Kezdőoldal » Állatok » Vadállatok » Vadászat ellenesek! Rengeteget...

Vadászat ellenesek! Rengeteget látom itt a GYIK-en, hogy sokan nem rajonganak a vadászokért, és a vadászatért. Miért?

Figyelt kérdés
Győzzetek meg, érvekkel, hogy miért rossz a vadászat, és miért kéne megszüntetni.

2019. jan. 30. 20:25
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
75%
Én értem, hogy vadgazdálkodás meg minden, de nekem akkor sem szimpatikus egy olyan ember, aki örömét leli egy állat megölésében. Pont. Ráadásul ismerek 1-2 vadászt, és van köztük olyan debil, hogy tuti nem adnék puskát a kezébe... Ami még vérlázító, hogy sokak mindent kilőnek ami él és mozog, kutyát és macskát is ideértve, akár a gazda mellől is.
2019. jan. 31. 05:46
 12/32 A kérdező kommentje:
A dúvadakat muszáj ritkítani, hiszen hatalmas károkat okoznak. Ha egy kutya szabadon sétálgat az erdőben, hogy a gazdája nem látható, akkor az a gazda hibája.
2019. jan. 31. 06:20
 13/32 anonim ***** válasza:
49%
Egy kutya max pont a dúvadakat "ritkítja", pont mint a vadászok. :) Én értem hogy a gazda hibája ha egy kutya elkóborol, de csak azért mert a gazda gyökér, az állat halált érdemel? Amúgy meg leegyszerúsítve ha a kutyám elszökik és kárt okozhat a vadállományban, vadászok lelőhetik. De ha a vaddisznók (amik a vadásztársaság tulajdonát képezik) letarolják a kukoricámat ezzel nagy károkat okozva nekem, akkor fogjam be a pofámat. :D
2019. jan. 31. 08:06
 14/32 A kérdező kommentje:
Nem véletlenül lövik a vaddisznókat. Valóban, egy kutya vadászhat dúvadakra is, de nem ez a jellemző. Egyébként a kóborkutyák hordozhatnak magukkal különböző betegségeket, ezért jobb föld alatt tudni őket.
2019. jan. 31. 08:54
 15/32 anonim ***** válasza:
46%

Mint sokan, én is azokat a vadászokat nem tudom elfogadni, akik csak úgy hobbiból lövöldözgetnek mindenre, ami mozog. Őket gyakran még a szabályozások sem érdeklik, nem tartjàk be az idényeket és a kötelező tàvolsàgot a lakott területtől, simàn bemennem és megrongálnak olyan mezőgazdasági területeket is, amikhez közük sincs...

Azokkal, akik komolyan gondolják (tehàt télen etetik is az őzeket, nem csak a trófeára mennek, stb) hamarabb megértem és az indokaikat is elfogadom. De ők a kisebbség..

2019. jan. 31. 10:09
 16/32 anonim ***** válasza:
46%
Na most, ha te magad is azt mondod, hogy nem jellemző, hogy a kutya dúvadakra vadásszon, akkor mégis milyen károkat okoz az erdőkben? Őzeket, vagy nyulakat ejt el? Ez sem jellemző, a kutya (főleg egyedül) nem egy sikeres vadász, nem véletlenül csontsoványak a hosszabb ideje határban kóborló kutyák. Egyébként meg ugyanúgy irtjátok ti is az őzeket is. Ez meg, hogy a kutya betegségeket hordoz... :D Milyen betegséget? A legtöbb kutya oltva van veszettség ellen, és egyébként is mindenki tudja, hogy mennyi eséllyel veszett egy kóborló kutya. :) Kb 0 %... Ez is mutatja, hogy nektek mindegy, csak legyen valami indokot kilőni a kutyákat! Ja, és attól még, hogy lövitek a vaddisznókat, az életben maradt kondák ugyanúgy okoznak károkat a gazdák földjein és kertjeiben, amit a vadásztársaság cs3szik kifizetni.
2019. jan. 31. 11:33
 17/32 A kérdező kommentje:
Szerinted a kóbor sorsra jutó kutyák pont be vannak oltva veszettség ellen? Jó vicc. Egyébként, azt, hogy ne legyen vadkár, ahhoz ki kéne írtani az összes állatot, persze nem ez a cél. Egyébként az, hogy valaki vadászik, és ez valakinek nem tetszik, ez nem nagy indok. Vannak olyan dolgok is, amik nekem nem tetszenek, mégsem anyázok. Pont olyan sport mint a horgászat, csak ott vagy megöljük, vagy meggyógyítjuk kifogás után a halat. A kutyákra visszatérve, szerintem jobb megoldás kilőni őket, mint amit az állatmenhelyek csinálnak. Vagy gazdát találnak neki, vagy elaltatják, miután kikunyizták az ápolására való pénzt
2019. jan. 31. 12:18
 18/32 anonim ***** válasza:
39%
Az a probléma, hogy ti nem csak a kóbor kutyákat lövitek ki, hanem az összeset! :D A kóbor kutya valóban nincs oltva veszettség ellen, de ennyi erővel lőjétek ki az összes rókát is, és irtsuk ki a denevérket is! :D Mert mi van ha veszettek? Egyébként meg had döntse már el mindenki, hogy szereti-e a vadászokat vagy nem. Nem tökmindegy neked mi az indok? Te talász rá indokod, hogy kutyákat gyilkolj, én meg találok rá okot, hogy rühelljem a vadászokat! :)
2019. jan. 31. 12:29
 19/32 A kérdező kommentje:
Az az igazság, hogy nem azzal van a baj, hogy valaki rühelli a vadászokat, hanem, hogy szembekerültem rengeteg olyan emberrel, aki nincs tisztában a vadgazdálkodással, és a vadászattal. Sokan még ott ragadtak le, hogy az ősembernek vadásznia kellett, mert nem tudott állatot tenyészteni. És ha van sok olyan ember aki azt hiszi, hogy a vadászat szükségtelen, akkor nyilván van valami nagyon jó indok erre. Na én erre lennék kíváncsi
2019. jan. 31. 12:59
 20/32 anonim ***** válasza:
77%

Ha egy kutya elszökik (akár ijedtében szilveszterkor...), attól még meg lehet az összes kötelező ojtása!!! Ez a kérdés is csak vitát generál, és te nagyon okos főbírónak képzeled magad, mert téged nem lehet lepontozni, ahogy te teszed a neked nem tetsző válaszokkal!

A vadállomány túlszaporodásához meg csak ennyit fűznék: az emberek nincsenek túlszaporodva?! Az ember a világ legnagyobb kártevője!

2019. jan. 31. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!