Vadászat ellenesek! Rengeteget látom itt a GYIK-en, hogy
sokan nem rajonganak a vadászokért, és a vadászatért.
Miért?
Én értem, hogy vadgazdálkodás meg minden, de nekem akkor sem szimpatikus egy olyan ember, aki örömét leli egy állat megölésében. Pont. Ráadásul ismerek 1-2 vadászt, és van köztük olyan debil, hogy tuti nem adnék puskát a kezébe... Ami még vérlázító, hogy sokak mindent kilőnek ami él és mozog, kutyát és macskát is ideértve, akár a gazda mellől is.
2019. jan. 31. 05:46
12/32 A kérdező kommentje:
A dúvadakat muszáj ritkítani, hiszen hatalmas károkat okoznak. Ha egy kutya szabadon sétálgat az erdőben, hogy a gazdája nem látható, akkor az a gazda hibája.
Egy kutya max pont a dúvadakat "ritkítja", pont mint a vadászok. :) Én értem hogy a gazda hibája ha egy kutya elkóborol, de csak azért mert a gazda gyökér, az állat halált érdemel? Amúgy meg leegyszerúsítve ha a kutyám elszökik és kárt okozhat a vadállományban, vadászok lelőhetik. De ha a vaddisznók (amik a vadásztársaság tulajdonát képezik) letarolják a kukoricámat ezzel nagy károkat okozva nekem, akkor fogjam be a pofámat. :D
2019. jan. 31. 08:06
14/32 A kérdező kommentje:
Nem véletlenül lövik a vaddisznókat. Valóban, egy kutya vadászhat dúvadakra is, de nem ez a jellemző. Egyébként a kóborkutyák hordozhatnak magukkal különböző betegségeket, ezért jobb föld alatt tudni őket.
Mint sokan, én is azokat a vadászokat nem tudom elfogadni, akik csak úgy hobbiból lövöldözgetnek mindenre, ami mozog. Őket gyakran még a szabályozások sem érdeklik, nem tartjàk be az idényeket és a kötelező tàvolsàgot a lakott területtől, simàn bemennem és megrongálnak olyan mezőgazdasági területeket is, amikhez közük sincs...
Azokkal, akik komolyan gondolják (tehàt télen etetik is az őzeket, nem csak a trófeára mennek, stb) hamarabb megértem és az indokaikat is elfogadom. De ők a kisebbség..
2019. jan. 31. 10:09
Na most, ha te magad is azt mondod, hogy nem jellemző, hogy a kutya dúvadakra vadásszon, akkor mégis milyen károkat okoz az erdőkben? Őzeket, vagy nyulakat ejt el? Ez sem jellemző, a kutya (főleg egyedül) nem egy sikeres vadász, nem véletlenül csontsoványak a hosszabb ideje határban kóborló kutyák. Egyébként meg ugyanúgy irtjátok ti is az őzeket is. Ez meg, hogy a kutya betegségeket hordoz... :D Milyen betegséget? A legtöbb kutya oltva van veszettség ellen, és egyébként is mindenki tudja, hogy mennyi eséllyel veszett egy kóborló kutya. :) Kb 0 %... Ez is mutatja, hogy nektek mindegy, csak legyen valami indokot kilőni a kutyákat! Ja, és attól még, hogy lövitek a vaddisznókat, az életben maradt kondák ugyanúgy okoznak károkat a gazdák földjein és kertjeiben, amit a vadásztársaság cs3szik kifizetni.
2019. jan. 31. 11:33
17/32 A kérdező kommentje:
Szerinted a kóbor sorsra jutó kutyák pont be vannak oltva veszettség ellen? Jó vicc. Egyébként, azt, hogy ne legyen vadkár, ahhoz ki kéne írtani az összes állatot, persze nem ez a cél. Egyébként az, hogy valaki vadászik, és ez valakinek nem tetszik, ez nem nagy indok. Vannak olyan dolgok is, amik nekem nem tetszenek, mégsem anyázok. Pont olyan sport mint a horgászat, csak ott vagy megöljük, vagy meggyógyítjuk kifogás után a halat. A kutyákra visszatérve, szerintem jobb megoldás kilőni őket, mint amit az állatmenhelyek csinálnak. Vagy gazdát találnak neki, vagy elaltatják, miután kikunyizták az ápolására való pénzt
Az a probléma, hogy ti nem csak a kóbor kutyákat lövitek ki, hanem az összeset! :D A kóbor kutya valóban nincs oltva veszettség ellen, de ennyi erővel lőjétek ki az összes rókát is, és irtsuk ki a denevérket is! :D Mert mi van ha veszettek? Egyébként meg had döntse már el mindenki, hogy szereti-e a vadászokat vagy nem. Nem tökmindegy neked mi az indok? Te talász rá indokod, hogy kutyákat gyilkolj, én meg találok rá okot, hogy rühelljem a vadászokat! :)
2019. jan. 31. 12:29
19/32 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy nem azzal van a baj, hogy valaki rühelli a vadászokat, hanem, hogy szembekerültem rengeteg olyan emberrel, aki nincs tisztában a vadgazdálkodással, és a vadászattal. Sokan még ott ragadtak le, hogy az ősembernek vadásznia kellett, mert nem tudott állatot tenyészteni. És ha van sok olyan ember aki azt hiszi, hogy a vadászat szükségtelen, akkor nyilván van valami nagyon jó indok erre. Na én erre lennék kíváncsi
Ha egy kutya elszökik (akár ijedtében szilveszterkor...), attól még meg lehet az összes kötelező ojtása!!! Ez a kérdés is csak vitát generál, és te nagyon okos főbírónak képzeled magad, mert téged nem lehet lepontozni, ahogy te teszed a neked nem tetsző válaszokkal!
A vadállomány túlszaporodásához meg csak ennyit fűznék: az emberek nincsenek túlszaporodva?! Az ember a világ legnagyobb kártevője!
2019. jan. 31. 14:19
Kapcsolódó kérdések: