarja, hogy eltart plusz egy komplett családot (a sok bosszúsággal együtt), akihez tul. képp nincs köze? Ő simán tudna lépni, csak a tökeit kellene megkeresni hozzá!
2019. aug. 2. 13:10
 46/56 anonim ***** válasza:
39%
50 ezer rengeteg? Akkor figyelj: egyedül élek albérletben. Albi plusz rezsi 130 ezer nyáron. Kajára nagyon minimum kb. 1500 Ft naponta. Így kb havi 45. Máris 175 ezernél tartok. De vegyünk ki 100 ezret, mert maga az albi ennyi rezsi nélkül. Akkor is 75 ezer, és újra mondom, egyedül vagyok. Peace and love.
2019. aug. 2. 13:18
 47/56 anonim ***** válasza:
80%
koltozzetek el...
2019. aug. 2. 13:41
 48/56 anonim ***** válasza:
96%

mi ketten vagyunk, 100 ezret elkoltunk siman minőségi kajara ketten egy hónapban. ebben van hus, zoldseg, gyumolcs, nasi, alkalmanként minosegi sor es bor.

kihasznalnak titeket, ez egy beteg kornyezet. ne vállaljatok ide gyereket. őszintén nem is ertem, hogy miert epitkeztetek az emeleten... az mar veszett penz, szerintem menjetel el innen. az anyagiaknal sokkal fontosabb az egeszsegi jolet.

amugy ha anyosek jol elnek, ami gondolom igy van, mivel magukra vallaltak a masik csalad eltartasat, segiteniuk kellene anyagilag, hogy tudjatok spórolni. a hozzaallasuk nem fog valtozni, valamiért a te parod a fekete barany.

ha mindenképp muszaj maradnotok, uljetek le es egyezkedjetek. en a helyetekben megmondanam, hogy csak azt az autot tartjátok fenn, amelyiket hasznaljatok. kajaba rezsibe a sajat részeteket adjatok ahogy az egyik valaszolo is irta (elmúlt 3 honap koltseget nezzezek meg, es osszatok el, annak a ratok eso reszet fizessetek). a hazra.meg ne koltsetek semmit. ezt nem is ertem, hogy ti felujitottatok, es masok beköltöznek?

na mindegy, en a koltozest javasolom, mert hosszútávon nem csak a kapcsolat fog megromlani a csaladdal, de a stressz ramegy az egeszsegetekre.

2019. aug. 2. 13:49
 49/56 lizzi77 ***** válasza:
97%
A helyzet az, hogy ti gyakorlatilag minden körülményt megteremtettek ahhoz, hogy az anyósod egy frissen felújított házba költöztethesse a pereputtyát.Ha nincs a párodnak tulajdon vagy haszonélvezeti joga, akkor bukta az egész.Vegyetek fel babavárót, az lehet 10 mft is akár, meg ha 3000 fő alatti a falu, ahol házat vesztek, akkor a falusi Csokra is jók vagytok.Bementek a pároddal egy bankba, és mindent elmondanak,egyikőtöknek meglegyen a 3 év tbigazolás, és 180 nap munkaviszony, és ne legyetek BAR-osok.Jelenleg csak öntitek a pénzt egy feneketlen kútba.Minél gyorsabban léptek, annál kevesebb a veszteség, itt nem arról beszélek, hogy 50 vagy 100 ezer kell a havi rezsire,HANEM HOGY MINDENT BUKHATTOK.
2019. aug. 2. 17:33
 50/56 anonim ***** válasza:
15%
Mindet.
2019. aug. 2. 18:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!